Hírmorzsák 2020-01-10 (20:10)

Markelle Fultz csak nevetett a kritikákon. Jimmy Butlert és TJ Warrent is megbüntette a liga. Kobe Bryant szerint a Spurs miatt nem nyert anno a Lakers zsinórban 10 bajnoki címet. Pascal Siakam jövő héten visszatérne, ma már edz. Frank Vogel a hosszútávú célokat nézi Anthony Davis sérülésénél. Kendrick Perkins és Kevin Durant szócsatába keveredtek twitteren - előbbi szerint Durant nem is igazi bajnok.

Az Orlando Magic irányítója, Markelle Fultz Chris Mannix-szal (Sports Illustrated) beszélgetett, akinek elmondta, hogy soha nem törődött a negatív kritikákkal - leginkább nevetett rajtuk, mert a legtöbbször semmi alapjuk nem volt. Őrültségeket olvasott, például olyat, hogy volt egy motorbalesete - összejött a barátaival, és együtt röhögtek ezeken a felvetéseken. Az emberek sok mindent nem tudnak - egyszerűen sérült volt, ennyi a történet. Bármi történik, ő marad az 1/1, ez sosem fog már változni, de a sérülését maga mögött tudta, így már szabadon játszhat. Újra azt teheti, amit csak szeretne, és amit a legjobban imád. Minden meccsen fejlődik, egyre jobban érzi magát, és az is sokat segít neki, hogy egyre eredményesebb - ettől még jobb az egész.

A Los Angeles Lakers vezetőedzőjét, Frank Vogelt sztárja, Anthony Davis sérüléséről kérdezték. A tréner azt mondta, hogy remélhetőleg nem kell sokat kihagynia a magasembernek, de ez pont az az eset, amikor nem fogják megkérni Davist arra, hogy akkor is játsszon, ha sérült. Vogel szerint van különbség aközött, hogy valaki egy folyamatos fájdalom ellenére vállalja a játékot, és aközött, ha sérült, és ehhez kell tudni alkalmazkodni. Okosan, a hosszútávú érdekeket figyelembe véve fognak eljárni, de amint játékra kész Davis, várják vissza, és hagyni is fogják játszani. Mindig a végső célt tartják a szemük előtt - ha van ok ültetni valakit, nem küldik pályára az illetőt, de ha nincs, akkor játszhat. 

Ha már sérülés: Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései a Toronto Raptorsnál Pascal Siakam ma már edz, és megpróbál jövő héten visszatérni - december 18. óta nem játszik ágyéksérülése miatt.

A Lakers ikonja, Kobe Bryant az All The Smoke podcastben elmondta, hogy a San Antonio Spurs nagyon kemény ellenfél volt. Rengeteg pletyka volt arról, hogy ilyen vagy olyan rosszban voltak Shaquille O'Neallel, de amikor eljött a rájátszás, mindig egy irányba húztak - szó nem volt arról, hogy ne lett volna csapategység, egyszerűen legyőzték őket. Bryant szerint ha a Spurs nem lett volna a Spurs, akkor egy évtizedig uralták volna a ligát - a tehetség, a szakmai stáb, minden tökéletesen összejött San Antonióban. Ha nem lett volna a Spurs, sorozatban 10 bajnoki címet nyertek volna, de Bryant szerint valószínűleg a Spurs is ugyanígy van velük.

A liga 35.000 dollárra büntette Jimmy Butlert és 25.000 dollárra TJ Warrent az egymás elleni kakaskodásban vállalt szerepük miatt.

A végére pedig Kevin Durant és Kendrick Perkins maradtak, akik tegnap este szócsatába keveredtek twitteren. Perkins kiírta, hogy az ESPN Sportscenter című adásában elmondja, hogy miért Russell Westbrook minden idők legnagyobb Thunder-játékosa. A Celtics egyik elemzője, Marc D'Amico beírta neki, hogy a legjobb karriert Westbrook rakta össze az OKC-nél, de egyértelműen nem ő a legjobb játékos. Erre Perkins azt válaszolta, hogy Durant felkínálta a lehetőséget, amit Westbrook kihasznált, D'Amico viszont annyit írt neki, hogy három második körös kiesést tudott felmutatni az irányító. Perkins erre azt válaszolta, hogy KD is kiesett a második körben Westbrook nélkül, szóval ez semmit nem jelent, mire bekapcsolódott Durant.

A Brooklyn Nets sztárja benyögte, hogy a kezdő center, Kendrick Perkins 2 pontot és 3 pattanót átlagolt abban a szériában, mire Perkins felszólította, hogy fejezze be. A center úgy gondolja, hogy Durant az NBA történetének legpuhányabb húzását lépte meg, amikor csapatával 3-1-re vezetett a nyugati döntőben a Warriors ellen, kikapott, majd a Golden State-hez igazolt - szarkasztikusan hozzátette, hogy ilyen egy bajnok szíve... Durant replikázott: szerinte az a gyenge, hogy a kezdő center sok percet játszik 0 porduktummal, és úgy érzi, Perkinsnek is annyit kellett volna dolgoznia a képzettségén, mint neki. Perkins ezután annyival zárta a beszélgetést, hogy ilyen keményen dolgozott Durant, mégis egy 73-9-es csapatba kellett igazolnia. Azt is hozzátette, hogy Durant nem is igazi bajnok, és biztosan rosszul alszik, mert tudja, mennyire gyáva volt, amikor a Warriorsba szerződött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus