Hírmorzsák 2020-11-14 (9:00)

Nincs komolyabb érdeklődés Russell Westbrook iránt, de ha nincs megfelelő ellenérték, akkor James Harden is távozhat, közben pedig Stephen Silas nem fogja Westbrookra szabni a támadójátékot. Rob Covingtonra és PJ Tuckerre is rámenne a Bucks. Victor Oladipo tagadta a pletykákat, elkötelezett a Pacers felé. A Wizards mindenképpen megtartja Bradley Bealt. Udonis Haslem még egy évig a Heat igazolt játékosa marad, Caron Butler visszatér Miamiba. DeMarcus Cousins nem lesz 100%-os a szezonrajtra.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy állítólag Victor Oladipo meccsek közben somfordált oda az ellenfél játékosaihoz és érdeklődött náluk arról, hogy nem játszhat-e náluk - az Indiana Pacers hátvédje azonban most cáfolta ezeket a híreket. Oladipo szerint ő is hallotta ezeket a pletykákat, de egész egyszerűen nem igazak, ő pedig teljességgel elkötelezett a Pacers és Indiana állam felé, az a célja, hogy bajnoki címre vezesse az együttest.

Folytassuk Russell Westbrookkal, aki a hírek szerint cserét kért és távozni szeretne Houstonból, azonban úgy tűnik, hogy a Rockets egyáltalán nem kaphat érte komolyabb ellenértéket. Brian Windhorst szerint ő jó pár csapattal beszélt és felmérte, hogy mire is lehet kilátás, de úgy látja, hogy nincs érdeklődés Westbrook iránt - nem is feltétlenül a játéktudása, vagy a hozzáadott értéke miatt, sokkal inkább azért, mert rossz a szerződése. Ami ezen felül gond még a Rockets számára, az az, hogy állítólag James Harden is elégedetlen és ha elcserélik mellőle Westbrookot, de nem kapnak érte megfelelő ellenértéket és nem lesz jó a csapat, akkor Harden is távozhat, legalábbis Windhorst most így tudja. Westbrook számára pedig további rossz hír az, hogy a frissen kinevezett vezetőedző, Stephen Silas nem akarja átalakítani a támadójátékot, hogy az jobban feküdjön a korábbi MVP-nek, úgyhogy egyelőre nincs megoldás.

Viszont ha valaki cserélne Westbrookért, az jelen állás szerint leginkább a New York Knicks lenne, Marc Stein (New York Times) szerint a klubnál legalább beszélgetnek a dologról - ők nem tartanak ott, hogy nagy gondot okozzon Westbrook szerződése, legalábbis nem nagyobbat, mint amennyi plusz hozna a játéka. Azonban érdemi csomagot ők sem tudnak összerakni érte...

Ha már Houston, a csapat két másik játékosára viszont lenne érdeklődő, méghozzá az utóbbi két alapszakasz győztese, a Milwaukee Bucks. Nekik meg kell erősíteni a keretet ahhoz, hogy maradásra bírják Giannis Antetokounmpót, ennek érdekében pedig egyrészt irányítókat is nézegetnek, másrészt egyéb jó kiegészítőkről is tárgyanak, így jutottak el Rob Covingtonig és PJ Tuckerig - a hírek szerint egyébként Tucker hosszabbítani akarna Houstonban, de nem kapott még szerződést, ez pedig egyre frusztráltabbá teszi, így nyitottabb lehet a távozásra.

Tommy Sheppard, a Washington Wizards GM-je ismét megerősítette, hogy a csapat nem szeretné elcserélni Bradley Bealt, mert úgy gondolják, hogy játékosként is emberileg is ő az, akire nekik szükségük van - 2022-ig az övék és feltett szándékuk megtartani. 

Austin Kent (SLAM) úgy tudja, hogy DeMarcus Cousins még mindig lábadozik az ACL-sérüléséből és nem lesz teljesen egészséges a decemberi szezonnyitóra. Az utóbbi két évben sérülésből sérülésbe eső centernek jelenleg nincs csapata, bár a buborékra többen is megkeresték, de mindenkinek nemet mondott, mert szeretne teljesen felépülni, mielőtt újra játszik.

A Toronto Raptorsnál még mindig nincs döntés arról, hogy mi lesz a csapat otthona a következő szezonban, de a kanadai kormány nem szeretné, ha folyamatosan utazgatna a csapat az Államokból Torontóba, illetve hogy ide látogasson ennyi vendég együttes is a szezon folyamán. Elmondták, hogy a Raptors sokat tanult az orlandói buborékból és kielégítő egészségügyi tervvel állt elő a meccsek megrendezésére, de nekik ennek ellenére sem tetszik ez a terv - mint ismert, Kanada és az USA között jelenleg nem lehet szabadon utazni, 14 nap karantén vár mindenkire, aki átlépi a határt. Arról már beszámoltunk, hogy amennyiben nem játszhat otthon a Raptors, akkor valószínűleg Tampa lesz a "hazai" városuk.

Végül pedig a Miami-morzsák: Caron Butler, a csapat korábbi játékosa csatlakozik a Miami Heat edzői stábjához. A kétszeres All-Start 2002-ben választották ki a floridaiak, de a Shaq-cserében megváltak tőle - azóta is megmaradt a jó kapcsolat, remek viszonyt ápolt a klubvezetéssel, most visszatért és Erik Spoelstra segédje lesz majd. Szintén a Heathez kapcsolódik, hogy Udonis Haslem továbbra sem vonul vissza, visszatér a 18. szezonjára is a csapattal - nála csak öten játszottak többet egy franchise-nál, Dirk Nowitzki, Kobe Bryant, Tim Duncan, John Stockton és Reggie Miller. Persze őt már évek óta nem a játékáért, inkább a személyiségéért és a mentalitásáért fizeti a Miami, amolyan keretben lévő segédedzőként.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus