Hírmorzsák 2020-01-23 (20:30)

Több PO-csapat, köztük a Sixers és a Mavs érdeklődnek Danilo Gallinari iránt. A Hawks Andre Drummond fizetési igénye miatt nem akart érte első körös picket adni. Zion Williamsonnak egy álma vált valóra azzal, hogy végre játszhatott. Anthony Davis üzent Zionnak: "csak élvezd a játékot". Kijöttek a Monstars és a Tune Squad mezek a Space Jam 2-re. Dwight Howard megpróbálja rávenni Kobe Bryantet, hogy a legenda segítsen neki a zsákolóversenyen. Kobe szerint több WNBA játékos is megállná a helyét az NBA-ben. Dwyane Wade szerint Jimmy Butler pontosan illik a Heatbe - ez már Butler korszaka. Alfonzo McKinnie továbbra is marad a Cavsnél.

Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint az Oklahoma City Thundernél több PO-csapat is bejelentkezett Danilo Gallinariért, köztük van a Dallas Mavericks és a Philadelphia Sixers is - utóbbiról reggel írtuk, hogy a legutóbbi információk szerint Bogdan Bogdanovicsra és Robert Covingtonra akarnak rámenni leginkább. A Thunder is rájátszás-pozícióban van, ez pedig valószínűleg hatással van arra, hogy mit kér az olaszért Sam Presti - az OKC hosszútávra építkezik, de csak úgy elszórni a veteránjait biztosan nem fogja ebben a helyzetben. Gallinari szerződése a szezon végén lejár, tehát ha értékre akarja váltani őt a Thunder, most kell megtennie - kérdés, hogy akarja-e, illetve hogy mit hajlandóak érte feláldozni a csapatok.

O'Connor úgy tudja, hogy az Atlanta Hawks és a Detroit Pistons közel voltak ahhoz, hogy cseréljenek. A Hawks Chandler Parsonst, illetve egy 2020-as első köröst akart adni Andre Drummondért, a picket viszont végül nem ajánlotta fel. Az ok az volt, hogy túl magasnak ítélték meg a center fizetési igényét. Mint ismert, Drummond jó eséllyel szabadügynök lesz a nyáron - az lesz, ha lemond 28.2 millió dolláros játékosopciójáról, és valószínűleg le fog róla mondani. Megvannak ugyan az autóvárosiak centerének korlátai, de mivel kevés igazán használható FA lesz az off-szezon folyamán, még így is nagy pénzre számíthat - emiatt nem akart Travis Schlenk első köröst adni érte.

Mint ismert, ma hajnalban bemutatkozott a tavalyi draft 1/1-ese, Zion Williamson, méghozzá egy elég jó kis meccsel. A New Orleans Pelicans sztárja a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy az a feladata, hogy a csapatot győzelmekhez segítse. Volt egy rosszabb időszakuk, de kezdenek megváltozni a dolgok - mindenki jobban játszik, ő pedig élvezni szeretné azt, hogy pályára léphet. Négyéves kora óta kosárlabdázik, világ életében ezt csinálta, és csak meccsről meccsre gondolkodik előre - mindig ez vált be neki.

Zion a San Antonio Spurs elleni összecsapás után elmondta, hogy a pályán nem gondolt a perclimitre, nem törődött a hosszútávú célokkal, csak azzal, hogy megnyerjék a találkozót, ezért persze nehéz volt, hogy le kellett ülnie. Nagyon felvillanyozta az egész hangulat, ezért hálás a közönségnek és a városnak. Egy álma vált valóra azzal, hogy végre pályára léphetett, de győzni akart, ezért már csak a következő mérkőzésre koncentrál.

A Pelicans volt sztárjának, Anthony Davisnek is volt mondanivalója Williamson számára: a Los Angeles Lakers magasembere, a New Orleans egykori első választottja annyit tanácsolt Zionnak, hogy játsszon és élvezze. Davis szerint Williamson érzi a nyomást, ő is érezte anno - ha valaki 1/1, azt várják tőle, hogy az Év Újonca legyen. Neki ez nem sikerült, Damian Lillard lett a RoY, de az biztos, hogy valamilyen szintű teher van ilyenkor az emberen. Azt is hozzátette Davis, hogy Zion más helyzetben van, hiszen eddig még nem játszott mérkőzést, de a bizonyítási vágy így is ott van benne. New Orleans városa sokáig várt, hogy pályára léphessen - az egész város és a csapat, minden játékos mögötte áll, támogatja, ami jó. Davis szerint élvezet lesz látni Williamsont és a fejlődését.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade Jimmy Butlerről beszélt egy konferencia-beszélgetés során. Wade azt mondta, hogy vannak olyan emberek, akikkel ha beszélsz, és ismered a Heatet körülölelő kultúrát, akkor tudod, hogy passzolnak a csapatba. Nem tudta, hogy ez be fog-e végül valaha következni, de Butler esetében pontosan tudta, hogy a személyisége tökéletesen illik Pat Riley-hoz és Erik Spoelstrához. Amikor Butler a Heathez került egy sign-and-trade útján, beszélt vele, hogy ez bizony már a Jimmy Butler-korszak a klub életében - ne törődjön senkivel, aki felhozza neki az ő nevét, hiszen már öreg és visszavonult. Csak arra koncentráljon, amit szeretne felépíteni a franchise-nál, és ne próbáljon olyan lenni, mint ő volt, adja önmagát - márpedig Wade szerint ez utóbbit remekül csinálja Butler.

A Cleveland Cavaliers egy második 10 napos szerződést is adott Alfonzo McKinnie-nek - 29 mérkőzésen szerepelt idén, 13.1 perc alatt felejthető statisztikákat hozott.

Bemutatták a Space Jam 2 mezeit. A Monstars ebben fog szerepelni:

A Tune Squad, azaz LeBron Jamesék pedig ebben a felszerelésben fog játszani:

Arról délelőtt volt már szó, hogy a Los Angeles Lakers centere, Dwight Howard ott lesz az idei All-Star gála zsákolóversenyén. Howard Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy azt szeretné, ha Kobe Bryant segítene neki a viadal alatt, úgyhogy ha a Lakers-szurkolók segítenének abban, hogy rávegyék erre Kobe-t, az nagyszerű lenne. Egyelőre még nem kérte fel az aranysárga-lilák legendáját, előbb azt szeretné, ha a szurkolók mögé állnának ebben a kérdésben, és előkészítenék neki a terepet - mondjuk ráírnának Bryantre, hogy "Milyen jó lenne, ha Dwighttal együtt szerepelnél a zsákolón".

A végére pedig maradjunk Kobe Bryantnél, aki Calum Trenamannek (CNN) azt mondta, hogy van néhány WNBA játékos, akik most azonnal fel tudnák venni a versenyt a férfiakkal az NBA-ben - sok női kosaras annyira képzett, hogy megállná a helyét a férfiak között is. Diana Taurasit, Elena Delle Donne-t és Maya Moore-t emelte ki név szerint, de szerinte több nagyszerű WNBA játékos is van, akikre igaz a fenti állítása.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus