Hírmorzsák 2019-10-14 (21:00)

A Kings megtartaná Bogdan Bogdanovicot, de vagy ő, vagy Buddy Hield? Zion Williamson egyelőre nem tudja, hogy részt venne-e a zsákolóversenyen. Lonzo Ball úgy érzi, nem nőtt fel a várakozásokhoz a Lakersnél. Zach LaVine szerint a határ a csillagos ég a számára, ha a Bulls sikeres lesz. Marcus Smart idén támadásban is agresszívebb akar lenni. Adam Silver azt szerette volna, ha a játékosok állnak ki előbb a szólásszabadság és az NBA mellett, LeBron James viszont azt szorgalmazta, hogy előbb a liga foglaljon álláspontot a Kína ügyben. Klay Thompson szerződése az Antával nincs veszélyben.

NBA-Kína frontvonallal kezdünk ma este is. Egyrészt Klay Thompson Antával kötött cipőszerződése a hírek szerint nincs veszélyben, legalábbis Marcus Thompson II (The Athletic) forrásai szerint - a Golden State Warriors sztárja 10 éves, 80 millió dolláros szerződést kötött a sportszergyártóval 2016-ban.

Másrészt Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Adam Silver beszélt a Brooklyn Nets és a Los Angeles Lakers játékosaival a két együttes kínai fellépései előtt. Silver állítólag megkérte a játékosokat, hogy először ők foglaljanak állást az NBA és a szólásszabadság mellett. LeBron James erre annyit mondott, hogy előbb a ligának kell elmagyarázni a helyzetet a médiában, mielőtt a játékosok elmondanák, mit gondolnak. Az egyik, beszélgetésben résztvevő szerint Silvernek elismerés jár, mert nem kényszerítette a kosarasokat semmire, ehelyett inkább meghallgatott mindenkit, és megpróbált velük együtt dolgozni. A játékosok viszont nem értették, miért nekik kellene vállalniuk a kockázatot azzal, hogy beszélnek (ráadásul helyben) ahelyett, hogy a liga elmondaná a saját szemszögéből a dolgokat, ők pedig ezt az üzenetet követnék.

A Brooklyn Nets lehívta Dzanan Musa és Jarrett Allen 2020/21-re szóló csapatopcióit. A Milwaukee Bucks kitette keretéből Jaylen Adamset és Luke Maye-t. A Memphis Grizzlies elbúcsúzott Dusty Hannahstól és Matt Mooney-tól. A San Antonio Spurs szabadlistára rakta Dedric Lawsont.

Jason Anderson (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings megpróbál hosszabbítani idő előtt Bogdan Bogdanoviccsal, viszont neki 4 évre maximum 51.4 millió dollárt ajánlhatnak most, ami jóval a piaci ár alatt van. Éppen ezért valószínű, hogy a szerb dobóhátvéd kivár, jövőre korlátozott szabadügynök lesz, és akkor jóval több pénzt kaphat ennél. Anderson szerint arra is van esély, hogy Bogdanovic és Buddy Hield közül valamelyiknek mennie kell - mindkét játékos jövő nyáron lesz RFA, várhatóan egyik sem lesz olcsó.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart elmondta, hogy idén szeretne sokkal agresszívebb lenni támadásban, legalább annyira, amennyire védekezésben. Kemba Walker és Jayson Tatum nagy teret csinálnak a többieknek, így ha hatékonyabb támadó tud lenni, akkor ő is megkönnyítheti a két vezér helyzetét, és jóval veszélyesebb csapatot alkothatnak.

A Chicago Bulls dobóhátvéédje, Zach LaVine arról beszélt még a múlt héten, hogy a csapatsikerekkel együtt jön minden más is - úgy érzi, hogy ha jól szerepel majd az együttes, akkor a határ a csillagos ég számára. Tavaly All-Star kaliberű szezont futott, de 22 meccset nyert a Chicago, úgyhogy egy kicsit szőnyeg alá söpörték - ezzel nincs is semmi baja, ez így van rendjén, ha valaki 20 meccset nyer a klubjával. Ettől függetlenül ha úgy játszik a továbbiakban is, ahogy kell neki, akkor nincs ok arra, hogy ne legyen All-Star vagy All-NBA csapattag.

A végére pedig a New Orleans Pelicans két játékosa maradt. Zion Williamson azt nyilatkozta, hogy még kivárna azzal kapcsolatban, hogy indul-e az idei All-Star gála zsákolóversenyén - az 1/1-es szerint attól függ majd, hogy milyen állapotban lesz. Csapattársa, Lonzo Ball pedig beismerte, hogy nem tudott felnőni a várakozásokhoz a Lakersnél. Ball szerint nem volt rajta túl nagy nyomás: egy 1/2-estől azt várják az emberek, hogy fordítson a klub szerencséjén, ez teljesen természetes, neki pedig ezt nem sikerült elérnie, nem tudott ilyen szinten teljesíteni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus