Hírmorzsák 2020-03-08 (13:30)

Kyrie Irving Tyronn Lue-t akarja a Nets következő vezetőedzőjének, a szezon elejétől nem örült Kenny Atkinsonnak. Atkinson maga mondta el Sean Marksnak, hogy már nincs olyan befolyással az öltözőre, mint korábban - nem akart sem Irving, sem Kevin Durant edzője lenni. Még kell pár meccs, mire Dion Waiters bemutatkozhat a Lakersben. LeBron James azért igazolt a Lakershez, hogy visszajuttassa oda, ahova való - várja már a ma esti, Clippers elleni találkozót. Az NBA-t is elérte a koronavírus - lehet, hogy lesznek zárkapus mérkőzések. Malcolm Brogdon legalább egy hetet kihagy (combszakadás). Giannis Antetokounmpo valószínűleg nem játszik ma (térd). Karl-Anthony Towns még legalább két hetet pihen (csuklótörés). Nickeil Alexander-Walker határozatlan időre kiesett (csuklótörés). Kevon Looney még három hétig nem játszik (csípőhúzódás).

Tegnap délután beszámoltunk arról, hogy a Brooklyn Nets és Kenny Atkinson közös megegyezéssel szerződést bontottak. Ian Begley és Corey Hersch (mindketten SNY.tv) jelentették, hogy Atkinson elvesztette az öltöző egy részét - a GM, Sean Marks mondta el, hogy ezt maga az ex-tréner vallotta be neki. Marks szerint Atkinson távozása nem egy meccs vagy mérkőzések sorozatának eredménye volt, hanem az egész év eseményeinek következménye. Elképesztően őszinte volt vele az edző, megmondta, hogy már nem tud olyan befolyással lenni a csapatra, mint egykor. Két-három hónapja beszélgettek már Atkinsonnal arról, hogy hogyan tovább - mindkét félnek az volt a legfontosabb, hogy Nets jobb helyzetbe kerüljön.

Vincent Goodwill (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Kyrie Irving már a szezon elejétől fogva nem igazán kedvelte Atkinsont. Állítólag maga az edző sem örült annak, hogy Irvinget és Kevin Durantet kell felügyelnie, és azt szerette volna, ha még a szezon vége előtt megoldják a helyzetét - a forrás szerint Atkinson legalább annyira, ha nem jobban akarta a szakítást, mint a klub. A hírek szerint az ideiglenes vezetőedzőnek, Jacque Vaughnnak nagyszerű kapcsolata van Irvinggel. Goodwin úgy tudja, hogy Irving azt szeretné, ha a Nets következő vezetőedzője Tyronn Lue lenne - dolgoztak együtt a Cleveland Cavaliersnél, de Lue jelenleg a Los Angeles Clippers segédedzője.

Vannak sérülések, sajnos nem kevés. Az Indiana Pacersnél Malcolm Brogdon legalább egy hétig nem játszhat, állapota week-to-week, miután van egy lábsérülése - állítólag elszakadt a bal combizma. A csuklótöréséből felépülőben lévő Karl-Anthony Towns még legalább két hetet kihagy. A New Orleans Pelicansnél Nickeil Alexander-Walkernek ugyanilyen problémája van, neki a jobb csuklója tört el. A csütörtöki edzésen érezte, hogy valami nincs rendben, határozatlan ideig harcképtelen lesz. A Golden State Warriorsnál Kevon Looney már egy idei nem játszik, de még legalább a következő három hétben nem lesz bevethető csípősérülése miatt. Steve Kerr vezetőedző elmondta, hogy ettől függetlenül nem akarják befejezettnek tekinteni Looney szezonját. A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpo bal térde sérült meg a Los Angeles Lakers elleni összecsapás második negyedében - valószínűleg kihagyja csapata ma esti találkozóját.

Ha már a Lakers: az új igazolás, Dion Waiters tegnap edzett először a csapattal, és Frank Vogel vezetőedző szerint eltelik még pár mérkőzés, mire a dobóhátvéd bemutatkozhat az aranysárga-liláknál - egyszerűen nem ismeri a rendszert, egész évben nem játszott, kell neki pár edzés, mire felveszi a ritmust. Waiters azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy mindig is nagyszerű viszonya volt LeBron Jamesszel, még azt követően is, hogy elkerült a Cavstől. Más csapatban játszottak, nem találkoztak annyit, mint korábban, de mindig is őszinte és jó kapcsolatban álltak, úgyhogy amikor a Lakershez érkezett, tárt karokkal fogadták.

A Lakers a Bucks legyőzésével bejutott a rájátszásba, amiről annyit mondott az előbb említett LeBron James, hogy azért igazolt a csapathoz, hogy visszajuttassa oda, ahova való - a liga nem az, ami, ha a Lakers nem szerepel jól. Ma este a Lakers a városi rivális Clippersszel találkozik, amire annyit reagált a nyugati első aranysárga-lilák szupersztárja, hogy mindenki tudja, mennyire jól játszik mostanában a Clippers, ráadásul mindkét csapat teljes fegyverzettel készülhet a rangadóra, úgyhogy nagyon várják már ezt a komoly kihívást. A szezonnyitón a Clippers helyzeti előnyben volt, sokkal több olyan játékosa volt, akik megmaradtak a tavalyi keretből, ők pedig még keresték önmagukat - ezért is lesz jó megnézni, hova jutottak. LeBron azt reméli, hogy a végeredménytől függetlenül jól fognak játszani.

A végére a koronavírus maradt, amely lassan eléri az NBA-t is. A liga több üzenetet váltott a csapatokkal az elmúlt időszakban erre vonatkozólag - lehet, hogy lesznek zártkapus mérkőzések is, ezt már belebegtették Adam Silverék a kluboknak. Természetesen a lehető legtöbb és legalaposabb óvintézkedést várja az NBA a csapatoktól, méghozzá a legfrissebb hírek szerint legkésőbb keddig: a szokásos kézfertőtlenítők kihelyezésén túl kell lennie a közelben fertőző betegség specialistának és olyan helynek, ahol azonnal el tudják végezni a kellő vizsgálatokat, ha valakinél felmerül a gyanú. Az is lehetséges, hogy korlátozni fogják az öltözőbe belépő személyek számát és kilétét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus