Hírmorzsák 2019-09-20 (19:00)

Daryl Morey szerint a Rockets a nyugati konferencia esélyese, de nagy a konkurencia. James Harden azok közé a játékosok közé akar tartozni, akiket sosem felejtenek el. Thabo Sefolosha a Houstonnál folytatja. Dwane Casey Sekou Doumbouyáról beszélt - lehetőséget kaphat az újonc már idén is, ha segíteni tud a csapatnak. Klay Thompson is ott akar lenni a jövő évi olimpián. Victor Oladipo még nem edz ütközésekkel együtt, de mentálisan jó állapotban van. A Nets új tulajdonosa és igazgatója a franchise jövőjéről és az eddig elért eredmények hozadékáról beszéltek. A G-Ligában tesztelik a szezon közben megrendezhető minitornát.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Jonathan Feigennek (Houston Chronicles) elmondta, hogy saját csapatát tartja a nyugati konferencia esélyesének, de ahogy mindig, most is komoly a konkurencia: ott van a Clippers, a Jazz és a Lakers is. Morey hozzátette, hogy szerinte sokan lebecsülik a Golden State Warriorst. Ők tisztelik a San Francisco-i együttest, de ettől még az első helyet célozzák meg. A szakvezető úgy érzi, hogy előny lehet számukra a folytonosság, sok mindenkit megtartottak az előző idényből. Sokan jól ismerik egymást - Russell Westbrook, James Harden és Eric Gordon is hasonló korúak, nagyon fiatal koruk óta kapcsolatban vannak egymással.

Morey is elmondta, amit Tilman Fertitta tulajdonos: szerinte ez a mostani gárda jóval többet fog rohanni, mint az elmúlt egy-két év csapata. Ebben Mike D'Antoni bizonyított az első, Houstonban töltött évében (is), de mivel felállt védelem ellen nagyszerűen ment a támadójáték, így leszoktak róla. Most, hogy megszerezték Westbrookot, muszáj újra használniuk ezt a fegyvert. A szakvezető egyébként hozzátette egy, a luxusadót firtató kérdésre, hogy őt azzal bízták meg, hogy bajnoki címet nyerjen - úgy számol, hogy luxusadó fölött lesznek (mint ismert, Fertitta többször is elmondta, hogy nem bajnokesélyes csapatra fölösleges luxusadót fizetni).

A megemlített James Harden Howard Becknek (Bleacher Report) adott interjújában elárulta, hogy még a felét sem érte el annak, amit pályafutása végéig szeretne letenni az asztalra. Több bajnoki címet is nyerni akar, és azok közé a játékosok közé akar tartozni, akiket sosem felejtenek el az emberek. Mindenki emlékszik Michael Jordanre, Kobe Bryantre vagy Dwyane Wade-re - ő is ebbe a társaságba akar tartozni, természetesen a bajnoki címekkel együtt, minden idők egyik legjobb dobóhátvédje akar lenni.

És még mindig a Rocketshez tartozik, hogy Thabo Sefolosha egy évre a minimumért a texasiaknál folytatja - ezt Marc Stein (New York Times) hozta le először, de később a Rockets beatwritere, az előbb már említett Feigen is megerősítette. Az a ma délelőtt megírt Nené szerződéshez tartozik, hogy maga a kontraktus olyan lesz, ahogyan azt lehoztuk már a múlt héten, tehát nem annulálja a liga, viszont egy cserében csak 2.56 millió dollárt jelent majd kimenő és bejövő fizetésként is, nem 10 milliót. Ben Stinar (AmicoHoops) jelentette, hogy az Atlanta Hawks nem garantált szerződést ad Tahjere McCallnak. JD Shaw (Hoops Rumors) viszont úgy tudja, hogy a Phoenix Suns és Haywood Highsmith szerződéskötése kudarcba fulladt, ott tehát nincs hivatalos aláírás.

A Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey Keith Langlois (Pistons.com) kérdéseire válaszolt egy interjú során. Casey többek között az idén draftolt Sekou Doumbouyáról is beszélt, akiről elmondta, hogy tehetséges srác, de nem tudja még, hogy segíteni tud-e a csapatnak már az első évben. Reméli, hogy meglepi őt a francia, és nagyon nyitott - csak azért, mert fiatal, még nem zárja ki, hogy játszhat is, ha segíteni tud meccsek megnyerésében, ott lesz a pályán.

Méretre olyan, mint Tony Snell, erős, de még csak 18 éves, van még mit tanulnia a kosárlabdázásról és az NBA játékról. Produkált már olyan jeleneteket edzésen, amitől leesett az álluk, de a kis dolgokat tanulnia kell még - az időzítést, a sebességet és a ritmusváltásokat, mert ez utóbbi egy kicsit más, mint Európában, hiszen jobb, erősebb játékosok vannak Amerikában. Időbe telik, mire ehhez hozzászokik az ember, de hosszútávon számolnak Doumbouyával.

Újabb Golden State játékos, ezúttal Klay Thompson mondta el, hogy ott akar lenni a tokiói olimpián. A jelenleg sérült dobóhátvéd Marcus Thompson II-nek (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy jelenleg ez a terv, szerepelni szeretne az ötkarikás játékokon. Fantasztikus lenne, ha együtt játszhatna Steph Curryvel majd jövőre, mert amikor a vb-n egy csapatban voltak, akkor sem sűrűn kerültek egyszerre a pályára. Thompson elmondása szerint fájdalmas volt látni, hogy kikaptak az idei világbajnokságon. Az ott szereplők feláldozták a nyarukat, és nem is akar semmilyen negatívumot megfogalmazni velük szemben, mert a világ többi része is igen magas szinten van már.

Jöjjön egy kis helyzetjelentés az Indiana Pacers sztárjáról, Victor Oladipóról, akiről vezetőedzője, Nate McMillan azt mondta, hogy bár nem játszik még, de folyamatosan mozog, mentálisan jó állapotban van. A tréner szerint úgy érzi Oladipo, hogy minden a megfelelő módon halad, és nagyon tetszik neki, hogy ilyen hangulatban van játékosa. Jól van, bár ütközésekkel együtt még nem kosarazik, még mindig a rehabját végzi az edzőkkel. A nyitónapon, október 23-án biztosan nem fog még játszani, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza súlyos térdsérülését követően.

A Brooklyn Nets új többségi tulajdonosa, Joe Tsai azt nyilatkozta a franchise-ról, hogy nagyszerű kultúrát épített ki a mostani szakvezetés, ott is meglátta a tehetségeket, ahol mások nem, kitűnően fejlesztették játékosaikat, így Brooklyn egy olyan hely lett, ahova a legnagyobb sztárok is szívesen igazolnak. Az új igazgató, David Levy azt mondta, hogy versenyképes terméket kell a pályára tenniük - ez azt jelenti, hogy az alapszakaszban és a rájátszásban is sikeresnek kell lenniük, így lehet több szurkolójuk. Piacra viszik a sztárjaikat, a csapatukat és a kultúrájukat - ez lehetőséget nyújt nagyobb szponzorok begyűjtésére, és a Sean Marks GM, valamint Kenny Atkinson vezetőedző által összerakott alap segíteni fog neki ebben.

A végére pedig a G-Liga maradt, amelyben idén új formátumban kerül megrendezésre a téli Winter Showcase. Itt az első 12 alapszakasz mérkőzés által meghatározott 4 legjobb együttes egy ún. minitornát játszik majd, ahol 100.000 dollár lesz a főnyeremény a győztes csapat tagjainak. Mind a 28 klub két-két összecsapást játszik majd ebben az időszakban, függetlenül attól, hogy ott van-e a legjobb négy között (azért, hogy az NBA csapatok mindenkit megnézhessenek). Bár a Winter Showcase egy jól elkülöníthető rész a szezon során, az itt elért mérlegek hozzáadódnak majd az alapszakaszmeccsekhez, számítanak majd a rájátszásba jutás szempontjából is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus