Hírmorzsák 2020-05-23 (10:15)

Shaquille O'Neal szerint Kobe Bryantet is be kellene venni a GOAT-vitába Michael Jordan és LeBron James mellé. Deron Williams is búcsúzott a tegnap elhunyt Jerry Sloantól. James Harden és Joe Ingles is készen állnak a játékra, ha biztonságos. Giannis Antetokounmpo Míkonoszon ünnepelné a bajnoki címet. James Wisemant tartják a legesélyesebbnek az 1/1-re. Sergio Scariolo szerint Alexey Shvednek konkrét ajánlatai lesznek az NBA-ből. Patrick Ewing koronavírusos. Néhány csapat rögtön a kijelölt helyszínen akar edzőtáborozni, nem a saját edzőközpontjában. Csökken a csapattal utazók létszáma.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, 78 esztendős korában elhunyt a Utah Jazz és a Chicago Bulls történelmének meghatározó alakja, Jerry Sloan. Mint ismert, Sloan azt követően távozott a Jazz kispadjáról, hogy összeveszett Deron Williamsszel, akit ezért sokan meg is utáltak. D-Will instagramon búcsúzott egykori mesterétől, akiről elmondta, hogy bár Utah-ban nem alakultak jól a dolgok kettejük között, örül neki, hogy sikerült tisztázniuk a nézeteltéréseket, mielőtt túl késő lett volna - még egy 2018-as interjúban mondta el, hogy leültek Sloannal beszélgetni. Williams szerint ez egy olyan dolog, ami élete végéig kísértette volna - most már áldásként tekint vissza arra, hogy Sloantól tanulhatott a Jazznél.

A szezon folytatásával kapcsolatban két hír látott napvilágot. Marc Stein (New York Times) hozta a hírt, hogy az NBA csökkenti a csapattal utazó személyzet maximális számát. Normál esetben több mint 50-en vannak a játékosokkal, ez most nagyjából 35 lesz, legalábbis Stein forrásai szerint - ebbe beletartoznak az edzők és és a stáb minden tagja

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy több csapat sem akar külön edzőtábort tartani, hanem rögtön beköltözne az NBA által kijelölt helyszínre, és ott tartaná meg a minialapozását. 21 klubnál kinyitnak az edzőtáborok jövő hét hétfőig, de több együttes, köztük a Brooklyn Nets, a New York Knicks, a Boston Celtics és a Toronto Raptors is aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy visszahívja játékosait a városba - a Raptorsnál például Kyle Lowryra kéthetes karantén várna, ha Philadelphiából Kanadába utazna. A legtöbb együttes egyébként nem kezdte el visszahívni a hazautazó embereit, Adam Silver hivatalos bejelentésére várnak.

Előkerült egy cikk, amelyben a Utah Jazz játékosa, Joe Ingles elmondta, hogy kész arra, hogy hazarepüljön Ausztráliába, és soha többé ne játsszon egyetlen mérkőzést sem, ha ezzel meg tudja védeni családját a koronavírusról. Ingles reagált twitteren, hogy ez több mint kéthónapos nyilatkozat - akkor született, amikor még semmit nem tudtunk a járványról és arról, mit lehet tenni ellene. Az ausztrál kosaras tudja, hogy a Jazz és az NBA is csak akkor engedik a játékot, ha biztosítani tudják mindenkinek az egészségét. Ha biztonságos visszatérni és játszani, nem fogja cserben hagyni társait.

A Houston Rockets sztárja, James Harden saját bevallása szerint addig hajlandó várni a szezon folytatásával, ameddig csak kell - szeretné befejezni az idényt, de csak akkor, ha a koronavírus már minimális mértékben van jelen. A Houston vezére elmondta, hogy a Játékosok Szakszervezetén belül sokat beszélgettek a folytatásról, de sok mindent kell még tisztázni - játszik úgy is, ha nem lesznek nézők a csarnokban, de a legfontosabbnak az érintettek egészsége kell, hogy legyen. Azt szeretné, ha szórakoztatni tudnák a nézőket, és újra pályára léphetnének, de mindenekelőtt a biztonság lényeg. Amint ez megvan, készen áll a játékra, és úgy érzi, a játékosok többsége ugyanígy van ezzel.

A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo saját csapattársával, Pat Connaughtonnal beszélgetett, aki azt kérdezte a görögtől, hogy hol ünnepelné, ha bajnoki címet nyernének. Giannis elmondta, hogy a koronavírus előtt arra gondolt, hogy Míkonoszra viszi az egész csapatot, ami igazi partisziget - oda nem lehet a pároddal menni. Szantorini más, nagyon romantikus, a világon ott a legszebb a napfelkelte és a naplemente, oda mindenki mehet a párjával, de Míkonoszra nem. Tavaly már elvitte oda Eric Bledsoe-t és Brook Lopezt, és nagyon sajnálja, hogy nem volt velük az egész csapat. Ha bajnoki címet nyernének, ott szeretne szivarozni, ahogy Michael Jordan.

Jeff Goodman (Stadium) az idei drafttal kapcsolatban 35, NBA-ben dolgozó vezetőt kérdezett meg - mindenkinek azt kellett megválaszolnia, hogy szerinte ki lesz az 1/1 az idei játékosbörzén. 35 emberből 20-an James Wisemant, 10-en pedig Anthony Edwardsot jelölték első picknek - Goodman forrásai szerint ők ketten és LaMelo Ball vannak a legtöbb helyen a Top3-ban.

A Raptors segédedzője, Sergio Scariolo az Izvestia orosz lapnak azt nyilatkozta, hogy szerinte Alexey Shvednek konkrét ajánlatai lesznek az NBA-ből, van rá esély, hogy visszatérjen a ligába - 2012 és 2015 között játszott már Amerikában. A tréner szerint Shved évek óta kiegyensúlyozottan magas teljesítményt nyújt, ezért jó ajánlatai lesznek. Más kérdés, hogy a Khimki Moszkvánál sokkal nagyobb a szabadsága, ő a csapat sztárja, köré építkezett az együttes, erről pedig sokan csak álmodhatnak. Scariolo azzal zárta gondolatait, hogy szerinte Shved marad Oroszországban.

Shaquille O'Neal a Silver Screen and Rollban azt mondta, hogy az emberek mindig azt kérdezik, ki minden idők legnagyobbja, Michael Jordan vagy LeBron James? Szerinte Kobe Bryantet is bele kellene venni ebbe a vitába. Shaq szerint Kobe jól mondta: mindannyian a korábbi kosarasok játékát figyelték, és tőlük próbáltak átvenni egyes részeket. Ő például olyan centermozgásokat akart a gyűrű környékén, mint Patrick Ewing, úgy akart futni, mint David Robinson, és úgy szeretett volna dominálni, mint Wilt Chamberlain. A különbség az, hogy Bryantnek megvolt Jordan száma, fel tudta hívni, míg a többieknek, nekik figyelniük kellett a példaképeik játékát, és úgy kellett megpróbálni másolni - ettől függetlenül örül neki, hogy Kobe és MJ jóban voltak.

A végére pedig a megemlített Patrick Ewing maradt, aki tegnap bejelentette, hogy koronavírusos - egy kórházban kezelik, elkülönítve. Ewing közleményében köszönetet mondott az egészségügyben és a frontvonalban dolgozóknak, elmondta, hogy nem szabad félvállról venni ezt a járványt, és hogy meg fog gyógyulni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus