Hírmorzsák 2020-01-31 (09:30)

Luka Doncic bokája megint megsérült. Megvannak az All-Star gála főmeccsének szereplői. Aaron Gordon újra elindul a zsákolóversenyen. Öt játékost büntettek a Knicks-Grizzlies balhé miatt. A Knicks-szurkolók James Dolan távozását követelik. Marcus Morris elnézést kért - érdeklődik iránta a Clippers. A Rockets agresszív lesz a deadline előtt. A Kings Nemanja Bjelicát és egy picket akart adni Kyle Kuzmáért. A Timberwolves megkereste a Magicet Aaron Gordon miatt. A Pacers a nyáron megválhat Myles Turnertől. Paul George azon gondolkodik, hogy visszavált a 24-es mezszámra. Mitch Kupchak szerint volt olyan pillanat, mikor úgy tűnt, Kobe Bryant nem Lakers-játékos lesz. 115 millióra várják a jövő évi fizetési sapkát.

Mint arról kora reggel beszámoltunk már, kihirdették az All-Star kereteket. Ehhez kapcsolódik, hogy keletről (Domantas Sabonis, Jayson Tatum, Bam Adebayo) és nyugatról (Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Brandon Ingram) is három-három újonc van a főmeccsen. A Phoenix Suns GM-je, James Jones tegnap közleményben jelezte, hogy játszott több All-Starral és ellen is, Devin Booker pedig kétség kívül All-Star - végül nem lett az, így Bradley Beallel együtt az első játékosok lettek az elmúlt 35 év során, akik több mint 27 pontot átlagoltak, de nem jutottak el a gálára.

Az már nem a főmeccshez, de az AS-hétvégéhez kapcsolódik, hogy Aaron Gordon elfogadta a meghívást a zsákolóversenyre - visszatér tehát a pár éve Zach LaVine-nel óriási csatát vívó Magic-játékos.

Tegnap reggel írtunk a New York Knicks és a Memphis Grizzlies meccsén kitört balhéról, aminek meglettek a következményei. A főszereplők közül Elfrid Payton egy mérkőzéses eltiltást kapott, Jae Crowder pedig 25.000 dolláros büntetést. A Memphistől Marko Guduric és Jaren Jackson Jr. szintén 1-1 mérkőzést lesznek kénytelenek kihagyni, mert elhagyták a kispadot, amikor elkezdődött a kakaskodás. Marcus Morris pedig 35.000 dollárt lesz kénytelen befizetni, amiért csak szította a feszültséget, ellökte Ja Morantet, majd degradáló nyilatkozatot tett a mérkőzést követően. Morris egyébként megpróbált elnézést kérni ezt követően - mint ismert, nőiesnek nevezte Crowder játékát. Elmondása szerint nagyon tiszteli a gyengébbik nemet és azt, amit jelentenek számukra. Az indulatok hozták ki belőle ezeket a szavakat, de nem akart megsérteni senkit.

Ugyanehhez a meccshez másik balhé is tartozik: a Knicks-szurkolók hangos "sell the team" (Add el a csapatot) rigmussal jelezték James Dolannek, hogy elegük van belőle és abból a kultúrából, amit ő épített fel hosszú évek kitartó munkájával. Mint ismert, a Grizzlies tükörsimán nyert a Madison Square Gardenben, és úgy tűnik, kezdik teljes mértékben megelégelni a drukkerek, hogy kilátástalannak tűnik a csapat helyzete.

Ha már Marcus Morris, akkor térjünk át a cserepletykákra: Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a Los Angeles Clippers érdeklődik a kiscsatár iránt. Korábban volt arról szó, hogy a New York nem feltétlenül akar szabadulni Morristól a lejáró szerződése ellenére sem, és a játékos, valamint a Knicks is hosszútávú kapcsolatban gondolkodik. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint Daryl Morey agresszívan próbálja majd javítani a Houston Rockets állományát a deadline előtt - ezt mondjuk minden deadline előtt el lehet mondani, kérdés, mit tud felajánlani a texasi alakulat.

Kevin O'Connor (The Ringer) hozott több pletykát is. Az újságíró úgy tudja, hogy a Sacramento Kings Nemanja Bjelicát és egy picket adott volna Kyle Kuzmáért. A Los Angeles Lakers erre azzal válaszolt, hogy Bogdan Bogdanovicsot kérte, amire a Kings nemet mondott - állítólag a Sacramento több más érdeklődőnek is megmondta, hogy a szerb hátvéd nem eladó. O'Connor értesülései szerint a Minnesota Timberwolves a szezon korábbi részében érdeklődött az Orlando Magicnél Aaron Gordon iránt. Azt nem tudni, meddig jutottak a tárgyalások, illetve hogy mennyire aktuális ez a dolog. Szintén O'Connor: az Indiana Pacers most nem tervez túl nagy változtatásokat, de ha megint kiesnek az első körben, akkor a nyáron igen, és Myles Turner válhat létszámfelettivé.

A Dallas Mavericksnél lehetnek gondok a következő napokban, miután Luka Doncic bokája megsérült az egyik edzésen - a hírek szerint rálépett egy másik játékos lábára. Az MRI eredménye ma lesz meg, de annyi biztos, hogy a szlovén nem játszik ma este, a Rockets ellen, és valószínűleg nem léphet pályára holnap éjszaka, az Atlanta Hawks ellen sem.

Természetesen most is vannak Kobe Bryanthez kapcsolható hírek. A Clippers sztárja, Paul George azt nyilatkozta, hogy azon gondolkodik, mezszámot vált 13-asról 24-re - ebben a számban kezdett még profi pályafutása elején, és ezzel szeretne emlékezni Bryantre, aki miatt elkezdte játszani ezt a sportágat. A Lakers egykori GM-je, Mitch Kupchak arról beszélt Rick Bonnellnek (Charlotte Observer), hogy volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, az aranysárga-lilák nem tudják megszerezni Bryantet a Charlotte-tól a draft napján. Vlade Divac azzal fenyegetőzött, hogy visszavonul, volt nyomás egyébként is a Hornetsen, úgyhogy voltak olyan időszakok, mikor úgy nézett ki, hogy nem lesz üzlet. Kupchak szerint a Lakers jövője teljesen máshogy alakult volna, Kobe viszont bárhol máshol nagyszerű játékossá nőtte volna ki magát.

A liga hivatalosan is jelezte a csapatok felé, hogy 115 millió dollárra várja a fizetési sapkát a 2020/21-es idényre - végül nem csökkent annyit az előrejelzés, mint arról szó volt, hiszen ez csak 1 millió dollárral kevesebb, mint a korább jelzett 116 millió, sokan 113 milliós sapkával számoltak. A luxusadó 139 millió dollárnál lesz meghúzva.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers maradt, amely 10 napos szerződést adott Marques Boldennek - 28 mérkőzésen játszott idén a Canton Charge-nál, 9.1 pontot, 6.3 pattanót és 1.4 blokkot átlagolt 18.3 perc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus