Hírmorzsák 2021-01-10 (10:45)

LaMelo Ball előbb a testvére ellen villogott, majd a liga történetének legfiatalabb játékosaként hozott össze egy tripla-duplát. Dwight Howard megelőzte Hakeem Olajuwont az NBA lepattanózó örökranglistáján. Az Oklahoma City ellen talán már pályára léphet Kevin Durant. LeBron James értékelte csapata eddigi teljesítményét. Stephen Silas elégedett James Harden játékával. John Collins elvágyódik Atlantából. Továbbra sincs megoldása a Raptorsnak Marc Gasol és Serge Ibaka pótlására.

Ismét a Ball családtól hangos a kosárlabda-sajtó. Habár a január 8-i New Orleans Pelicans-Charlotte Hornets mérkőzés nem éppen a Ball testvérek csatájáról maradt emlékezetes, az újonc LaMelo 12 pontos, 10 lepattanós és 9 gólpasszos teljesítményével már akkor is közel járt a tripla-duplához, amit az Atlanta ellenében össze is hozott. A Hawks elleni parolán 22 pont, 12 lepattanó és 11 assziszt került a neve mellé, ezzel a 2020-as draft harmadik választottja, az NBA történetének legfiatalabb játékosa lett, aki véghezvitte azt a bravúrt, hogy legalább három pozitív statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítménnyel zárjon egyazon mérkőzésen. Természetesen ezt édesapja sem hagyhatta szó nélkül. „A Charlotte meccseit nem nagyon szokta az országos lefedettséggel bíró ESPN-n mutogatni, a Pelicans elleni derbi viszont ott került képernyőre. Igen, mivel a Ball fiúk egymás ellen játszottak. Ami LaMelo teljesítményét illeti Michael Jackson jut róla az eszembe. Azt hiszem, hogy ő a kosárlabda Jackója” - vélekedett az elmúlt napok történéseiről LaVar Ball.

Egyértelmű, hogy a Philadelphia 76ers-Denver Nuggets mérkőzés volt az előző játéknap legérdekesebb összecsapása, de a találkozó nem csak amiatt marad emlékezetes, hogy a két csapat mindössze tizenhét játékost tudott kiállítani, hanem, hogy a hazaiak centere, Dwight Howard megelőzte Hakeem Olajuwont a lepattanózó örökranglistán. Howard eddigi karrierje során immáron 13749 pattanót gyűjtött össze, ezzel pedig a rangsor tizenharmadik helyére lépett előre.

Jó hír a Nets háza táján, hogy Kevin Durant a soron következő Oklahoma City elleni mérkőzésén talán már pályára léphet. Mint az közismert a Brooklyn sztárja „kontaktkutatásba "esett", így kötelező egyhetes karanténba került, s bár az előzetes állásfoglalás szerint úgy volt, hogy még a Thunder elleni meccset is kiüli, ám ez most változhat. Továbbra is homály fedi ellenben Kyrie Irving ügyét, aki személyes okokra hivatkozva tűnt el. A dolog pikantériája, hogy Steve Nash, a gárda vezetőedzője nem beszélt Irvinggel és pontosan nem is tudja, hogy miért nem volt ott a csapata, Philadelphia elleni csoportrangadóján, sőt az irányító még az üzenetére sem válaszolt.

A minap LeBron James értékelte a Los Angeles Lakers első tíz mérkőzését. A négyszeres bajnok elégedett az arany-lilák eddigi hét sikerével, de ahogy fogalmazott, egyelőre még folyamatban van a munka, az alapozás fázisánál tartanak. „Azt hiszem, hogy B vagy B+ osztályzatot adnék magunknak. Öt új láncszem érkezett a rotációba, még dolgoznunk kell azon, hogy minél inkább összeszokjunk. Elég jó teljesítményt nyújtunk, de még jobbak akarunk lenni” - mondta James a Spectrum SportsNet közvetítésében.

Stephen Silas elégedett James Harden eddigi játékával. Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben a Houston szupersztárja kis túlzással a közutálat tárgyát képezi, a Rockets vezetőedzője cáfolta azon felvetéseket, miszerint az All-Star-bedobója elvágyódása a játékán is meglátszana. A Rockets első hét mérkőzésén mindössze három alkalommal vonulhatott le győztesen a parkettről. A liga 2018-as MVP-je, eleddig hat meccsen 27 pontot (45,7% mezőnyből), 4,7 lepattanót és 11,3 gólpasszt átlagol. „James minden tőle telhetőt megtesz. Labdával és a labda nélküli is hasznos” - nyilatkozta Silas a The Athletic újságírójának kérdésére.

Érdekes cserepletykák láttak napvilágot, miután az Atlanta nem tudott megállapodni John Collins, a 2021-es idény végén lejáró szerződésének, idő előtti meghosszabbításáról. A legújabb információk szerint a Hawks közvetlenül a szezon rajtját megelőzően egy kilencvenmillió dolláros kontraktust kínált a játékos számára, ám az visszautasította azt. Bizonyos források tudni vélik, hogy Collins nem érzi magát túl jól Georgiában, szerinte csapata túlságosan is Trae Youngot helyezi előtérbe, ráadásul Bogdan Bogdanovics és Danilo Gallinari érkezése után sem járt örömtáncot. A hírekben felvetődött három esetleges csere lehetősége, melyek alapján az Oklahoma City, a Cleveland vagy a Sacramento jöhet szóba, utóbbi egy a Kingstől elvágyódó Marvin Bagley III köré épülő csomaggal.

Továbbra sincs megoldása a Raptorsnak Marc Gasol és Serge Ibaka hiányára. Korábban már többször is érintettük a témát, miszerint a Toronto rendesen megsínyli azt, hogy az átigazolási időszakban egyik említett magasemberét sem sikerült megtartania. A 2019-es bajnok két győzelem mellett hat vereséggel kezdte az idényt. Aron Baynes próbálja betölteni azt a bizonyos űrt, ám az 5,3 pontot és 5,7 lepattanót átlagoló center, a Sacramento ellen már nem került pályára, sőt cseréje, Alex Len is mindössze öt percet kapott. Nick Nurse vezetőedző egy furcsa rotációval próbálkozott, Pascal Siakam, OG Anunoby és Chris Boucher trióját kezdte el forgatni a palánkok alatt. A meccset ugyan megnyerték, de arra a kérdésre, hogy ezzel kilábalnak-e a válságból, csak a későbbiekben kaphatunk választ.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus