Hírmorzsák 2020-07-13 (10:30)

Rajon Rondo ujja eltört, a playoff második körében térhet vissza. Meccsfelszerelésben mehetnek a csapatok a mérkőzések helyszínére. Anthony Davis a nevét használja majd a mezén, Kyle Korver beszélt arról, hogy ő miért a BLM-et. Wojnarowskit két hétre tiltotta el az ESPN. Harden és Westbrook a hét közepén csatlakozhat a Rockets keretéhez, Broekhoff valószínűleg nem erősíti majd a 76erst. Marc Gasol és Deandre Ayton is remek formában van, Meyers Leonard is teljesen felépült. Justise Winslow-tól sokat vár a Memphis. A Jazznél már érzik a karantén realitását. Steve Kerr részben megváltoztatta álláspontját a chicagói alsóházi buborékkal kapcsolatban. 

Reggel beszámoltunk róla, hogy Rajon Rondo komolyabb kézsérülést szenvedett a vasárnapi edzésen – most már biztos, hogy eltört a jobb hüvelykujja, a héten meg is operálják, várhatóan 6-8 hét lesz a felépülési ideje. Mivel az alapszakasz augusztus 14-én zárul, ezért várhatóan a playoff első körét kihagyja a rutinos, az utóbbi években több hasonló sérülést szenvedett irányító, valamikor a második körben térhet majd vissza. Ide kapcsolódik, hogy Dwight Howard és Danny Green igazoltan hiányzott a szombati edzésről: Howardnak szüksége volt még egy tesztre, mivel a csapattól külön érkezett Orlandóba, Green esetében pedig a legutolsó tesztet meg kellett ismételni, mivel hibásnak bizonyult. 

A buborékhoz kapcsolódó információ, hogy a játékosoknak le kell mondaniuk a csarnokba érkezéskor megszokott „divatbemutatóról” – az ESPN értesülései szerint mivel a csarnok öltözőiben nincs tusoló, a játékosoknak meccsszerelésben és csapatmelegítőben kell felszállniuk a buszra, ami a meccsek helyszínére szállítja őket. PJ Tucker, az egyik játékos, aki szeret különféle ruhaösszeállításokban megjelenni, azt mondta, hogy ez több annál, hogy szépen felöltözik és munkába megy, ő ezzel kerül meccsre kész állapotba, onnantól tud fókuszálni az előtte álló feladatra. 

A Lakershez kapcsolódik, hogy LeBron Jameshez hasonlóan a csapat másik sztárja, Anthony Davis is a vezetéknevét használja majd a mezén – Davis azt mondta, hogy a vezetékneve az, ami a családját jelenti, ő pedig a családját képviseli. Szerinte nagyon nehéz választani a neve és egy fontos társadalmi üzenet között, mert mindkettő fontos, ő így döntött. Kyle Korver, a liga egyik legidősebb játékosa azonban úgy döntött, hogy a Black Lives Matter feliratot kéri a mezére: A Bucks veteránja szerint ebben a pillanatban ez a legfontosabb üzenet, és számára ez a három szó összefoglalja azt, amit elképzelt, hogy valaha a mezére írathat. Korver 2019 áprilisában a Player’s Tribune-ben egy hosszabb cikket is jegyzett, ahol feltette a kérdést, hogy fehér emberként, a rendszer részeként hogyan tudna a megoldásnak is a részese lenni – akkor azt a választ adta, hogy az ismertségét felhasználva fel kell szólalnia az igazságtalanságok ellen, és most is azt nyilatkozta, hogy pontosan ezt kell tenniük. 

Tegnap hírül adtuk, hogy Adrian Wojnarowskit eltiltotta az ESPN, ehhez kapcsolódik két új hír: az eltiltás két hétre szól, ez idő alatt nem kap fizetést a szakíró, illetve hogy több játékos, köztük LeBron James is támogatásáról biztosította a Twitteren a #FreeWoj hashtag megosztásával. 

Szintén tegnap volt róla szó, hogy Ryan Broekhoff nem utazott el a Philadelphiával Orlandóba, most kiderült miért: a felesége pozitív tesztet produkált, a játékos pedig azt írta a Twitteren, hogy a családjára fog koncentrálni – őt valószínűleg nem látjuk már a folytatásban. Egyelőre James Harden és Russell Westbrook sem tartózkodik Orlandóban, de Mike D’Antoni vezetőedző mindenkit megnyugtatott: a hét közepén érkeznek a Rockets sztárjai. 

Marc Gasol teljesen felépült a combhajlító-sérüléseiből, ezt a Raptors vezetőedzője, Nick Nurse nyilatkozta, hozzátéve, hogy emellett fantasztikus formában is van a korábbi Év Védője, nagyon élesnek tűnik, és ilyenkor domborodnak ki igazán a fantasztikus képességei. Nurse hozzátette, hogy Gasol szerint a jó fizikai kondíció nála abból adódik, hogy otthon lehetett, nem kellett túrákra mennie, éjszaka repülnie, amik a táplálkozást és a formában tartást nehézzé teszik – most beállt egy neki megfelelő ritmusra, ugyanabban az időben tudott étkezni, ráadásul csak egészséges ételeket fogyasztott. 

A Grizzliesnél nem aggódnak azon, hogy a leállás előtt nem sokkal megszerzett Justise Winslow még nem nagyon tudott együtt játszani a csapattal. Taylor Jenkins vezetőedző szerint Winslow játékszervezési kvalitásai és sokoldalúsága miatt tökéletes megoldás a csapatnak, mert több poszton is azonnal jó teljesítményre képes támadásban, a sokoldalúság ráadásul kifejezetten a csapatjátékuk egyik alapja. 

A Utah Jazznél arról beszéltek, hogy a megérkezést követő 48 órás karantén igazi „szemfelnyitó” volt, hogy mi vár rájuk a következő hetekben. Joe Ingles szerint igazi szívás volt ez a két nap bezárva egy szobába, Quin Snyder vezetőedző szerint pedig azzal kell majd leginkább megküzdeniük, hogy rengeteg idejük lesz magukra, rengeteg idejük lesz gondolkodni, és nagyon-nagyon vigyázniuk kell arra, hogy ne gondolkodják túl a dolgokat. 

A Miami Heatnél egyelőre Derrick Jones Jr., Bam Adebayo és Kendrick Nunn is hiányzik egyelőre, de Meyers Leonard felépült bokasérüléséből, a rotációban fontos szerepet játszó, kintről is jól célzó magasember teljesértékű edzésmunkát végez. Szintén a Heathez kapcsolódik, hogy a klub elnöke, a 75 éves Pat Riley, illetve a GM Andy Elisburg Miamiban marad, a vezetőséget a szakmai alelnök, Adam Simon képviseli a buborékban. 

Deandre Aytonnal nagyon meg vannak elégedve a Phoenixnél, mert a bokasérülését kiheverve parádés formában van a másodéves center. Maga az érintett azt mondta, hogy úgy érzi, mintha már három vagy négy éve a ligában játszana, letisztultak a dolgok, tudja, mit kell tennie, mikor kell szerveznie és mikor nem. James Jones GM azt nyilatkozta, hogy még mindig nem tettek le arról, hogy a térdsérüléséből lábadozó Kelly Oubre Jr. csatlakozzon a csapathoz a buborékban: folyamatosan és jól halad a rehabilitációja. Jó kondícióban van, de ez még nem a meccsre kész állapot. 

Végül essen a szó a lehetséges második buborékról, ahol az „alsóházi” nyolc csapat mérkőzhetne meg, és az első egyeztetések alapján Chicagóban gyűlnének össze a csapatok. Steve Kerr, a Warriors vezetőedzője korábban azt mondta, hogy ő inkább a saját edzőközpontokban a csapaton belüli egymás elleni játékot preferálná, most viszont változott a véleménye. Ha a liga azt kéri, hogy utazzanak el Chicagóba, ezt fogják tenni, mert egyértelműen fejlődne tőle a csapatuk – viszont mivel a győzelmek és a vereségek sehová nem számítanának, ez a fiatalok fejlesztéséről kellene, hogy szóljon, vagyis a veteránok valószínűleg otthon maradnának. 

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus