Hírmorzsák 2020-12-19 (11:30)

Kyrie Irving és Kevin Durant is beszélt előbbi meccs előtti rituáléjáról. A GM-ek szerint a Lakers lesz a bajnok, Giannis megint megnyeri az MVP-címet, a Curry-Harden-James-Giannis-Jokics sort és Erik Spoelstrát tartják a legjobbnak, de nem tudják eldönteni, hogy Giannisszal, vagy Donciccsal kezdenének-e építkezésbe. Jeremy Lin visszatérne. A Hawks újonca nem épül fel a szezonrajtra. Vanessa Bryantet a saját édesanyja perelte be.

Azt már megmutattuk, hogy Kyrie Irving milyen rituálét talált ki magának hajnalban, de a Boston ellen megnyert mérkőzés után természetesen meg is kérdezték arról, hogy mégis miért égetett zsályát. Mint mondta, ezzel akart tisztelegni az indián hagyományok előtt és azt tervezi, hogy minden mérkőzés előtt el fogja ezt végezni ebben a szezonban, ha az ellenfél megengedi. Hozzátette, hogy ezzel a módszerrel megtisztítja az energiákat és biztosítja, hogy mindegyikük egyensúlyban legyen

Megkérdezték egyébként erről a csapattársait is, akiket a jelek szerint nem ért váratlanul ez a rituálé. Kevin Durant azt mondta, hogy ez Irving dolga, valószínűleg még a szobáját is megtisztítja ezzel a módszerrel, mielőtt leül videójátékozni - ezt csinálja az öltözőben, tiszteletben tartják a dolgait. Hozzátette: Irving összefogja a csapatot és nagyon keményen játszik.

Az NBA szakmaiságához kicsit közelebbi téma, hogy a GM-eket megszavaztatták arról, hogy vajon ki lesz a bajnok és sok más egyéb dologról is kikérték a véleményüket. Az ő szavazataik alapján a Los Angeles Lakers a bajnokság legnagyobb esélyese, 81% mondta azt, hogy idén is LeBron Jamesék nyernek, 11% mondta a Los Angeles Clipperst és egy-egy szavazat érkezett a Brooklyn Netsre, illetve a Miami Heatre. Ami az MVP-címet illeti, a GM-ek szerint arra van a legnagyobb esély, hogy Giannis Antetokounmpo sorozatban harmadszor is bezsebeli az elismerést, igaz, itt már kiegyensúlyozttabb a verseny - a görög 32%-ot kapott, Luka Doncic 21-et, Anthony Davis és LeBron James pedig 18-18-at. Kevin Durant és Nikola Jokics szintén gyűjtött be szavazatot. 

Arra a kérdésre, hogy kivel kezdenének bele egy új csapat felépítésébe, gyakorlatilag két komoly jelöltet adtak meg válaszként, Antetokounmpo és Doncic is 43-43%-ot kapott, míg Anthony Davis 7%-ot - itt főleg Doncic előretörése brutális tavalyhoz képest. 

Szintén megszavazták a GM-ek azt, hogy az egyes posztokon kit tekintenek a legjobb játékosnak. Irányítóként Steph Curry (30%), dobóhátvédként James Harden (68%), kiscsatárként LeBron James (57%), erőcsatárként Giannis Antetokounmpo (46%), míg centerként Nikola Jokics (50%) gyűjtötte be a legtöbb voksot.

Szintén ide tartozik még, hogy a GM-ek szerint a Lakers zárta a legjobb offszezont, Chris Paul Phoenixbe igazolása a legjobb, Gordon Hayward Charlotte-ba költözése a legmeglepőbb lépés, LaMelo Ball lesz az Év Újonca, Erik Spoelstrát tartják a legjobb edzőnek és a New Orleans Pelicans fiatal magját látják a legbiztatóbbnak.

Más téma: Jeremy Lin továbbra is szeretne visszatérni a ligába, ennek érdekében a hírek szerint most aláír a Golden State Warriors G-Ligás csapatához. A 32 éves irányítója tavaly Kínában kosarazott, de többször is elmondta, hogy minden követ megmozgat azért, hogy az NBA-ben játszhasson - korábban járt már a G-Ligában kétszer is, úgy tűnik, hogy most ez a legjobb lehetősége.

Az Atlanta Hawis idei lottery pickje, Onyeka Okongwu kihagyja a szezon első három mérkőzését - a fiatal magasember még nem épült fel teljesen korábbi sérüléséből és bár már a csapattal edz, de egyelőre nem 100%-os.

A végére pedig egy bulvárhír: Vanessa Bryant, Kobe Bryant felesége bejelentette, hogy édesanyja bepereli őt anyagi kártérítést követelve. Vanessa szerint a 68 éves Sofia Urbieta Laine azt mondja, hogy neki Kobe megígérte, hogy élete végéig gondoskodni fog róla, de Vanessa mindent megtesz, hogy az elhunyt legenda ígéreteit megszegje, ezért ő 96 dollár/óra áron felszámítja neki azt, amikor korábban az unokáira vigyázott - szerinte ez napi 12 órát jelentett 18 éven keresztül. Vanessa hozzátette, hogy ők a férjével megengedték az anyjának, hogy ingyen éljen az egyik házukban, de azt sosem ígérték neki, hogy mindenét fizetik élete végéig - ő viszont minden hónapban segíteni akarta továbbra is. Az anyja ezzel szemben nem volt hajlandó beszélni vele, csak ügyvédeken keresztül és 5 millió dollárt, egy új házat, illetve egy SUV-t követel.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus