Hírmorzsák 2019-06-17 (11:00)

Kyrie Irving régóta szeretne együtt játszani Anthony Davis-szel. Korán lesz megkötve a Davis-csere, így csak 23.7 millió dollárnyi helye lesz a Lakersnek igazolni? A Knicks sosem tett ajánlatot Davisért, a Nuggets nem akarta adni Jamal Murray-t. Davis jövő nyáron hosszabbít a Lakersszel, most nem. Julius Randle lemondott játékosopciójáról - lehet, hogy Al Horford is le fog, de egy 3 éves hosszabbítás miatt. Ma lesz Torontóban a bajnoki cím ünneplése. Darius Garland szerint ő a legjobb hátvéd az idei drafton. John Calipari 10 évre hosszabbított a Kentucky Egyetemen.

Mi mással kezdhetnénk, mint az Anthony Davis-cserével.  Adrian Wojnarowski és Bobby Marks (mindketten ESPN) értesülései szerint július 6-án megy végbe a tranzakció, így ha Davis nem mond le 4 millió dolláros trade kickeréről, akkor a Los Angeles Lakersnek 23.7 milliónyi helye lesz a sapka alatt - lehetett volna 32.5 millió is, ha július 30-ig várnak a cserével. Wojnarowskiék hozzátették, hogy van még esély arra, hogy 30-án megy végbe az üzlet, de jelen állás szerint nem.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, amit már tegnap is írtunk: Davis nem fog hosszabbítani most a Lakersszel, azt is hozzátette viszont, hogy 2020-ban aláírja hosszútávú szerződését az aranysárga-lilákkal. A magasember állítólag régóta mondogatta, hogy legkésőbb 2020-ban a Lakershez szerződik.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks sosem tett formálisan ajánlatot Davisre, mert a csapat úgy gondolta, hogy nem fogja tudni teljesíteni a New Orleans Pelicans elvárásait.

Mike Singer (Denver Post) úgy tudja, hogy a Denver Nuggets érdeklődött Davis iránt, de mivel a Pelicansnek Jamal Murray volt a kiindulópont, őt pedig nem akarta adni a coloradói alakulat, így nem lett semmi a beszélgetésekből. A hírek szerint a Nuggets agresszívebb is lehetett volna, amennyiben úgy érzi a klub vezetése, hogy Davis komolyan el fog gondolkodni 2020-ban azon, hogy hosszabbítson, de Tim Connelly-ék szerint nem ez volt a helyzet.

David Aldridge (nba.com) hónapok óta azt hallja különböző forrásoktól, hogy Kyrie Irving szeretne együtt játszani Davisszel. A Boston Celtics irányítóját szinte biztosra mondták pár napja a Brooklyn Netshez - kérdés, változtatott-e bármin az, hogy Davis a Lakersbe került LeBron James mellé. Azt is hozzá kell tenni, hogy Irvingre 23.7 millió dollár szinte biztosan nem lesz elég, 27.7 millió is csak nagyon neccesen.

Van két opcióinfo. Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Julius Randle lemond 9 millió dolláros játékosopciójáról - ebben semmi meglepetés nincs. Steve Bulpett (Boston Herald) pedig úgy tudja, hogy a Boston Al Horforddal tárgyal. A centernek van egy 30.1 millió dolláros játékosopciója a következő idényre, és keddig döntenie kell arról, hogy lehívja-e ezt vagy sem. Felmerült egy olyan verzió, amelyben kilép, és új szerződést köt, amellyel kevesebbet keres az első évben, mint az opciójával, viszont 3 éves kontraktust kap - erről beszélget most a két fél.

Torontóban ma lesz a bajnoki cím ünneplése a városban, és a Maple Leaf Sports & Entertainmentnél dolgozó Mike Bartlett szerint 1.5-2 millió ember várható a parádéra. Minden idők legnagyobb ünneplése lehet a mai a kanadai városban, Toronto polgármestere, John Tory pedig "We the North" napnak nyilvánította a hétfőt.

A drafton a Top6-ba várt Darius Garland Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerény, de azt kell mondania, hogy ő a legjobb hátvéd az idei drafton - mindenre képes, amit egy NBA csapat várhat tőle. Úgy érzi, hogy a játék egyre inkább az elzárás-leválás felé tolódik, pontszerző irányítókra van szükség, ezekben pedig kifejezetten jó.

A végére pedig John Calipari maradt, akit várhatóan soha nem látunk az NBA-ben: 10 évre 86 millió dollárért hosszabbított a Kentucky Egyetemmel, ráadásul 6 év után az intézmény sportigazgatójának tanácsadója lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus