Hírmorzsák 2019-07-10 (11:00)

Shaun Livingstont kitette a Warriors. Marcus Morris a Spurs helyett a Knickshez mehet. A Timberwolves elengedte Memphisbe Tyus Jonest. Wendell Carter Jr.-t megműtötték (6-8 hét). Zion Williamsont csak óvatosságból ültetik a nyári ligában. Mo Bamba is befejezte a Summer League-et. Masai Ujiri szerint rendben lesz a Raptors. Sean Marks szerint Kevin Durant azelőtt elkötelezte magát a Nets mellett, hogy találkoztak volna vele. Adam Silver úgy érzi, tenni kell valamit a tamperinggel. D'Angelo Russell izgatott, hogy Curry-éktől tanulhat. Mike Conley úgy gondolja, az idei év nagy esély a Jazznek a bajnoki címre. Vlade Divac szerint a Kings szintet fog lépni az új igazolásokkal. Michael Malone Jerami Grant sokoldalúságát dicsérte. James Borrego vezért akar csinálni Terry Rozierből. Hivatalos a challenge-rendszer bevezetése.

Kezdjük a morzsát újfent a rostermozgásokkal.

A New York Knicks környékén volt bőven történés: előbb jött Adrian Wojnarowskitól (ESPN), hogy a csapat újratárgyalja Reggie Bullockkal a 2 éves, 21 millió dolláros szerződését - egyelőre nem tudni, hogy a teljes 20109/20-as szezonban tud-e játszani a dobóhátvéd, ezért ő és az ügynöke is nyitottak egy új megállapodásra. Ehhez szorosan kapcsolódott utána az, hogy Marcus Morris azon gondolkozik, hogy kihátrál a San Antonio Spursszel kötött szóbeli megegyezéséből. 2 éves, 20 milliós szerződése helyett lehet, hogy inkább a Knickset választja 1 évre 15 millió dollárért - ha Bullock pénze felszabadul, és a dobóhátvéd kivételből érkezik, akkor a Knicksnek van pénze Morrisra.

A Golden State Warriors stretch provision segítségével kivásárolta Shaun Livingstont - 7.7 milliós fizetésévől 2 millió dollár volt garantálva, ezt osztotta három részre a Warriors. Wojnarowski úgy tudja, hogy Livingston folytatni akarja a játékot - egyelőre nem tudni, hova megy. A Minnesota Timberwolves nem meccselte a Memphis Grizzlies Tyus Jonesnak tett ajánlatát, az irányító 3 évre 28 millió dollárért a Grizzliesél folytatja. A Minnesota állítólag jövő nyáron komoly tényező akar lenni a piacon, márpedig jelenleg úgy néz ki, hogy lesz sapka alatti helye a csapatnak, ezt nem akarta csökkenteni Jones szerződésével. Most lett hivatalos a Warriors és a Minnesota cseréje Shabazz Napierrel és Treveon Grahammel - Lior Eliyahu draftjoga a Golden State-hez került.

Az Orlando Magic aláírt Khem Birch-csel 2 évre 6 millió dollárért. A Golden State 3 évre 4.2 millió dollárért szerződtette a draft 41. helyén kiválasztott Eric Paschallt - végig teljesen garantált a kontraktus. A Chicago Bulls 4 évre 6.1 millió dollárért írt alá a 38. helyen draftolt Daniel Gafforddal. A Charlotte Hornets two-way megállapodást kötött Robert Franksszel, a Cleveland Cavaliers Dean Wade-del, a Los Angeles Clippers pedig Amir Coffey-val. Jimmer Fredette pedig a Panathinaikosznál fog játszani a most következő idényben.

A Bulls magasemberét, Wendell Carter Jr.-t megműtötték, 6-8 hetes kihagyásra számíthat - a törzsizma miatt kellett kés alá feküdnie.

A New Orleans Pelicans idei 1/1-ese, Zion Williamson elmondta, hogy nagyon csalódott amiatt, hogy az első meccs után be kellett fejeznie a nyári ligás küzdelmeket, miután térdsérülést szenvedett, de elmondása szerint csak megelőző jellegű a dolog, nincs egészségügyi gondja. Josh Robbins (The Athletic) úgy tudja, hogy az Orlandónál Mo Bamba is befejezte a Summer League-t. Neki fáj valamije, csak azt nem tudni, mi - annyi tűnik biztosnak, hogy nem a bal lábfeje, amelyben volt egy fáradásos törés az előző idényben.

A Toronto Raptors elnökét, Masai Ujirit az egyik nyári ligás meccsen kérdezték Kawhi Leonard távozásáról, amiről annyit mondott, hogy magabiztos volt, de azt is tudta, hogyan működik a szabadügynökpiac, és hogy bármi megtörténhet. A legjobbakat kívánja Leonardnak, mert amíg a csapatnál volt, a tőle telhető legtöbbet adta, amit nagyra értékelnek. A döntés után beszéltek, és minden rendben volt - nagyszerűen alakult az együttműködésük, hiszen bajnoki címet nyertek. Arról is beszélt Ujiri, hogy nincs idő a siránkozásra, a lényeg az, hogy mi lesz a továbbiakban - azt üzeni a Raptors szurkolóinak, hogy ne aggódjanak, rendben lesz a csapat.

A Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks azt nyilatkozta Stefan Bondy-nak (New York Daily News), hogy Kevin Durant még azelőtt elkötelezte magát a Nets mellett instagramon, mielőtt találkozott volna a gárdával. Megkérdezte a csapat orvosi stábját, hogy mi a helyzet Durant sérülésével, de egyöntetűen azt mondta mindenki, hogy maxot kell adni KD-nek. Marks szerint az idei nyár volt a jutalma annak, hogy az elmúlt három évben hűek maradtak önmagukhoz - keményen és önzetlenül játszanak, ez pedig önmagáért beszél, a játékosok szeretnének a Nets rendszerében játszani.

Szorosan ide tartozik, hogy Adam Silver szerint szigorúbb vagy más szabályozás kell a tamperingre, mert jelenleg láthatóan az a helyzet, hogy nem tudják ezt a szabályt betarttatni, márpedig akkor semmi értelme nincs. Azt nem tudja, hogy mi a megoldás, hogy attól adott-e a jelenlegi helyzet, hogy más korban élünk, hogy nagyobb erő van a játékosok kezében, mint korábban, de le kell ülniük a Játékosok Szakszervezetével, és át kell beszélniük, hogy hogyan tovább.

A Netstől pont a Warriorshoz költöző D'Angelo Russell Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy izgatott - nagy lehetőség ez számára, hogy a jó irányba léphessen egyet, olyanoktól tanulhat, akik letették a névjegyüket ebben a ligában. Azt is hozzátette, hogy tudja, hogy az NBA egy óriási üzlet - aláír valaha hosszútávra, de lehet, hogy egy év múlva már teljesen más lesz a helyzet. Ismeri ezt, elfogadta, de nem tud előre jósolni, úgyhogy a játékra koncentrál.

A Utah Jazz új irányítója, Mike Conley hétfőn több újságírónak is interjút adott. A játékmester azt nyilatkozta, hogy mindenkinek a bajnoki cím a célja, de ez mostani csapatával, társaival és az edzői stábbal reális is. Conley szerint eljött az idő, és főleg a most következő idény lesz nagy esély a bajnoki címre, mert már nincsenek olyan csapatok, ahol van három Top5-ös, Top10-es játékos - kiegyenlített lett a liga. Nagy lehetőség ez a Jazz számára, hogy ha egész évben fejlődni tud, akkor a szezon végén ott kopogtasson az ajtón. Azt is hozzátette, hogy szerinte a Toronto idén megmutatta, hogy ha összeraknak egy jó, mély keretet, amely a szezon során fejlődik, akkor a végén karnyújtásnyira lehet a végső siker. Rudy Gobert-ről annyit mondott, hogy azon kevesek közé tartozik, aki a fellöbbölt labdáira fel tud menni, és be tudja húzni a passzait a levegőből - nagyon örül, hogy nem kell többé ellene játszania. Donovan Mitchellről is megkérdezték, akiről azt mondta, hogy szerinte már a közelében is érződik, hogy milyen személyiségű ember. Rendkívül atletikus kosaras, de képzettségben még fejlődhet, ez az igazán nagyszerű benne - egy fiatal szupersztár, aki hajlandó tanulni.

A Sacramento Kingsnél bemutatták az igazolásokat, Harrison Barnest, Trevor Arizát, Cory Joseph-et és Dewayne Dedmont. Vlade Divac elnök azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a következő szintre fog lépni az együttes. A most szerződtetett srácok bajnok csapatok tagjai voltak, tudják, mi kell a sikerhez, így támogatni tudják a fiatalokat abban, hogy a jó irányba haladjanak. Divac szerint a veteránok sokat fognak segíteni a fiatalabb társaiknak a pályán és azon kívül is.

A Denver Nuggets csere útján szerezte meg Jerami Grantet, akiről annyit mondott Michael Malone, a Nuggets vezetőedzője, hogy régóta nagyra tartja - a magassága, a karfesztávja és az tűnik ki neki igazán Grantben, hogy mennyit fejlődött a dobása. Védekezett Damian Lillardon, James Hardenen és Anthony Davisen is. Malone szerint ez a sokoldalúság az, ami igazán hasznossá teszi új játékosát - bárki ellen tud védekezni a ligában.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, James Borrego új irányítójáról, Terry Rozierről elmondta, hogy arra fogják kérni, hogy legyen a gárda vezére az edzéseken és a meccseken is. Fiatal még Rozier, nem nagyon használták, bőven van még benne lehetőség a fejlődésre - motivált, éhes a sikerre, és készen áll, hogy megtegye a következő lépést karrierjében.

A liga jóváhagyta az edzői challenge-rendszert a 2019/20-as idényre: a trénerek meccsenként 1 challenge-et kérhetnek akkor, ha van még időkérésük - egy időkérést rögtön a challenge után el kell lőniük. Hogy mire mehet challenge, azt ezen a linken leírtuk már.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus