Hírmorzsák 2020-08-21 (9:45)

Damian Lillard megsérült, de nincs súlyos baja. A Minnesota Timberwolves választhat az első helyen a 2020-as drafton. Később kezdődhet a következő idény, csúszhat a szabadügynökpiac nyitása. Gordon Hayward a sérüléséről beszélt. Chris Paul önkritikus volt. LeBron James Anthony Davist dicsérte. CJ McCollum szobája kis túlzással inkább pincészet.

Ahogy arról reggel is beszámoltunk, megsérült Damian Lillard. A Portland irányítójának a bal kezén ment ki a mutatóujja, de röntgen negatív lett, nincs törése. Lillard a Lakers elleni meccs után kijelentette, hogy pályára fog lépni a 3. meccsen, ehhez semmi kétség nem fér.

A Minnesota Timberwolves húzhat az első helyen a 2020-as NBA drafton. A lottery után Gersson Rosas, a csapat vezetője pozitívan nyilatkozott, és megjegyezte, hogy az 1/1-es jog megszerzésével mindenképpen jó pozícióba kerültek, akár felhasználják, akár elcserélik a jogot. A második helyen a legrosszabb mérleggel záró Golden State Warriors húzhat, míg a harmadik és a negyedik pozíciókra a Charlotte Hornets és a Chicago Bulls csapatait sorsolták be. A további sorrendről itt olvashattok.

A lottery előtt Adam Silver a következő szezon kezdéséről beszélt. Az NBA komisszárja úgy érzi, hogy talán túlságosan korai lenne a korábban pedzegetett december 1-i szezonnyitány. Valószínűleg ennél valamivel később veszi kezdetét a 2020/21-es idény, és Silver reményei szerint a szezon során a szurkolók is visszatérhetnek a meccsekre.

Adrian Wojnarowski értesülései szerint a játékosok szakszervezete (NBPA) már korábban jelezte a kosarasok felé, hogy későbbi kezdés várható. Lehet, hogy csak néhány hét csúszás lesz, de az is előfordulhat, hogy januárban, esetleg csak februárban indul a következő idény. A későbbi kezdés lehetőséget adna arra, hogy a draft és a szabadügynökpiac nyitását is eltolják, ezáltal a csapatoknak is több ideje lenne felkészülni, illetve pontosabb következtetéseket tudnának levonni a fizetési sapka alakulását illetően.

Gordon Hayward először szólalt meg a bokasérülésével kapcsolatban. Elmondása szerint a sérülés pillanatában tudta, hogy nagyobb a baj, mint egy sima bokaficamnál, és már akkor megdagadt a sérült testrész, amikor elhagyta a pályát. Képlékeny, hogy mikor térhet vissza, senki sem tudja pontosan. Minden azon múlik, hogy a szervezete hogyan viselkedik a rehabilitáció során.

Ahogyan azt már tudni lehetett, Hayward valamikor szeptemberben el fogja hagyni a buborékot, hogy a felesége mellett lehessen, amikor megszületik a gyereke. Igyekszik ezt és a sérülését külön kezelni, és szerencsétlen helyzetnek gondolja, hogy így alakult. Jelenleg napról napra tervez mind a sérülésével, mind pedig azzal, hogy mikor kell indulnia a feleségéhez.

A Milwaukee Bucks kiegyenlített az Orlando Magic ellen, ami után Giannis Antetokounmpo arról beszélt, hogy az egész csapat készen állt erre a mérkőzésre, és semmiképpen sem akartak kétmeccses hátrányba kerülni. Hozzátette, hogy a nagyobb sikerek eléréséhez védekezésben is oda kell tenniük magukat, és az első meccsen egyáltalán nem védekeztek. Senki sem akarja azt hallani a csapatából, hogy nem játszik elég keményen.

Chris Paul nagyon önkritikusan fogalmazott, miután az Oklahoma City Thunder másodszor is kikapott a Houston Rockets ellen. Szerinte egyszerű a helyzet, neki kell többet tennie, neki kell jobban játszania. Keményen küzdöttek az egész meccsen, de egy futás miatt végül kikaptak, és magát tartja felelősnek, hogy nem állította ezt meg. Nemcsak maga miatt kell jobbnak lennie, hanem a csapat miatt is.

LeBron James sokkal pozitívabb volt, miután 111-88-ra legyőzték a Portland Trail Blazerst. A Lakers csillaga Anthony Davist dicsérte, akit „unikornisnak” nevezett és megjegyezte, hogy beleillik a korábbi nagyszerű csapattársai sorába. Név szerint Dwyane Wade és Kyrie Irving került elő. A csapat edzője, Frank Vogel pedig a Lakers védekezésének intenzitását emelte ki.

Masai Ujiri közleményt adott ki, amiben arról az atrocitásról írt, ami őt érte a 2019-es döntő 6. meccse után, és amiről a napokban előkerült egy új videófelvétel. Elmondása szerint csak a bőrszíne miatt kötöttek bele. Mélységesen bántja, hogy csak azért szolgáltattak igazságot az esetében, mert sikeres, egy NBA-csapat elnöke, és így olyan eszközökkel küzdhet az igazságért, ami csak nagyon keveseknek adatik meg. A továbbiakban is azért küzd, hogy mások esetében is szolgáltassanak igazságot.

Mike Breen mondta el a Lakers-Blazers meccs közvetítése alatt, hogy CJ McCollum óriási borrajongó és mivel nem akart hiányt szenvedni, ezért 85 palack bort szállítatott a buborékba. McCollum nem csak issza, de készíti is a bort Portland környékén, szeptemberben dobja piacra saját első borát, egy pinot noirt - ebből hozott kóstolót és a playoffba jutás alkalmával is a 2018-as évjáratú McCollum Heritage 91-nal koccintott csapattársaival. Az NBA környékén nem ő az első borkészítő, korábban Yao Ming, Dwyane Wade, illetve Steph Curry és családja is belevágott már a borüzletbe, mindegyikük a Napa-völgyben nyitott pincészetet.

Végül pedig egy 2021-es drafttal kapcsolatos hír: a sokak által első 3-ba várt Paolo Banchero a Duke Blue Devils játékosa lesz a következő idényben. A 203 centis magasember a Tennessee és Kentucky helyett választotta Mike Krzyzewski csapatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus