Hírmorzsák 2019-04-03 (10:30)

Shaquille O'Neal úgy gondolja, hogy Giannis Antetokounmpo jobb játékos, mint ő volt 24 évesen - keményen dolgozik, kiérdemelte a tiszteletét. Russell Westbrook a nemrég lelőtt Nipsey Hussle-nek ajánlotta 20/20/20-as meccsét. Arra adják a legkisebb oddsot, hogy Juwan Howard lesz a Lakers vezetőedzője a következő idényben. Ivica Zubac szerint ha a Lakers drukkerei jó kosárlabdát akarnak látni, nézzék a Clippers meccseit. Paul George úgy érzi, hogy nagyon egyben van a Thunder a vereségek ellenére is. A Warriors három sztárját összesen 75.000 dollárra büntette a liga. Steph Curry megnevezte all-time Top5 játékosát. Zion Williamson Draymond Green, csak sokkal atletikusabb kiadásban? A Wizards menesztette Ernie Grunfeldet, a Nuggets elnökét szemelte ki utódnak. 

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy a Washington Wizards menesztette Ernie Grunfeldet. Fred Katz (The Athletic) értesülései szerint a fővárosiak a Denver Nuggets elnökét, Tim Connelly-t akarják megszerezni GM posztra - ő a Wizardsnál kezdett, de alig két hónapja írta alá szerződéshosszabbítását a coloradóiaknál.

Ugyanez a témakör, de térjünk át a játékosokra: a New York Knicks a szezon végéig szóló kontraktust adott Billy Garrettnek - 16.5 pontot, 3.3 pattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt ebben az idényben a G-Ligában, a Westchester Knicksnél. Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings szintén az idény végéig állapodott meg BJ Johnsonnal - ő a Lakeland Magicnél hozott 15.2 pontos és 4.9 pattanós átlagokat 44%-os triplával.

A Golden State Warriors három játékosát is megbüntették, mert különböző módon kritizálták a játékvezetést a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés közben, illetve utána. Draymond Green 35.000 dolláros bírságot kapott, míg Steph Curry-nek és Kevin Durantnek fejenként 25.000, illetve 15.000 dollárt kell befizetnie a ligához.

Térjünk ki Steph Curry-re külön is: megkértek, hogy nevezze meg, hogy szerinte ki minden idők öt legjobb játékosa, ő pedig az alábbi listát állította össze: Michael Jordan, Wilt Chamberlain, LeBron James, Shaquille O’Neal és Magic Johnson.

Greenhez is kapcsolható még egy történet: Andrew Sharp (Sports Illustrated) NBA csapatok játékosmegfigyelőivel beszélt az 1/1-re várt Zion Williamsonról. Az egyik scout azt mondta, hogy Williamson leginkább Draymond Greenhez hasonlítható, csak sokkal atletikusabb nála - tud négyest, smallball ötöst játszani, képes védelmet bontani, jó passzoló, védekezésben mindent el tud váltani, mind az öt poszton tud védekezni. A játékosmegfigyelő hozzátette, hogy Green elég képzett, de Zion sokkal atletikusabb és erősebb.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo az egyik, ha nem a legesélyesebb jelölt az MVP címre amellett, hogy azok közé a szupersztárok közé tartozik, akik körül a legkisebb a felhajtás. A görög játékos Frank Isolának (The Athletic) azt mondta, hogy nincs ok a drámára, és nincs is idő rá - a csapat sikeres, mindenki jól játszik. A gárda egyik tulajdonosa, Marc Lasry azt mondta, hogy Giannis csak nyerni akar, ahogyan a klub is - a játékos bajnoki címért akar küzdeni, úgyhogy úgy érzi, amíg versenyképesek, addig maradni is fog a Bucksnál, sőt, mellé akarnak majd igazolni a szabadügynökök.

Giannis egyébként megkapta Shaquille O'Nealtól korábban a Superman jelzőt, amiről annyit mondott Shaq a The Big Podcast with Shaq podcastben, hogy a görög jobb, mint ő, ezért adta át a becenevét. O'Neal szerint Antetokounmpónak nem voltak hangzatos kijelentései, hogy ezt vagy azt tette, és ő a következő nagy ász - folyamatosan keményen dolgozik, és kiérdemelt mindent, ezért tiszteli annyira, és ezért adta át a Superman nevet. Shaq szerint Giannis jobb játékos 24 évesen, mint ő volt, majd azt is hozzátette, hogy szerinte azért, mert több lehetősége van arra, hogy megmutassa, mire képes. Pályafutása elején még előfordult, hogy lerohanásoknál is megkapta a labdát, aztán viszont nem, úgyhogy felállt védelem ellen lett igazán domináns, míg Antetokounmpo lendületből is uralja a mezőnyt.

A sportsbetting.ag-n már lehet fogadni arra, hogy ki lesz a Los Angeles Lakers vezetőedzője a következő idényben, és Juwan Howardra adják a legkevesebb pénzt 5-szörös kifizetéssel. Őt követi Tyronn Lue, valamint az a forgatókönyv, hogy Luke Walton marad az együttes kispadján - az oddsokat és a fogadható illetőket ezen a linken megtaláljátok! Howard a Miami Heat segédedzője, Lue-hoz hasonlóan neki is van közös múltja LeBron Jamesszel.

A Lakerstől a városi rivális Los Angeles Clippershez cserélt Ivica Zubac azt nyilatkozta Mirjam Swansonnak (Orange County Register), hogy sok Lakers-drukker kérdezi tőle, hogy miért cserélték el, és mondja neki azt, hogy ez volt a legnagyobb hiba, amit a vezetőség elkövetett. Sokaknak hiányzik, de ő mindig azt válaszolja, hogy nem kell sajnálni, mert most egy jobb csapatban van, és ha jó kosárlabdát akarnak nézni a szurkolók, akkor nézzék a Clippers mérkőzéseit, ott vannak a Staplesben ők is. Ez a drukkereken múlik persze, de ő mindig próbálkozni fog. Sokan úgy tesznek, mintha a Clippers valami rosszat csinált volna, rossz csapat lenne, de ez nem igaz, csak a Clippers is egy Los Angeles-i gárda. A horvát center hozzátette, hogy a Lakersnél töltött két és fél évében nem sok meccset nyert, mostani kenyéradójánál viszont annál többet, ami jó érzés, és teljesen máshogy látja a kosárlabdát. Nem érdeklik az egyéni statisztikák, a győzelem a legfontosabb.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder maradt - az OKC ma hajnalban Russell Westbrook történelmi estéjével nyert, előtte azonban 9 mérkőzésből 7-et elveszített. A gárda másik sztárja, Paul George azt mondta, hogy nagyon pozitív a társaság - szeretnek együtt dolgozni, szeretnek bejárni edzésre, és ennél jobb alapjuk nem is lehetne arra, hogy kimásszanak a gödörből. Ha vége van egy-egy tréningnek, mindig maradnak többen is dobálni még - bármilyen sok vereséget szedtek be az elmúlt időben, olyan szoros a kapcsolat a csapattagok között, amennyire csak lehet, összetartó a társaság.

Westbrook is megszólalt persze, de ő már a Lakers elleni 20/20/21-es teljesítménye után - mint arról volt már szó ma többször is, Wilt Chamberlain után ő a második a liga történetében, akinek sikerült 20/20/20-as meccset produkálnia. A Thunder irányítója azt mondta, hogy hálás, hogy kosarazhat, de ez most nem miatta volt, hanem Nipsey-ért, nyugodjon békében (Nipsey Hussle rappert két napja lőtték le). Hálás a csapattársaiért, hogy ilyen magas szinten kosarazhat, és hogy azt a sportágat űzheti, amit annyira szeret. A negyedik negyed végén hiába akarta Westbrookot lecserélni Billy Donovan vezetőedző, nem ment le, két lepattanó hiányzott neki a 20-hoz. A tréner azt mondta, hogy Westbrook elmondta neki, miért lenne fontos számára ez a mérföldkő: egy közeli barátját vesztette el. Játékosának sokat jelentett ez, és erről beszéltek a mérkőzés után is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus