Hírmorzsák 2020-07-22 (08:45)

Justise Winslow-nak (csípő) és Marvin Bagley-nek (lábfej) is befejeződött a szezon. Eladó a Timberwolves - a Vikings tulaja és Kevin Garnették is szeretnék megvenni. Harrison Barnes, Bam Adebayo és Kendrick Nunn is közel van ahhoz, hogy megérkezzen a buborékba. Patrick Beverley elhagyta a Disney Worldöt. Öt nappal korábbi időpontra tették a lotteryt. A Knicksnél több vezetőedzőjelölt is segédedző lehet. A G-Ligás játékosoknak is van már szakszervezete. Scott Brooks szerint kínos a maszkviselésen vitatkozni. Megjelent Kobe Bryant új, fiatal sportolóknak szóló könyve.

A Memphis Grizzlies tegnap este bejelentette, hogy Justise Winslow a hétfői edzésen egy ütközés után a földre esett, fájlalta a csípőjét, és emiatt a sérülés miatt nem játszik a szezon folytatása során. Van még egy kieső: a Sacramento Kingsnél Marvin Bagley III játékára nincs esély az újraindítás során amiatt a jobb lábfejsérülés miatt, amiről tegnap délelőtt írtunk már - az MRI eredményét ugyan nem hozta nyilvánosságra a Kings, viszont Sam Amick és Shams Charania (mindketten The Athletic) forrásai szerint valószínűleg két hétig járógipszben lesz az erőcsatár.

A Kingsnél Harrison Barnes egy negatív koronavírustesztre van attól, hogy elutazhasson Orlandóba - Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint ez meg is történhetett tegnap. Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) jelentette, hogy a Miami Heat két hiányzója, Bam Adebayo és Kendrick Nunn már Orlandóban vannak, és készülnek, hogy belépjenek a buborékba - 36 órás karanténra és két-két negatív tesztre van szükségük, hogy ezt megtehessék. A Los Angeles Clippersnél viszont van egy újabb távozó Montrezl Harrell után: Patrick Beverley egy sürgős személyes ok miatt hagyta el a buborékot. A szabály nála is ugyanaz, mint mindenki másnál: ha minden távol töltött napra lesz negatív COVID-tesztje, akkor négy napig kell majd karanténban lennie a visszatérése után, ha viszont nem lesz, akkor 10 napig lesz karanténra ítélve.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy az inglewoodi városi tanács egyhangúan megszavazta a klub által beadott környezettanulmányt az új, Inglewoodban építendő csarnok építésével kapcsolatban. Az arénát elvileg 2021-ben kezdik építeni, és a 2024/25-ös szezonban fog megnyitni. 

Az előbb már említett Charania hozta a hírt, hogy a liga augusztus 25-ről augusztus 20-ra hozta előre a lottery időpontját - a draft maradt október 16-án.

Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy a New York Knicks legalább egy vezetőedző-jelöltet fel fog venni segédedzőnek. Mint ismert, Tom Thibodeau a legesélyesebb a főedzői posztra, de Mike Miller és Mike Woodson szerződtetésére ebben az esetben is jó esély van.

A G-Ligában játszó kosarasok tegnap megszavazták, hogy saját szakszervezetük legyen - a közleményben kiemelik, hogy ebben az NBA Játékosok Szakszervezete nagy segítségükre volt, Michele Robertsék mindenben támogatták őket. Nagyjából 80% voksolt arra, hogy létrehozzák a Basketball Players Uniont (BPU), azaz a Kosárlabdázók Szövetségét.

Arról tegnap este írtunk, hogy Khris Middleton szerint nem nagy megerőltetés maszkot viselni, korábban viszont Dwight Howard elmondta, szerinte fölösleges, olyan biztonságos környezetben vannak. A Washington Wizards vezetőedzője, Scott Brooks azt nyilatkozta ma hajnalban, hogy nem szeretne túlságosan belemenni a politikába, de kínos, hogy az emberek a maszkok viselésén vitatkoznak - ha a másikon segít, akkor számára természetes, hogy viselni fogja a maszkot, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságban legyen. Brooks szerint nem véletlen, hogy ennyire sikeres egyelőre a buborék - az NBA mindent megtesz a maszkokkal és az állandó teszteléssel, így számára is egyértelmű, hogy felrakja a maszkot. Megkérdezték azért tőle, hogy konkrétan a buborékra gondol-e a maszkviselésnél, vagy egész Amerikára, amire annyit mondott, hogy a jelenlegi helyzetben szerinte nincs értelme vitatkozni ezen, bárhol legyen az ember.

A nap híre azonban az, hogy a Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor nyíltan árulja a franchise-t - 1995-ben 88 millió dollárért vette a klubot, most 1.2 milliárd dollárt akar érte (a Forbes szerint 1.38 milliárdot ér a TWolves). Scott Soshnick (Sportico) értesülései szerint már több befektetőcsoport is adott ajánlatot a csapatra, és egy hónapon belül meglehet a megállapodás. Adam Schefter (ESPN) információi szerint a Minnesota Vikingst NFL-csapatot birtokló Wilf család az egyik komoly érdeklődő, Charania pedig úgy tudja, hogy Kevin Garnett és társai is szeretnék megvenni a klubot. Taylor azt nyilatkozta, hogy minden érdeklődőnek elmondta: Minnesotában kell tartani a franchise-t, olyannak nem adja el, aki költöztetné az együttest. A hírek szerint az eladásnak nincs köze a koronavírushoz és ahhoz, hogy Taylornak is kevesebb jelenleg a bevétele.

A végére Kobe Bryant új, fiatal sportolóknak szóló könyve maradt, a 'Geese Are Never Swans', amelyet tegnap jelentetett meg a Granity Studios. A regény a mentális egészség fontosságára hívja fel a figyelmet a fiatal sportolók körében, és hogy a sport hogyan segíthet az élet legnagyobb csapásainak átvészelésében.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus