Hírmorzsák 2019-07-18 (15:30)

Kemba Walkernek élete egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, mikor Bostonba igazolt. Enes Kanter rögtön Kyrie Irvinggel poénkodott bostoni bemutatásakor. A Celtics számára rendkívül fontos Tacko Fall fejlesztése. Chris Paul valószínűleg a Thundernél kezdi meg a szezont. Reggie Bullockot nyakcsigolyasérvvel műtötték. Derrick Favors kérte, hogy cseréljék a Pelicanshez. Joe Johnson szívesen visszatérne az NBA-be, de nem erőltet semmit. Rostermozgások az egész ligából.

Arról ma reggel beszámoltunk már, hogy Chris Paul valószínűleg marad az Oklahoma City Thundernél, legalábbis a Thundernél kezdi meg a szezont - nincs rá kereslet, így mindkét fél úgy látta jónak, ha a játékmester az OKC-nél tölti az idényt.

Voltak kisebb szerződtetések. A Toronto Raptors 2 éves megállapodást kötött Cameron Payne-nel - az első éve részlegesen garantált -, és leigazolta Devin Robinsont is. Luke Kornet 2 évre 4.5 millió dollárért a Chicago Bullshoz szerződött, Shaquille Harrison pedig 1 éves szerződést kapott a csapattól. A Phoenix Suns 2 éves kontraktust adott Cheick Diallónak, és two-way szerződésben állapodott meg Jared Harperrel.

A Golden State Warriors kitette keretéből Julian Washburnt. A Detroit Pistons felvette waiverről a New Orleans Pelicans által kitett Christian Woodot. Az Orlando Magic Josh Maggette-nek adott two-way papírt. A Milwaukee Bucks Chad Forcier segédedzőt szerződtette - ő az előző idényben a Memphis Grizzliesnél, korábban pedig két idény erejéig Orlandóban dolgozott.

A New York Knicks dobóhátvédjének, Reggie Bullocknak nyakcsigolyasérve van, ami miatt kés alá feküdt a játékos. A Knicks majd az edzőtábor elején mondja meg, hogy nagyjából mennyi időt vesz igénybe Bullock teljes felépülése.

Tony Jones (The Athletic) forrásai szerint amikor Derrick Favors megtudta, hogy a Utah Jazz nem akarja megtartani, azt akarta, hogy a Pelicanshez kerüljön, a Jazz pedig össze is hozta az üzletet - a Utah a Warriors 2021-es és 2023-as második köröseit kapta meg a Pelstől a magasemberért cserébe.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge azt nyilatkozta Adam Himmelsbachnak (Boston Globe), hogy Tacko Fall fejlesztése nagyon fontos a csapat számára. A nem draftolt centernek van esélye bekerülni a 15 fős keretbe, de a hírek szerint az utolsó szabad rosterspotért többen is meg fognak majd küzdeni - Guerschon Yabuselét kitette keretéből a Celtics, így egy ember számára esélyt nyílt, hogy maradjon a csapatnál az alapszakaszra is.

Bemutatták a Celticsnél Enes Kantert és Kemba Walkert. A török belépőjéről láthattatok már egy videót nemrég. Kemba azt mondta, hogy élete egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, de a saját boldogsága érdekében, azért, hogy nyerni tudjon, váltania kellett - lejárt az ideje Charlotte-ban. Szerinte a Celtics sikeres franchise, elég megnézni, hogy mennyi bajnoki lobogó lóg le a mennyezetről, márpedig őt csak a győzelem érdekli. A profiknál nem tudott sikeres lenni huzamosabb időn keresztül, szeretné megtudni, hogy ez milyen érzés, és úgy gondolta, hogy erre a legjobb hely számára Boston.

A végére pedig Joe Johnson maradt, aki azt nyilatkozta Rohan Radkaminak (Sports Illustrated), hogy nagyon szívesen visszatérne az NBA-be, de nem célja ez, ahogy nem volt célja az sem, hogy a Big3-ben szerepeljen - ha lehetőség adódik, ő szívesen kihasználja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus