Hírmorzsák 2020-08-16 (8:30)

Kirúgta Alvin Gentryt a Pelicans, Jason Kidd és Tyronn Lue itt is esélyes - utóbbi Chauncey Billupst is viheti magával. Peja Stojakovic is távozik a Kingstől. Megvannak az All-Bubble csapatok. Ja Morant meccsek óta sérülten játszott. Koronavírusban elhunyt Jusuf Nurkic nagyanyja. Giannis Antetokounmpo frusztrált a Bucks gyenge játéka miatt. Kawhi Leonard és Paul George dolgozott a kapcsolatukon a leállás alatt. Romeo Langford kihagyja a rájátszást.

A New Orleans Pelicans menesztette Alvin Gentry vezetőedzőt, az idei sikertelen szezon és főleg a csalódást keltő buborékbeli szereplés betette a kaput - öt év után kell távoznia, pedig volt még hátra egy szezon a szerződéséből. A kiesés után szinte azonnal megszületett a döntés, viszont David Griffin elnök szerint egy jobb szereplés sem biztos, hogy megmentette volna Gentry állását. A jelöltek terén Kenny Atkinson, Tyronn Lue és Jason Kidd neve merült fel, illetve ha a Nets nem tartaná meg, akkor Jacque Vaughn is képben lehet az ESPN forrásai szerint.

Jason Kidd neve egyébként a legtöbb edzőt kereső csapatnál felmerült, pedig az eddigi vezetőedzői karrierje nem sikerekkel volt kikövezve. Adrian Wojnarowski viszont úgy tudja, hogy a csapatok szemében Kidd kikalapálta a reputációját a Lakersnél végzett segédedzői munkájával - azt akarták látni, hogy tud-e valakivel együtt dolgozni, mert korábban "politikai hibákat" követett el. A hírek szerint egyébként a New York Knicksnél elmondta, hogy megbánta korábbi hibáit, elismeri őket és nem fogja még egyszer elkövetni.

Szintén emeljük ki Tyronn Lue-t, akit jelenleg a Sixers, a Nets, a Pelicans és a Rockets edzői posztjával is összefüggésbe hoztak - Lue tavaly a Lakers vezetőedzői ajánlatát utasította vissza azért, mert csak három évre szólt volna, így inkább a Clippersnél lett segédedző. Hozzá kapcsolódik még az, hogy ahova megy vezetőedzőnek, oda segédedzőnek viszi magával Chauncey Billupst - a korábbi remek játékosnak tetszik ez a gondolat és bár korábban visszautasította a Lue alatt való munkát a Cavs stábjában, de most már készen áll arra, hogy ő is elinduljon ezen a pályán.

Az NBA kihirdette az All-Bubble csapatokat és az első ötösben abszolút nincs meglepetés, ugyanazokat a játékosokat (Damian Lillard, Devin Booker, Luka Doncic, James Harden, TJ Warren) válogatták be, akiket mi is, ugyanúgy Damian Lillardöt választották az MVP-nek és ugyanúgy Monty Williamst a Buborék Edzőjének. A második ötöst is kihirdették, abba Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Kristaps Porzingis, Caris LeVert és Michael Porter Jr. fért be.

Tegnap este egy mérkőzésen eldőlt a play-in párharc, amelyben a Portland legyőzte a Memphist, így a Grizzlies kiesett - a buborékban összesen így csak 2-7-et hozott a gárda. Ja Morant most ugyan dobott 35 pontot, de korábban neki is voltak gyenge meccsei, az esti találkozó után viszont elárulta, hogy az utóbbi négy találkozót sérülten, konkrétan törött hüvelykujjal játszotta le. Az irányító hozzátette, hogy természetesen csalódott a kiesés miatt, de tudja és mindannyian tudják, hogy hajszálon múlt a rájátszásuk, szóval dolgozniuk kell és ha felkészülnek a következő szezonra, akkor elérhetik a céljaikat - sok problémával kellett megküzdeniük, például Jaren Jackson Jr. sérülésével, úgyhogy büszke a csapatra. A mentalitással egyébként Taylor Jenkins vezetőedző is elégedett volt, szerinte a motiváció, az akarat sosem volt kérdéses, ezek a srácok minden nap jobbak akarnak lenni - lefektették valaminek az alapjait, de most folytatniuk kell a munkát, az építkezést.

Szintén a play-inhez kapcsolódik, hogy a mérkőzés előtt nem sokkal derült fény Jusuf Nurkic nagyanyjának halálára - a koronavírus vitte el, Nurkic megemlékezett róla, de hozzátette, hogy neki ugyanúgy kell tennie a dolgát a pályán, mint eddig, ez nem változhat.

Nem teljesített eddig túl jól a buborékban a ligaelső Milwaukee Bucks, amely különböző okok miatt csak 3-5-tel zárta ezt az időszakot - Giannis Antetokounmpo pedig el is mondta, hogy frusztrált a gyenge eredmények miatt. A görög egyébként is frusztráltnak tűnik, előbb Donta Hall-lal akaszkodott össze, majd lefejelte Mo Wagnert és el is tiltották emiatt egy meccsre. "Nem a vereség volt frusztráló, mert az benne van a játékban, hanem az, hogy sokszor nem voltunk önmagunk" - mondta a csapatról az (valószínűleg hamarosan kétszeres) MVP. Elmondta, hogy nem járatták úgy a labdát, ahogy ő, vagy Mike Budenholzer vezetőedző akarta, nem védekeztek elég keményen és ő nem hisz abban, hogy van playoff-gomb, hogy egyik pillanatról a másikra újra az a ligaelső csapat tudnak lenni, akik korábban voltak. Viszont úgy érzi, hogy ha mindenki nagyon koncentrál, odafigyel a videózásokon és mindenki közös nevezőn lesz a másikkal, akkor sokkal jobbak lehetnek a mostaninál.

Paul George, a Los Angeles Clippers sztárja elárulta, hogy a leállás alatt dolgoztak azon Kawhi Leonarddal, hogy minél jobb legyen közöttük a kémia - meglátogatták egymást, együtt töltötték az idejüket és közelebb is kerültek egymáshoz. Hozzátette, hogy ez az egész csapatra igaz, nemcsak rájuk, de tény, hogy ők ketten is sokat dolgoztak a kapcsolatukon - PG szerint egy céljuk van, hogy bajnokságot nyerjenek, elkötelezettek ezen a téren, úgyhogy mindent ennek érdekében csinálnak.

A Boston Celticsnél nem számíthatnak Romeo Langfordra, aki egy csuklósérülés miatt minden bizonnyal kihagyja a rájátszást. Brad Stevens vezetőedző szerint ínszalag-szakadást szenvedett a játékos a csapat utolsó alapszakasz-meccsén - igaz, hogy nem ő a legfontosabb játékos a keretben, de így sem jó hír számukra, hogy szűkülnek a lehetőségeik.

Vlade Divac távozása után Peja Stojakovic is távozott a Sacramento Kings stábjából - 2015 óta dolgozott a klubnál, 2018 óta segéd-GM-ként foglalkoztatták, de a változások őt is elsöpörték, a pletykák után a csapat be is jelentette, hogy megköszönték a munkáját.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus