Hírmorzsák 2020-02-29 (08:00)

James Harden beszólt Giannis Antetokounmpónak: ahhoz nem kell képzettség, hogy valaki 7 láb magas legyen, fusson és zsákoljon. Giannis próbált pontot tenni az ügy végére. Leon Rose visszaviszi a Knickshez Carmelo Anthonyt? Glenn Robinson III nem érti, miért cserélt érte a Sixers. Pau Gasol szeretne még egy évet játszani és utána visszavonulni. Jalen Brunson megpróbálja végigjátszani a szezont elszakadt labrummal. Ky Bowman bokasérülése komolynak tűnik. Robert Williams III visszatérhet csípősérüléséből.

Folytatódik a szócsata a Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo, illetve a Houston Rockets sztárja, James Harden között. Giannis az All-Star gála főmérkőzésének draftján Kemba Walkert választotta Hardent helyett, és utalgatott arra, hogy olyas valakit akart maga mellé, aki többet passzol. Harden Rachel Nicholsnak (ESPN) rámutatott, hogy több gólpassza van, mint Walkernek, majd elkezdte becsmérelni a görög képességeit: elmondása szerint bárcsak 7 láb magas lenne, és elég lenne annyit tennie, hogy fut és zsákol, ehhez ugyanis nem sok képzettség kell. Neki meg kellett tanulnia, hogyan kell kosárlabdázni, ő pedig inkább ezt választja.

Giannis az Oklahoma City Thunder elleni, ma hajnali meccs előtt annyit mondott, hogy ez nem egy szócsata Hardennel - soha nem szokott odaszúrogatni másoknak még akkor sem, ha éppen úgy néz ki. Szíve joga Hardennek azt gondolni, amit akar. Testvére, Kostas Antetokounmpo annyit írt ki twitterre, hogy nem érti, a média miért azzal próbálja eladni a ligát, hogy egymás ellen fordítja a szupersztárokat - később ezt a tweetjét törölte.

Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy Jalen Brunsonnak valószínűleg elszakadt a labrumja a jobb vállában, de mivel a Dallas Mavericks irányítója balkezes, megpróbál a sérüléssel együtt játszani - majd a nyáron kés alá fekszik. Annyi biztos, hogy Brunson a Mavs jelenlegi idegenbeli túráján nem lép pályára, utána viszont csatlakozhat a többiekhez. A Golden State Warriorsnál Ky Bowman bokasérülése elég súlyosnak tűnik Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint, hosszabb időt fog kihagyni. A Boston Celticsnél Robert Williams III két hónapot hagyott ki egy csípősérüléssel, de most visszatérhet - az első pár mérkőzésen komoly perclimiten lesz.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks új elnöke, Leon Rose érdeklődik a lehetőség iránt, hogy visszavigye a Knickshez a csapat egykori sztárját, Carmelo Anthonyt.

A deadline előtt a Golden State-től a Philadelphia Sixershez cserélt Glenn Robinson III Spencer Davieszel (Basketbal Insiders) beszélgetett. Robinson nem volt túl boldog, mivel elmondása szerint fogalma sincs, minek cserélt érte a Sixers: a csapat tele van jó wingekkel, nem érti, hogy mi szükség volt rá és Alec Burksre. A Warriorsnál mindketten nagyszerű évet tudhattak magukénak, erre elviszik őket máshova, ahol nem mondják el, hogy mi a szerepük, és jóval kevesebbet is játszanak. Érti, hogy ez egy üzlet, de azt nem, hogy mi szükség volt rá Philadelphiában. Mesélt még arról, hogy neki etetnie kell a családját, meg a költözés szezon közben milyen nehézségekkel jár, de a lényeg az volt, hogy nem tudja, mit keres a Phillynél.

A végére pedig Pau Gasol maradt, aki a spanyol AS lapnak elmondta, hogy reményei szerint még egy idényt le tud húzni, miután teljesen felépül lábfejtöréséből. Tudja, hogy a visszavonulás előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz, de reméli, hogy ennek még nem most van itt az ideje. A lábfeje egyre jobb állapotban van, úgyhogy abban reménykedik, hogy jövőre egy kicsit többet játszhat, és a 2020/21-es szezon végén fejezheti be karrierjét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus