Hírmorzsák 2019-08-04 (15:00)

Megvan az alapszakasz nyitónapjának párosítása is. Danilo Gallinarinak vakbélműtétje volt - nyáron bajnokesélyes csapathoz akar igazolni, nem a pénz fogja motiválni. Julius Randle is lemondta a válogatottságot - a Team USA és a Select Team frissített kerete. Vince Carter folytatni akarja, reményei szerint napokon belül eldől a sorsa. Sam Dekker Oroszországban folytatja. Sindarius Thornwell a Cavshez szerződött. Új játékos a Warriorsnál.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers, illetve Toronto Raptors - New Orleans Pelicans összecsapások lehetnek az alapszakasz első napján, legalábbis a jelenlegi tervek szerint. Tegnap reggel írtunk már a karácsonyi menetrendről és a nagy visszatérésekről is, ezen a linken olvashatjátok a részleteket.

A Clipperstől az Oklahoma City Thunderhez cserélt Danilo Gallinari tegnap vakbélműtéten esett át - ettől függetlenül szerepelni fog az olasz válogatottban a vb-n, jövő héten már edzésbe is áll. Gallo jövő nyáron szabadügynök lesz, az Il Fogliónak pedig elmondta, hogy nem a pénz fogja érdekelni, hanem a bajnoki cím, ezért a végső győzelemre is esélyes csapatok közül szeretne választani. Esélyt szeretne, hogy az aranygyűrűért játszhasson - az NBA arra tanította, hogy önzőbb legyen a pályán, de egyelőre nem sok sikert ért el ezzel.

Brian Windhorst (ESPN) hozta a hírt, hogy Julius Randle is visszamondta a szereplést a Team USA-ben az idei kínai világbajnokságra, méghozzá családi okokra hivatkozva. A Select Teamben a sérült Landry Shamet helyét Torrey Craig veszi át.

Jelenleg ez a 15 fős keret:

Bam Adebayo (Miami Heat)
Harrison Barnes (Sacramento Kings)
Jaylen Brown (Boston Celtics)
Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers)
Brook Lopez (Milwaukee Bucks)
Kyle Lowry (Toronto Raptors)
Khris Middleton (Milwaukee Bucks)
Donovan Mitchell (Utah Jazz)
Mason Plumlee (Denver Nuggets)
Marcus Smart (Boston Celtics)
Jayson Tatum (Boston Celtics)
P.J. Tucker (Houston Rockets)
Myles Turner (Indiana Pacers)
Kemba Walker (Boston Celtics)
Thaddeus Young (Chicago Bulls)

Ez pedig a Select Team, amely segíti a felkészülést:

Jarrett Allen (Brooklyn Nets)
Marvin Bagley III (Sacramento Kings)
Mikal Bridges (Phoenix Suns)
Jalen Brunson (Dallas Mavericks)
John Collins (Atlanta Hawks)
Pat Connaughton (Milwaukee Bucks)
Torrey Craig (Denver Nuggets)
De’Aaron Fox (Sacramento Kings)
Joe Harris (Brooklyn Nets)
Jonathan Isaac (Orlando Magic)
Jaren Jackson Jr. (Memphis Grizzlies)
Mitchell Robinson (New York Knicks)
Derrick White (San Antonio Spurs)
Trae Young (Atlanta Hawks)

Volt néhány szerződtetés. Sindarius Thornwell 1 éves szerződést kapott a Cleveland Cavalierstől - tavaly a Clippersnél játszott. Emiliano Carchia (Sportando) információi szerint a Golden State Warriors nem garantált kontraktust kötött Devyn Marble-lel. A Denver Nuggets hivatalosan is leigazolta a 2017-es draft 49. helyén kiválasztott Vlatko Cancart. Sam Dekker pedig Oroszországban, a Lokomotiv Kubanynál folytatja pályafutását - ezt szintén a Sportando jelentette.

A végére pedig a 42 esztendős Vince Carter Chris Kirschnerrel (The Athletic) beszélgetett, akinek elmondta, hogy a célja továbbra sem változott, játszani akar a következő idényben, várja a megfelelő lehetőséget. Tudja, hogy türelmesnek kell lennie, mert ő idős, a csapatok pedig egyre fiatalabbak, de abban reménykedik, hogy a következő pár napban meglesz a megoldás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus