Hírmorzsák 2019-07-24 (11:00)

A Clippers megpróbálta megszerezni James Hardent, majd Bradley Bealt is Kawhi Leonard mellé. Paul George és Russell Westbrook már a draft környékén jelezték a Thundernek, hogy elégedetlenek. Leonard nem győzködte George-ot, hogy kérjen cserét az OKC-től. Ben McLemore a Rocketsnél. A Spurs Manu Ginobilinek is felajánlotta a segédedzői posztot. Marcus Morris nyugodtan alszik, őszinte volt a San Antonióval. Zion Williamson 7 évre 75 millió dollárért aláírt a Jordan Brandhez. DeMar DeRozan és Damian Lillard lemondták a válogatottságot, Donovan Mitchell viszont ott akar lenni a kínai vb-n. A liga vizsgálja az idei szabadügynökpiac eseményeit.

Kezdjük az amerikai válogatottal. Tegnap este írtunk arról, hogy DeMar DeRozan és Damian Lillard is visszamondták a szereplést az idei kínai vb-n. Van egy olyan ember is azonban, aki maradni akar: Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint a Utah Jazz sztárja, Donovan Mitchell szerepelni akar a világbajnokságon.

Ugorjunk vissza a Kawhi Leonard-féle csapatválasztásra, illetve az Oklahoma City Thunderre, ehhez a témakörhöz több info is tartozik. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint nem igazak azok a híresztelések, miszerint Leonard győzködte Paul George-ot, hogy kérjen cserét a Thundertől. George érezte, milyen különleges lehetőség, ha Leonarddal játszhat, és miután beszéltek egymással, még biztosabb lett abban, hogy a Los Angeles Clippershez akar kerülni.

A Clippers egyébként nem az OKC-nél kopogtatott először: Jovan Buha és Sam Amick (The Athletic) információi szerint a Houston Rocketset is megkeresték Jerry Westék, hogy elérhető-e James Harden, de a texasiak nemet mondtak. Célpont volt a Washington Wizardstól Bradley Beal is, de ő sem volt kapható. Leonard Jimmy Butlert és Kevin Durantet kereste meg, hogy álljanak össze a Clippersnél - ezekből a történetekből lett a végén George.

Buha és Amick hozták azt a hírt is, hogy az egyik rivális csapatvezető szerint már a Thunder már a draft előtt árulta Russell Westbrookot - állítólag Westbrook és George is megkereste a vezetőséget a draft környékén, hogy elégedetlenek. Zach Lowe (ESPN) egy másik csapat vezetőjével beszélt, aki azt nyilatkozta neki, hogy a Clippers minden idők Top3 legegyoldalúbb cseréjét kötötte George megszerzésénél (nem a saját javára), és mégis igaza volt, hogy meglépte azt az üzletet.

Voltak szerződtetések. Brandon Goodwin two-way megállapodást kötött az Atlanta Hawksszal - tavaly a Denver Nuggetsnél kosarazott -, Ky Bowman pedig ugyanilyen szerződést írt alá a Golden State Warriorsszal - ő a Boston College-ról érkezett a draftra, de ott nem kelt el. Isaac Humphries nem garantált kontraktust kapott az Orlando Magictől, a Milwaukee Bucks Luke Maye-nek adott ugyanilyen szerződést - ő tavaly dupla-duplát átlagolt a North Carolinán -, Dedric Lawson pedig a San Antonio Spurshöz írt alá ugyanilyen kondicíókkal - neki az előző szezonban 19 pontos, 10 pattanós átlaga volt a Kansas egyetemen. Ben McLemore 2 éves, részlegesen garantált papírt írt alá a Houstonnal - tavaly a Sacramento Kingsnél volt, de epizódszerepben.

A San Antonio Spursnél RC Bufordot a Sports & Entertainment részleg vezérigazgatójává léptették elő, helyét GM-ként Brian Wright vette át - erről a lépésről volt már szó pár napja. Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy Tim Duncan segédedzővé kinevezése leginkább Duncan ötlete volt - tudta, hogy Gregg Popovich gondban lesz az utolsó segédedzője megtalálásával. A posztot egyébként felajánlották Manu Ginobilinek is, de ő még nem állt készen arra, hogy visszatérjen a kosárlabdába 2018-as visszavonulása után.

A végül a New York Knickshez igazoló Marcus Morris Shams Charaniának elárulta, hogy amint tudta, hogy mégsem a Spurshöz fog szerződni, azonnal beszélt a klubbal - úgy érezte, hogy őszinte Popovich-ékkal, és amíg ez a helyzet, addig nyugodtan alszik. Arról is beszélt Morris, hogy nem igaz, hogy Rich Paul nem akarta, hogy a Clippershez szerződjön - amennyire ismeri Pault, jó tanácsokat ad az ügyfeleinek. Morris elmondása szerint Paul pontosan azt akarta, hogy fogadja el a Clippers 3 éves, 41 milliós ajánlatát.

A New Orleans Pelicans sztárja, Zion Williamson aláírt a Jordan Brandhez - Adam Zagoria (SNY.tv) értesülései szerint 7 évre 75 millió dollárt kap az idei draft 1/1-ese. Michael Jordan azt mondta, hogy Williamson azt mondta nekik, sokkolni fogja a világot, higgyenek benne, ők pedig ezt teszik.

Michael Scotto (The Athletic) hozta a hírt, hogy a Toronto Raptors irányítójának, Kyle Lowry-nak Mark Bartelstein az új ügynöke a Priority Sportstól - korábban Andy Miller (ASM Sports) képviselte az érdekeit.

A végére pedig a liga maradt, amely vizsgálatot indít arról, hogy miként is zajlott ez az idei szabadügynökpiac - mint ismert, az NBA szabályzata szerint nem tárgyalhat senki más csapat játékosával, és bár szabadügynökké csak magyar idő szerint július 1-jén, éjfélkor váltak az idei FA-k, sokuknak ekkorra már bőven megvolt az új klubja is. Zach Lowe és Brian Windhorst (ESPN) úgy tudják, hogy ha nem is lesz ebből a vizsgálatból büntetés, változtatásokat eszközölhetnek Adam Silverék a szabadügynökpiac mechanizmusában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus