Hírmorzsák 2019-08-14 (10:30)

Gilbert Arenas szerint Vince Carternek már edzőként vagy a vezetőségben kellene dolgoznia, nem elvenni a helyet a fiatalok elöl. Joseph Tsai rekordösszegért veszi meg a teljes Brooklyn Netset. Új játékos a Lakersnél. Két évvel ezelőtti első körös a Thundernél. Omri Casspi hazatért. Bol Bol valószínűleg two-way szerződést kap a Nuggetstől.

Josh Kosman és Brian Lewis (mindketten New York Post) jelentették, hogy Joseph Tsai nagyon közel áll ahhoz, hogy megvegye a Brooklyn Nets maradék 51%-át is, amit nem ő birtokol. Az első 49%-ot tavaly vásárolta meg 1 milliárd dollárért, a franchise további hányadának vételára pedig 2.35 milliárd dollár lesz - összehasonlításképp Tilman Fertitta 2017-ben 2.2 milliárd dollárért vásárolta meg a Houston Rocketset. Tsainak volt egyébként egy 1.35 milliárd dolláros opciója a klub megvételére a 2021/22-es idény előtt, de korábban akarta megvásárolni a Netset, így javított az ajánlatán - ez az összeg egyébként rekord az amerikai major sportok történetében.

Volt több szerződtetés is. A Los Angeles Lakers Demetrius Jacksonnal kötött nem garantált szerződést - ő tavaly a Philadelphia Sixers kosarasa volt. Az Oklahoma City Thunder a két éve még 1/16-os, azóta sokat sérült Justin Pattonnal írt alá, aki az előző idényben Jimmy Butlerrel együtt került a Sixershez, de leginkább a G-Ligában kosaraztott. Az Orlando Magic Hassani Gravettnek adott nem garantált kontraktust - a Dél-Karolina Egyetemről érkezett, nem kelt el a drafton. Omri Casspi visszament első profi klubjához, a Maccabi Tel-Avivhoz. Mike Singer (Denver Post) pedig úgy tudja, hogy Tyler Cook és Bol Bol is two-way szerződést kapnak majd a Denver Nuggetstől.

A végére pedig Gilbert Arenas maradt, aki egy BIG3 meccs után Vince Carterről beszélt. Arenas szerint az edzők Carter és egy fiatal között mindig Cartert választják, mert 20 éve van a ligában - az ő 5%-a is több, mint egy fiatal 100%-a, mert ő okosan kosárlabdázik, ezért a tehetség helyett a tapasztalatot választják a trénerek. Arenas szerint azonban Carterben semmilyen fejlődési lehetőség nincs már, ezért esélyt kellene hagynia másoknak, hogy ők lehessenek a következő Vince Carterek. Agent Zero úgy érzi, Carternek edzőként kellene a kispadon ülnie, vagy a vezetőségben kellene kamatoztatnia tudását, mert a BIG3-ben is vannak olyan fiatalok (27 éves játékosok), akiknek az NBA-ben lenne a helyük. Nincs azzal baja, hogy Carter játszik még, azzal viszont annál inkább, hogy neki már nincs nagyon célja, játszatni sem nagyon fogják, így pedig csak mások elöl veszi el a helyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus