Hírmorzsák 2020-03-21 (12:30)

LeBron James szerint ha 2012-ben kikapnak a Bostontól, Pat Riley szétrobbantotta volna a Heat Big3-jét. Gar Formannek nem lesz döntéshozói szerepe a Bullsnál. Steve Kerr szerint Eric Paschallt nyugodt szívvel be lehet vetni egy PO-meccsen is. A Pelicans nem tesztelt senkit koronavírusra. A Kínában játszó amerikaiak visszatértek csapataikhoz, a kínai liga április közepén folytatódik. Tomas Satoransky nem örül neki, hogy az NBA még próbálkozik a folytatással, és hogy nem tud hazautazni. Egyre kevesebb esélyt lát az olimpiára az amerikai olimpiai bizottság egykori marketing vezetője is.

 

Természetesen a koronavírussal kezdünk. A Kínában játszó amerikai kosarasok visszatérnek a kínai bajnokságba - Jeremy Lin és Lance Stephenson is bejelentették, hogy így tesznek. A CBA április közepén indul majd újra, mind a 20 csapat egy vagy két városban fog játszani, és nézők nem lesznek a csarnokokban - az alapszakasz és a rájátszás is le lesz rövidítve.

Andrew Lopez (ESPN) jelentette, hogy a New Orleans Pelicansnél senkit nem teszteltek koronavírusra - a klubnál senki nem produkált tüneteket, és a Pels azt szeretné, ha minél több teszt állna rendelkezésre a ténylegesen betegek számára.

Rick Burton, a Syracuse Egyetem sportmenedzsment professzora, illetve az USA olimpiai bizottságának korábbi marketing vezetője a Bloomberg Business of Sports podcastjében elmondta, hogy egy-két napja vagy egy hete még 50-50-re mondta volna, hogy idén lesz olimpia, most azonban már maximum 20%-ot adna rá, és egyre inkább közelítünk az 1% felé. Mivel egyre több ember betegszik meg, egyre nehezebb elképzelni, hogy ebben az évben megrendezik az ötkarikás játékokat. A szervezők még azt kommunikálják, hogy az előre kiírt időpontban lesznek a tokiói játékok, de már az IOC egyik tagja is azt mondta a héten, hogy érzéketlen és felelőtlen dolog lenne az eredeti időpontban olimpiát tartani.

Ehhez kapcsolható, hogy a Chicago Bulls irányítója, Tomas Satoransky nem örül annak, hogy az USA-ban kell maradnia. A cseh játékmester a Nova Sportsnak azt mondta, hogy nem túl örömteli végignézni, ahogy a tulajdonosok és a csapatok csak azért megpróbálják befejezni a szezont, hogy ne veszítsenek annyi pénzt. Ő a feleségével és a lányával szeretne hazautazni Csehországba - ez a liga jelenlegi szabályai miatt tilos. Úgy látja jelenleg, hogy az idényt törölni fogják, de ez nem rajta múlik. Vannak otthon végezhető gyakorlatok, próbál formában maradni, de ezt sem azért teszi, mert a szezonnak folytatódnia kellene, hanem azért, mert nem szereti a semmittevést.

A végére pedig három nem koronavírus-hír maradt. Egyrészt Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint John Paxson jövőbeli munkája továbbra sem világos a Chicago Bullsnál, annyi azonban biztos, hogy Gar Formannek semmilyen döntéshozó szerepe nem lesz az együttesnél. Amikor az új vezetőség felállításáról kijöttek a hírek, még arról volt szó, hogy Forman a játékosmegfigyeléséért felelős részleg vezetője lesz, de úgy néz ki, hogy már ott sem számolnak majd vele.

Másrészt arról olvashattatok már ma reggel, hogy LeBron Jamesnek volt egy Instagram Live bejelentkezése. Abban többek között arról is beszélt, hogy a 2012-es keleti döntőben a Boston Celtics ellen 2-3-as állásnál úgy érezte, hogy ha kikapnak, akkor Pat Riley szétrobbantja a Big3-t, ezt pedig nem akarta - mint ismert, James pályafutása egyik legnagyobb meccsét hozta 45 ponttal és 15 pattanóval.

Harmadrészt a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr pedig Drew Shillerrel (NBC Sports) beszélgetett, és Eric Paschallt dicsérte. Kerr szerint Paschall olyan játékosnak tűnik a fizikai ereje és az önbizalma alapján, akit akár most is bedobhatnának egy PO-meccsre, és megállná a helyét. Ők így nézik a legtöbb embert, mikor a legjobb csapatokat vagy a rájátszást figyelik, hogy vajon az adott kosaras pályára tudnák-e küldeni. Paschall esetében a válasz egyértelmű igen, és Kerr szerint már attól is sikeres a szezonjuk, hogy egy ilyen játékost szereztek a második körben, és hogy láthatták őt fejlődni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus