Hírmorzsák 2021-02-15 (10:15)

Anthony Davis, Kevin Durant és Kawhi Leonard is sérüléssel küzd. Jaren Jackson Jr. valamikor az All-Star szünet után térhet vissza. Újabb információk az All-Star gálával kapcsolatban. Kemba Walker szerint nem játszanak elég keményen. Luka Doncic csalódott a kihagyott dobása miatt. Damian Lillard meglepődött, hogy nem duplázták a Mavericks elleni meccs végén. Immanuel Quickley arról beszélt, hogy milyen Derrick Rose mellett játszani.

Sajnos sérülésekkel kell kezdenünk: Anthony Davis jobb Achillese ma hajnalban ismét megsérült, ezért idő előtt be kellett fejeznie a Denver Nuggets elleni találkozót. A Los Angeles Lakers magasembere a közelmúltban hagyott már ki meccseket amiatt, mert fájt az Achillese, és ezen az összecsapáson is kérdéses volt a játéka. A 2. negyedben a lába összekoccant Nikola Jokicséval, Davis pedig azonnal a sérült testrészhez kapott. A megítélt 2 büntetőjét még bedobta, majd elhagyta a pályát, és nem tért vissza. Sérülése súlyosságáról egyelőre nincs hír, a mai nap folyamán MRI vizsgálatra megy, azt követően lehet majd többet tudni arról, hogy mennyit kell kihagynia.

A Brooklyn Nets bejelentette, hogy Kevin Durant legalább 2 meccset kihagy, miután megsérült a sztár combhajlító izma a bal lábában. A csapat tájékoztatása szerint egy enyhe húzódásról van csak szó, de a Sacramento Kings és a Phoenix Suns elleni back-to-back mindkét felét biztosan kihagyja. és inkább a sérült testrészét kezelik a következő napokban. Szintén a Netshez kapcsolódik, hogy DeAndre Jordan az előző meccsükről hivatalosan személyes okokból hiányzott, és valószínűleg vissza fog térni a Kings elleni találkozón.

A Los Angeles Clippersnél Paul George sorozatban 5. meccsét ülte ki lábujjsérülés miatt, és ma hajnalban Kawhi Leonard sem volt bevethető a Cleveland Cavaliers ellen. Tyronn Lue elmondása alapján a bal lábán az alsó lábszárán van egy zúzódása Leonardnek, és pontosan nem is tudják, hogy mikor szenvedte el a sérülését, minden bizonnyal a Minnesota Timberwolves vagy a Chicago Bulls elleni idegenbeli meccsek valamelyikén. Az edző arról is tájékoztatott, hogy egyelőre nem tudják pontosan, hogy mikor térhet vissza sztárja.

Jaren Jackson Jr. térdsérülés miatt még nem léphetett pályára az idény során, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy értesült, hogy valamikor az All-Star szünet után megkezdheti a szezont. Jackson egyre több mindent csinálhat a pályán, és jól halad a felépítése.

Ha már szóba került az All-Star szünet, szintén Wojnarowski szolgált némi információval a gálával kapcsolatban is. A liga nagyon szeretné, ha az ügyességi versenyen részt venne a Charlotte Hornets üdvöskéje, LaMelo Ball. Ezt a versenyszámot a főmérkőzés előtt rendeznék meg, ahogyan a legjobb tripladobók is ekkor mérhetnék össze a tudásukat, míg a zsákolóversenyt a mérkőzés szünetében tartanák.

Kemba Walker kritikus hangnemet ütött meg, miután a Boston Celtics újabb vereséget szenvedett, és már csak 13-13-ra állnak. Szerinte nem játszanak elég keményen, és ebből fakad minden problémájuk, mert sokkal keményebben is tudnak kosarazni, mint ahogyan azt most teszik. Amikor keményen játszik valaki, akkor csupa jó dolgok történnek, most viszont nem elég kiegyensúlyozottak. Folytatniuk kell a jelenlegi teljesítményük kielemzését, tanulniuk kell a hibáikból, és jobbá kell válniuk.

Luka Doncic újabb nagyszerű egyéni teljesítménnyel rukkolt elő, de nem tudta győzelemre vezetni a Dallas Mavericks csapatát, ráadásul a Portland Trail Blazers elleni mérkőzés legvégén dobhatott az egyenlítésért, de hibázott. Elmondása alapján nem számít, hogy magabiztos vagy nem, egyedül az, hogy kimaradt a dobása. Nagyon csalódott, mert azt hitte, hogy be fog esni a kísérlete, de végül kiköpte a gyűrű, pedig be kellett volna dobnia a helyzetét. Rick Carlisle edző hozátette, hogy azért csalódottak, mert az a játékos dobhatott, akit akartak, hogy dobjon, ráadásul egy jó helyzetet sikerült kialakítaniuk. Úgy gondolja, ha Doncic még 9 alkalommal dobhatott volna ilyen helyzetből, akkor mindegyik kísérlete célt ért volna.

Nem sokkal korábban Damian Lillard elsüllyesztett egy hatalmas triplát, amiről elmondta, kicsit meglepte őt, hogy nem dupláztak rá, hanem Dorian Finney-Smith egyedül fogta őt. Nem bánta, hogy így történt, és végül olyan helyzetet teremtett magának, amivel elégedett volt. Carlisle elmondása alapján kommunikációs hiba történt, mert az edzői stáb egyértelmű szándéka volt, hogy duplázzák a Blazers sztárját, de ez nem történt meg. Lillard szerinte így is egy nehéz dobást süllyesztett el, de az ilyen helyzetekből rendszeresen betalál a hátvéd.

Immanuel Quickley arról beszélt, hogy milyen Derrick Rose mellett játszani. Szerinte újdonsült csapattársától a pálya mindkét oldalán sokat tud tanulni, mert Rose jó dobó, jól választja meg, hogy honnan eressze el a dobásait, és védekezésben is odateszi magát, és őt is segíti, akár azzal, hogy mutatja neki, hol kell besegítenie, akár a labdával szemben kell védekeznie az újonc hátvédnek. Rose azt is megmondta neki, hogy amikor megkapja a labdát, nyugodtan hozza fel, ne keresse mindenáron őt, és Quickley is hasonlóan gondolkodik, amikor Rose kapja meg a támadások elején a játékszert. Kicsit olyan, mintha az utcán lennének, aki megkapja a labdát, annak kell vele kezdeni valamit. Úgy érzi, ha olyan játékos mellett játszhat, mint Rose, az megkönnyíti az ő dolgát is.

A végére pedig a Minnesota Timberwolves maradt, akik szabadlistára tették Ashton Haganst. Az eddig two-way megállapodással rendelkező kosaras mindössze 2 mérkőzésen kapott lehetőséget a szezon során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus