Hírmorzsák 2019-10-19 (11:30)

Victor Oladipo hamarosan elkezdhet 5-5 ellen edzeni a felállt védelem elleni gyakorlások során. A Pacers több csapattal is tárgyal Domantas Sabonisról. Iman Shumpertet a Bulls és a Grizzlies is vinné. Zion Williamson hetekre kidőlt (térd). Russell Westbrooknak kiment az ujja. A Kings már bánja, hogy 4 évre 88 millióért aláírt Harrison Barnesszal. A Knicksnél már most elégedetlenkednek többen is? A Warriors kitette Alfonzo McKinnie-t, hogy megtarthassa Marquese Chrisst. A csapatok az alapszakasz elején tudják felmérni, milyen hatásai vannak Daryl Morey tweetjének. Rostermozgások az egész ligából.

Az Indiana Pacersszel kezdünk ezúttal, miután Victor Oladipo hamarosan zöld utat kap arra, hogy a felállt védelem elleni 5-5 gyakorlatokban részt vegyen. Maga a vezetőedző, Nate McMillan mondta el, hogy a napokban megtörténik ez, ami jó hír, jó jel - ettől függetlenül továbbra sem tudni, hogy mikor térhet vissza a sztár, aki januárban szenvedett súlyos térdsérülést.

Sam Amick (The Athletic) úgy tudja, hogy a Pacers több csapattal is tárgyal Domantas Sabonisról - a hírek szerint megkérik az árát. A litván magasemberrel már lehet hosszabbítani, de nagy kérdés, hogy mennyire fér meg egymás mellett ő és Myles Turner.

Arról tegnap este írtunk már, hogy Zion Williamson heteket kihagy térdsérülése miatt. A Houston Rocketsnél Russell Westbrook ujja kiment az utolsó előszezon találkozón, de Mike D'Antoni vezetőedző szerint nincs komolyabb baja új sztárjának.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint Iman Shumpert több csapattal is tárgyal, köztük van a Memphis Grizzlies és a Chicago Bulls is.

Szintén Charania hozta a hírt, hogy a Sacramento Kings már most bánja, hogy 4 évre 88 millió dollárért aláírt a nyáron Harrison Barnesszal. Mint ismert, Buddy Hielddel és Bogdan Bogdanoviccsal hosszabbítani kell, legkésőbb a szezon végén, De'Aaron Fox pedig majd egy évvel később kapja meg a nagy pénzét.

Ian Begley (SNY.tv) jelentette, úgyhogy óvatosan kell vele bánni, de az újságíró úgy tudja, hogy a New York Knicksen belül már többen is elégedetlenkednek a szerepük miatt.

A Golden State Warriors kirakta Alfonzo McKinnie-t, mert helyet kellett csinálniuk Marquese Chrissnek. Olyan kevés helye van a San Francisco-i gárdának a D'Angelo Russell-féle sign-and-trade-del keletkező hard cap alatt, hogy pénzügyileg nem fért volna be Chriss, nem darabra. 

Térjünk rá a többi rosterváltozásra. A Utah Jazz Donovan Mitchell és Tony Bradley, míg az Oklahoma City Thunder pedig Shai Gilgeous-Alexander és Terrance Ferguson esetében hívta le a 2020/21-re szóló csapatopciós évet. A Portland TrailBlazers Keljin Blevinstől, Troy Caupaintől és London Perrantestől, a San Antonio Spurs Daulton Hommestól, Galen Robinson Jr.-tól és Kenny Williamstől, a Chicago Bulls Perrion Callandret-től, a Houston Jaron Blossomgame-től és Michael Fraziertől, a Brooklyn Nets Devin Cannadytől, CJ Massinburgtől, CJ Williamstől és Lance Thomastól, az Atlanta Hawks pedig Armoni Brookstól, Marcus Derricksontól, Tahjere McCalltól és Jordan Siberttől búcsúzott. A Hawks Kenny Gabrielt, a Rockets Matur Makert, a Dallas Mavericks Chad Brownt, az Indiana Stephan Hickset, míg a Milwaukee Bucks Trevor Lacey-t igazolta le. A Cleveland Cavaliers lehívta waiverről a Denver Nuggets által kitett Tyler Cookot. A Washington Wizards leszerződtette, majd ki is tette Dikembe Dixsont.

A végére pedig térjünk vissza Shams Charaniához, aki azt írta, hogy a csapatok az alapszakasz elejét használják majd fel arra, hogy felmérjék, milyen tényleges hatásai vannak Daryl Morey Hongkongot támogató tweetjének - akkorra kiderül, hogy Kína feloldja-e az NBA meccsek tiltását vagy sem. Ez azért is fontos, mert nagyon könnyen elképzelhető, hogy nagy mértékben csökkenni fog a sapka, ez pedig a hosszabbítások esetében nagyon fontos tényező lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus