Hírmorzsák 2020-10-19 (19:30)

A Bucks nem cseréli el Giannis Antetokounmpót akkor sem, ha nem írja most alá hosszabbítását. A Raptors 4 évre 80 millió dollárnál nem adhat többet Fred VanVleetnek, ha meg akar tartani egy maximum szerződésnyi helyet 2021-re. A Minnesota élénken érdeklődik Obi Toppin iránt a drafton. A liga közel 700 millió dollárt bukott el az elveszített alapszakaszmeccsek miatt - a Lakers veszítette a legtöbbet. Néhány csapat nem fog élőben részt venni a draft előtti nyílt edzésen.

Tim Bontemps (ESPN) értesülései szerint több forrás is nyomatékosan megerősítette, hogy a Milwaukee Bucks nem fogja elcserélni az idei off-szezonban Giannis Antetokounmpót akkor sem, ha a görög nem írja alá az idő előtti maximum hosszabbítást - ebben az esetben jövőre korlátozások nélkül igazolhat majd akárhová, tehát ingyen távozhat. A Bucks megpróbálja minél jobban megerősíteni a keretet, hogy Antetokounmpót maradásra bírja - komoly szereplők lehetnek majd a cserepiacon is.

Bontemps úgy tudja, hogy a Toronto Raptors szeretné megtartani Fred VanVleetet - a kérdés az ár... Bobby Marks (ESPN) vezette le, hogy a kanadaiak 4 évre 80 millió dollárt adhatnak VanVleetnek - ezt a határt nem léphetik át, ha meg akarják tartani legalább egy maximum szerződésnyi helyüket jövőre, amikor ők is rá fognak menni Giannisra. Ha ennél többet fizetnek Masai Ujiriék VanVleetnek, akkor valakit el kell passzolniuk a max. helyért.

Bill Shea (The Athletic) írt cikket arról, hogy az NBA 694 millió dollárt veszített a 258 elmaradt alapszakaszmeccs miatt. A legnagyobb vesztes ilyen szempontból a Los Angeles Lakers volt, amely 52.7 millió dollárt bukott a 10 elmaradt hazai találkozója miatt - őket a New York Knicks (45 millió), a Golden State Warriors (42.5 millió), a Houston Rockets (35 millió) és a Boston Celtics (31.5 millió) követte a vonatkozó listán. A másik véglet a Memphis Grizzlies volt, amely mindössze 10.7 milliót bukott el az elmaradó meccsei miatt.

Jöjjön két drafthír. Egyrészt Jonathan Wasserman (Bleacher Report) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves Obi Toppin iránt érdeklődik - őt most a hatodik helyre sorolják az ESPN Top100-as listáján. Másrészt Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a draft előtti nyílt edzésen nem minden csapat lesz majd jelen. Normál időben a draftra jelentkezők több helyre is elmennek, hogy élőben megmutathassák, mit tudnak. Jelen körülmények között azonban egy kijelölt városban lesznek majd ezek az edzések, és sokan úgy vannak vele, hogy a koronavírus kockázata nagyobb, mint amit egy ilyen edzés megnézésével nyerhetnek - sokak szerint egyetemi tréningeken kell megfigyelni a fiatalokat, ott lehet a legpontosabb képet kapni az emberről.

A végére pedig Amare Stoudemire maradt, aki közel áll ahhoz, hogy hosszabbítson a Maccabi Tel-Avivval - úgy néz ki, STAT karrierje folytatódik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus