Hírmorzsák 2020-03-26 (11:00)

LeBron Jamesnek van a legtöbb veszítenivalója azzal, ha törlik az idényt? A Knicks jól dobó hátvédet keres a drafton RJ Barrett és Mitchell Robinson mellé. Klay Thompson a Warriorsból akar visszavonulni 10 év múlva. Lonzo Ball ügynököt vált. Alex Len mesélt arról, mi a különbség a Kings és a Hawks között. Tilman Fertitta nem akarja eladni a Rockets egy kisebb részét sem. Christian Wood felépült a koronavírusból. John Wall nem játszik ebben az idényben, bármeddig tart a szezon. Karl-Anthony Townsnak az édesapja is koronavírusos. Drafthírek, jelentkezők: Obi Toppin, Tyrese Haliburton, Onyeka Okongwu, Kenyon Martin Jr., Kira Lewis.

Arról reggel beszámoltunk már, hogy a Detroit Pistons magasembere, Christian Wood teljesen felépült a koronavírusból. Arról is írtunk, hogy teljesen mindegy, meddig húzódik a 2019/20-as idény, a Washington Wizards irányítója, John Wall nem tér vissza ebben a szezonban. Tegnap volt arról szó többször is, hogy Karl-Anthony Towns édesanyja kómában van a koronavírus miatt - Malika Andrews (ESPN) forrásai szerint Towns édesapja is pozitív tesztet produkált.

A Houston Rockets tulajdonosának, Tilman Fertittának több cége is van, amelyek az alkalmazottaik 70%-át szabadságra küldték a koronavírus miatt. Fertitta a Rockets egyetlen tulajdonosa, és Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint nem akarja eladni a franchise egy kis részét kisebb befektetőknek, méghozzá büszkeségből. Maga az érintett azt mondta, hogy jelenleg lényegében nem működnek a cégei. Sok családnak nagyon nehéz időszak ez, és szeretne mindenkit megtartani, de túl kell élniük, különben nem lesz hova visszamenni dolgozni.

Ian Begley (SNY.tv) jelentette, hogy a New York Knicks jól dobó hátvédet keres a drafton RJ Barrett mellé. A csapat előző vezetőedzője, David Fizdale az ESPN Radio adásában elmondta, hogy kell a spacing Barrettnek és Mitchell Robinsonnak. Nagyon kedveli Frank Ntilikinát, Elfrid Paytont és Dennis Smith Jr.-t is, de nem tudnak kiegyensúlyozottan jól triplát dobni az elzárás-leválás játékok után. Fizdale úgy érzi, Mitchell Robinson a liga egyik legjobb centere lehet a következő 10 évben, de kell valaki, aki kintről tud büntetni, ha rá nagyobb figyelmet fordítanak. Mindig is azt vallotta, hogy a spacing a kulcs a játékosok fejlesztéséhez - ha azt akarják, hogy valaki fejlődjön, több területet kell neki biztosítani a pályán. Fizdale Barrettet is dicsérte, mert szerinte az újonc kosaras olyas valaki, aki képes New Yorkban játszani. Keményen dolgozik, tehetséges, nem jön zavarba, és tudja, hogyan kezelje a médiát és a rivaldafényt.

Ha már draft, akkor itt nézzünk néhány ezzel kapcsolatos hírt. Obi Toppin bejelentette, hogy otthagyja a Dayton Egyetemet, és bejelentkezik a draftra - jelenleg 9. helyre rangsorolja őt az ESPN előrejelzése. Az Iowa State játékmestere, Tyrese Haliburton is ott lesz a drafton - őt jelenleg hetediknek várja az ESPN. Onyeka Okongwu is megy az idei játékosbörzére, miután egy szezont töltött a USC Egyetemen - őt a legtöbben a lotterybe várják. A 2000-es draft 1/1-ese, Kenyon Martin Adrian Wojnarowskinak (ESPN) elmondta, hogy fia, Kenyon Martin Jr. is ott lesz az idén kiválaszthatók között - ő a Vanderbilt Egyetem helyett az IMG Academyre, tehát nem egyeteme ment, 20 pontot és 8 pattanót átlagolt. Az Alabama Egyetemről Kira Lewis és John Petty is bejelentkeztek a draftra - utóbbit csak a 75. helyre várják, előbbi viszont első körös lehet a jelenlegi mockok alapján. A lotterybe várt Cole Anthony egyelőre nem döntött arról, hogy otthagyja-e a North Carolinát vagy marad még egy évre.

A Sacramento Kings centere, Alex Len Chris Kirschnerrel (The Athletic) beszélgetett arról, hogy azért volt nehéz Atlantában játszani, mert ott tudták, hogy nem fognak PO-ba kerülni, így mindenki saját magával és a saját számaival volt elfoglalva. Sacramentóban minden a győzelmekről és a csapatról szól - senkit nem érdekel, mennyi pontot szerez, csak hogy végül nyernek-e vagy sem. Mindenki sokkal keményebben játszott a Kingsnél, ami nagyban megkönnyítette a helyzetét, mert a többiek jobbak voltak, mint a Hawksnál. Az ukrán center egyébként 9 meccsen 6.6 pontot, 7.1 pattanót és 1.4 blokkot átlagolt a kaliforniai klubnál.

Klay Thompson édesapja, Mychal Thompson Dell és Sonya Curry podcastjében, a Rising Fame-ben arról beszélt, hogy fia mennyire szeret Steph Curryvel együtt játszani - nagyon tiszteli őt, mert keményen dolgozik, és odaadó a családja és a játék iránt is. Mychal szerint Klay hangsúlyozta már neki külön is, mennyire imád Steph-fel együtt kosarazni, és hogy Warriors-játékosként akar visszavonulni 10 év múlva.

Chris Broussard és Rob Parker (FOX Sports) beszélgettek a szezonról, és Parker azt mondta, hogy szerinte LeBron Jamesnek van a legtöbb veszítenivalója azzal, ha törlik ezt az idényt, és nem lesz folytatása a 2019/20-as szezonnak - egyszerűen ketyeg az órája. Parker szerint LeBron nem tudja, hogy lesz-e még egy ilyen éve, mint az ide. Ragyogóan játszott 17. idényében, a Lakers is nagyszerűen indította az évet - volt esélyük a bajnoki címre a leállás előtt, és ez egy olyan esély lehet, amely lehet, hogy nem fog már eljönni.

A végére pedig a New Orleans Pelicans irányítója, Lonzo Ball maradt, akiről először Melissa Rohlin (Sports Illustrated) írta meg először, majd a Sportando is megerősítette, hogy elhagyja a CAA játékosügynökséget.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus