Hírmorzsák 2021-01-11 (11:00)

Elmaradt a Celtics-Heat. A liga nem tervezi a szezon leállítását. A Raptors nem enged be nézőket a következő hetekben. Maxi Kleber tesztje pozitív lett. Kristaps Porzingis megkezdheti a szezont. Steve Nash nem elégedett a Nets védekezésével, Steve Kerr viszont az a Warriorsnál. Thomas Bryant ACL-szakadást szenvedett. Bogdan Bogdanovics térdében avulziós törést találtak. Ben Simmons nem játszik a Hawks ellen.

Elmaradt a Boston Celtics és a Miami Heat összecsapása, de végül nem amiatt, hogy a Celtics ne tudott volna kiállni, mivel náluk 8 játékos bevethető lett volna. A mérkőzés előtt Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Avery Bradley kihagyja az összecsapást az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt, miután bizonytalan eredményt hozott a koronavírus tesztje, és emiatt a Heat összes játékosát kontaktként kezeltek. Az illetékesek végül a mérkőzés halasztása mellett döntöttek.

Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a liga egyelőre nem tervezi a szezon leállítását, annak ellenére sem, hogy egyre több csapatnál kérdésessé válik, hogy ki tudnak-e állni a mérkőzéseikre. A szezon előtt felvetődött, hogy minden csapat foglalkoztathasson 4 two-way szerződésű játékost az eddigi 2 helyett, hogy könnyebben tudják kezelni az ilyen helyzeteket, de ezt akkor elvetették. Mike Bass, a liga szóvivője elmondta, hogy számítottak arra, hogy el fognak maradni mérkőzések, és ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is az orvosi szakembereik és az egészségügyi és biztonsági protokoll figyelembevételével hozzák meg a döntéseiket.

A Toronto Raptors úgy döntött, hogy legalább február 5-ig nem engednek be szurkolókat a hazai mérkőzéseikre, miután ideiglenes otthonukban, Tambának emelkednek az esetszámok. Az idény elején 3,800 nézőt tudtak fogadni, és azt követően döntöttek a kapuk bezárásáról, hogy pénteken 20,000 új koronavírusos esetet regisztráltak Floridában.

Azt lehetett tudni, hogy Bradley Beal azért hagyta ki az egy nappal korábbi, Miami Heat elleni összecsapását, mert ő is kontaktja volt valakinek, és most kiderült, hogy ez a valaki Jayson Tatum, aki nem sokkal korábban került karanténba. Beal és Tatum egymáshoz közel álltak és beszélgettek, miután lejátszották az egymás elleni meccsüket péntek hajnalban, emiatt nem léphetett pályára.

A Dallas Mavericks helyzete tovább nehezedik, mivel a Denverben karanténba kerülő Jalen Brunson, Dorian Finney-Smith és Josh Richardson mellett Maxi Kleber is felkerült a maródiak listájára, akinek pozitív lett a tesztje és várhatóan 10-14 napot kihagy. A csapat ezt követően lezárta az edzőközpontját, mivel Kleber pozitív tesztje már a második volt 3 napon belül a csapatnál.

Jó hír is akad a Mavericks háza táján, ugyanis Kristaps Porzingis státusza kérdőjelesre javult a ma esti, New Orleans Pelicans elleni összecsapás előtt, reális esély mutatkozik arra, hogy megkezdheti ellenük a szezont a lett magasember. Porzingis októberben esett át egy térdműtéten, ami után már egészségesnek nyilvánították, de úgy érezte, hogy több edzésre és egymás közötti játékra van szüksége ahhoz, hogy felvegye a ritmust, mielőtt pályára lépne. Az elmúlt két hétben már teljes értékű edzésmunkát végzett, valószínűleg készen áll a visszatérésre.

Kevin Durant már vissza is tért a Brooklyn Netsnél, miután a sokat emlegetett protokoll miatt karanténban töltötte az elmúlt hetet. Szeretett volna játszani a kihagyott összecsapásokon is, de számítani lehetett arra, hogy valamikor a szezon folyamán ez meg fog vele is történni, ahogyan a legtöbbekkel, így nem volt túlzottan csalódott. Nem úgy Steve Nash, aki kritikus hangnemet ütött meg az Oklahoma City Thunder elleni vereség után, de nem Durant játéka miatt, hanem csapata védekezése, illetve annak hiánya nem tetszett neki. Nash szerint a védekezés a büszkeségről is szól, mindig oda kell tenniük magukat hátul. Úgy érzi, hogy a Thunder elleni második félidőben ez nem történt meg, nem tisztelték kellően az ellenfelüket.

Szintén a ma hajnali mérkőzésekhez kapcsolódik, hogy Stephen Curry pályafutása legrosszabb dobóteljesítményét hozta a Toronto Raptors ellen, miután csak 2/16-tal célzott, de a Golden State Warriors így is nyerni tudott. Sosem gondolta, hogy valaha ilyen rosszul dobna egy meccsen, de az, hogy így is nyerni tudtak, szerinte azt mutatja, hogy jó irányba haladnak. Curry a védekezésüket emelte ki, és ugyanígy tett Steve Kerr is, aki már az edzőtábor első napján is arról beszélt, hogy védekezésorientált csapatnak kell lenniük. Kiemelte, hogy ez már nem az a csapat, ami 3 éve volt, nincs már velük Kevin Durant, Klay Thompsonra sem számíthatnak, úgyhogy sokkal inkább úgy néznek ki, mint egy szokványos csapat, mert nincsen annyi elképesztő fegyverük támadásban.

Sajnos sérülésekkel kell folytatnunk. A Washington Wizards fiatal centere, Thomas Bryant ACL-szakadást szenvedett a már említett Heat elleni összecsapás elején, kihagyja a szezon hátralévő részét. Az Atlanta Hawksnál Bogdan Bogdanovics számíthat hosszabb kihagyásra, miután avulziós törést találtak a jobb térdében. A hét későbbi részében döntenek arról, hogy szükséges-e műtéti beavatkozás, így még azt sem lehet tudni, hogy várhatóan mennyi időt kell az oldalvonal mellett töltenie.

Ben Simmons állapota day-to-day, miután egy kisebb térdsérülését kezelik, és Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Denver Nuggets elleni meccs után az Atlanta Hawks elleni összecsapást is ki fogja hagyni emiatt.

Két kisebb hír is érkezett a New York Knicks háza tájáról. A csapat közelmúltban szerződtetett centere, Nerlens Noel ismét szabadügynök lesz az idény végén, ezért új ügynököt fogadott. A jövőben Chris Gaston, a Family First Sports ügynöke fogja képviselni őt. Szintén a Knickshez kapcsolódik, hogy Nick Restifo személyében egy új elemző csatlakozik a csapat stábjához, aki korábban a Minnesota Timberwolvesnál már dolgozott együtt Tom Thibodeau edzővel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus