Hírmorzsák 2019-05-14 (10:30)

Jason Kidd két éven belül a Lakers vezetőedzője lesz? Kevin Durant biztosan kihagyja a Blazers elleni első meccset. Rodney Hood állapota day-to-day (térd). Linda Rambis a Lakers "árnyék tulajdonosa". Brett Brown marad a Sixers vezetőedzője. Embiid Jimmy Butler vezér szerepét, Butler Embiid és Ben Simmons párosát méltatta. Nick Nurse szerint Kawhi Leonard nagyon könnyen edzhető. John Beilein szerint tökéletes helyzetben van számára a Cavs. Steve Kerr a Curry családról beszélt. Scott Perry szerint a Knicks biztosan jobb csapat lesz jövőre. Daryl Morey zöld utat kapott a luxusadóhoz. Carmelo Anthony bárhol játszik, ahol megbecsülik. Jaylen Brown szerint senki nem volt felkészülve a Celticsnél arra, amit ez a szezon hozott magával. Michael Porter Jr. teljesen felépült, ott lesz a nyári ligában. Josh Jacksont letartóztatták.

Elég komoly vihart kavart Jason Kidd segédedzővé kinevezése a Los Angeles Lakersnél, a sajtóban többen is megszólaltak az ügyben. A LeBron Jamesszel leginkább képben lévő Brian Windhorst (ESPN) azt mondta, hogy Frank Vogel mellé kinevezni Kiddet olyan volt, mintha összekötözték volna Vogel lábát - ráadásul teljesen mindegy, mit kommunikál a klub arról, hogy nem lesz sorrend a segédedzők között, Kidd egyértelműen az első számú segédtréner lesz. Windhorst szerint probléma lesz a tisztelet hiánya is a gárdánál, de LeBron mindig jobban fog húzni a korábbi játékos felé - ezért volt a múltban jó kapcsolatban Juwan Howarddal a Miami Heatnél, és ezért hallgatott inkább Tyronn Lue-ra, mint David Blattre. Kidd nemcsak egy korábbi kosaras, hanem Hall of Famer is, ráadásul együtt is játszott Jamesszel a 2008-as olimpián, ami egy fontos pont volt LeBron pályafutásában. Windhorst nem érti, hogy ha azt akarta a csapat, hogy Kidd foglalkozzon a játékosokkal, miért nem őt nevezték ki vezetőedzőnek, Stephen A. Smith (ESPN) pedig egyenesen kijelentette, hogy két éven belül Kidd lesz az aranysárga-lilák vezetőedzője.

Az is a Lakershez kapcsolható, hogy Ohm Youngmisuk és Dave McMenamin (mindketten ESPN) információi megerősítették azokat a korábbi híreket, hogy Kurt Rambis feleségének, Linda Rambisnek nagyon komoly befolyása van a klubnál - egyesek "árnyék tulajdonosnak" hívják. A két újságíró szerint már régóta Linda Rambis véleménye a leginkább mérvadó, Magic Johnson lemondása óta pedig még inkább rá hallgat Jeanie Buss.

Maradjunk még az edzői híreknél. A Philadelphia Sixers bejelentette, hogy megtartja Brett Brownt a következő idényre is. Mint ismert, Brown jövőjével kapcsolatban több találgatás is volt még a második körös kiesés előtt, ám a Toronto Raptors elleni hetedik mérkőzés után Joshua Harris tulajdonos gyorsan leült és tisztázta a franchise jövőjével kapcsolatos kérdéseket Brownnal és a GM-mel Elton Branddel. A bejelentés azt követően érkezett, hogy Joel Embiid nyilvánosan is kiállt a tréner mellett - a center szerint Brown fantasztikus munkát végzett, és sokat tanult, ahogyan a csapatnál mindenki. Embiid szerint a játékosokon múlik minden, Brownnak nem kellene aggódnia az állása miatt - fantasztikus edző, még jobb ember, és ha valakit okolni akarnak, akkor az legyen ő (mármint Embiid).

Az is a Sixershez tartozik, hogy Mike Scott is beszélt Brownnal és Branddel, maradna a Philly-nél - szabadügynök lesz. A már említett Joel Embiid még a Toronto elleni hetedik meccs előtt beszélt arról, hogy mennyit segített neki Jimmy Butler - semmit nem kellett mondania a szezon közben megszerzett sztárnak, egyszerűen jó példát mutatott, és tudja, hogy ez szükséges ahhoz, hogy ő is jobb vezér legyen. Embiid kiemelte, hogy Butler mindig mindent maximálisan csinált a kosárlabdában - minden mérkőzésen kiadott magából mindent, és vezérként rendkívül jó kapcsolatot ápolt a csapattársaival. Butler annyit mondott az Embiid - Ben Simmons duóról, hogy rengeteg potenciál van bennük, és azt akarják, hogy a többiek is olyan jók legyenek, mint ők - ilyen alapokra törekszik minden együttes. Butler szerint történelmi párost alkot majd a két játékos, különleges dolgokat érnek majd el az NBA-ben.

A Raptorsnál Nick Nurse vezetőedző természetesen Kawhi Leonardot dicsérte. Nurse kiemelte, mennyire elképesztő számára, hogy Leonard mindig odafigyel az edzőire akár időkéréseknél, akár a videózásoknál - rendkívül jól edzhető, mert mindig arra koncentrál, amit a szakmai stáb mond neki, ez pedig elég nagy dolog. A tréner úgy érzi, hogy Leonard fantasztikus produkciót nyújtott a pálya mindkét oldalán, és ez az igazán különleges benne - nemcsak 30 vagy ennél több pontot képes az ellenfél gyűrűjébe tenni, de ha úgy dönt, akkor nem dobnak ellene pontot, vagy egyszerűen elveszi a labdát az emberétől.

A Cleveland Cavaliers tegnap kinevezte új vezetőedzőjét, John Beileint, aki azt követően lett az első számú esélyes a posztra, hogy a hétvégén találkozott Denverben Dan Gilbert tulajdonossal és Koby Altman GM-mel. A két fél között hónapokkal korábban is megvolt már az érdeklődés, de azért nem volt túlságosan előtérben Beilein, mert viszonylag kicsi volt az esélye annak, hogy otthagyja a Michigan Egyetemet. Azt nem lehet tudni, hogy mennyit keres a szakember a Cavsnél, maga az érintett viszont Joe Vardonnak (The Athletic) elmondta, hogy nagyon tetszik neki a gárda jelenlegi helyzete, hogy milyen fejlődési potenciál van a keretben, és ezért úgy érezte, hogy ez számára a tökéletes poszt. Beilein kijelentette, hogy kemény, odaadó munkával napról napra fejlődni fognak, és le fogják tenni a hosszútávon fenntartható siker alapjait.

Nyugaton jön a főcsoportdöntő, az viszont még a Golden State Warriors és a Houston Rockets párharcához tartozik, hogy a hatodik találkozó 5.8-as nézettségi mutatót ért el - második körös mérkőzést az ESPN-en utoljára 2010-ben néztek ennyien, akkor LeBron James búcsúmeccse volt az a Clevelandtől a Boston Celtics elleni sorozat hatodik összecsapásán, az akkor 7.1-es nézettségi mutatót hozott. Az idei rájátszásban összesen egy meccs volt nézettebb, a Warriors-Rockets első ütközete (azt nem az ESPN adta).

A Golden State Portland TrailBlazers elleni nyugati döntőjéhez tartozik, hogy Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint Kevin Durant az első találkozót biztosan kihagyja, és nagyon jó esély van arra, hogy a másodikat is - mint ismert, vádlihúzódása van, amit a Houston elleni ötödik mérkőzésen szedett össze. Rachel Nichols (ESPN) úgy tudja, hogy a Golden State attól függően dönt Durant bevetéséről, hogy az első két összecsapás hogyan alakul - elvileg csütörtökön viszgálják majd az állapotát és azt, hogy pályára léphet-e, úgyhogy elvileg nincs kizárva, hogy a második meccsen már láthatjuk. A túloldalon Rodney Hood bal térdében csontzúzódás van - állapota day-to-day, játéka kérdéses az első mérkőzésen.

Ebben a párharcban összecsap majd egymással Steph Curry és Seth Curry, amiről Steve Kerr vezetőedző beszélt. A tréner úgy érzi, hogy a Curry család elképesztő, folyamatosan utaznak, hogy mindkét fiukat láthassák a rájátszásban, most pedig egymás ellen nézhetik meg őket - olyan, mint az NBA királyi családja. Mindkét srác nagy sikereket ér el, úgyhogy a szüleik biztosan nagyon boldogok, életük legszebb időszakát élik - ezt egyébként tudja is, mert beszélt velük. Kerr azt is hozzátette, hogy a következő pár hét biztosan ellentmondásos lesz számukra, de ez egy nagyszerű történet - állítólag egyébként pénzfeldobással fogják eldönteni egy-egy mérkőzés előtt, hogy kinek szurkoljanak.

Ha már szóba került Durant, akkor itt lehet érdekes megemlíteni, hogy a New York Knicks GM-je, Scott Perry némileg visszafogottabb nyilatkozatot adott. Mint ismert, KD-vel kapcsolatban rengetegen szóba hozták már a Knickst, többek szerint gyakorlatilag el is dőlt, hogy Durant ott folytatja majd pályafutását, Perry azonban annyit mondott Ian Begley-nek (SNY.tv), hogy majd úgy alakulnak a dolgok, ahogyan - előfordult már, hogy néhány szabadügynök annál a csapatnál maradt, ahol volt. Azt is hozzátette a Knicks vezetője, hogy akárhogyan alakul, néhány jó játékost biztosan fognak szerezni, és jobb együttest fognak alkotni, mint ebben az idényben - hogy mennyivel, az a leigazolt emberektől, illetve a jelenleg meglévő fiataljaik fejlesztésétől függ. Perry elmondása szerint olyan játékosokat keresnek, akik beleillenek a klub kultúrájába, és mindent megtesznek azért, hogy a franchise újra bajnoki címet nyerjen - tudják, mi kell a sikerhez ezen a szinten. Vannak fiataljaik, éppen ezért veteránokat kell szerezniük, akik sok nagy csatát megéltek már.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey engedélyt kapott arra a tulajdonostól, hogy luxusadóba menjen.

A TMZ Sports Carmelo Anthony feleségét, La La Anthony-t arról kérdezte, hogy látjuk-e a férjét a 2019/20-as idényben, amire annyit mondott, hogy persze. Megkérdezték, hogy melyik csapatban játszana szívesen Melo, amire azt mondta, hogy bármelyikben, amelyik megbecsüli.

A Boston Celtics swingmanje, Jaylen Brown Mark Murphy-vel (Boston Herald) beszélgetett, akinek elmondta, hogy mentálisan és fizikálisan is óriási erőpróba volt számára ez az idény, de ilyenkor lehet fejlődni, ha valaki kikerül a komfortzónájából. Fel kellett nőnie, mindent a megfelelő módon kellett kezelnie, és nem volt szabad siránkoznia, mert ezzel senki nem foglalkozik ebben a ligában. Jobb ember és jobb kosaras is lett. Szerinte a csapatból senki nem volt arra felkészülve, ami ebben az idényben várt rájuk a média vagy éppen a rotáció kiegyensúlyozottsága szempontjából. Nem tudta ő sem, hogy mi lesz, de sokat tanult, és innentől kezdve teljesen más lesz a hozzáállása - majd még egyszer elmondta, hogy senki nem volt felkészülve arra, amit ez a szezon hozott magával.

A Denver Nuggets tavalyi első körös draftoltjának, Michael Porter Jr.-nak zöld utat adtak az orvosok a játékra, és pályára is lép a nyári ligában. Mint ismert, Porternek kétszer is megműtötték a hátát, másodjára tavaly júliusban, de a játékos saját bevallása szerint már egyáltalán nem érez fájdalmat.

Tegnap is a kék-fény rovattal zártunk, és ma is: a Phoenix Suns wingjét, Josh Jacksont letartóztatták Miamiben. Jackson a hírek szerint túl sokszor próbált meg bejutni egy esemény VIP részére, miközben nem volt oda jogosító belépője. Megbilincselték, majd megpróbált megszökni - ellenállt a letartóztatásnak, ez is a vádak között van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus