Hírmorzsák 2021-04-16 (11:15)

LaMarcus Aldridge egy nagyon nehéz döntést hozott meg. Anthony Davis akár már hétfőn visszatérhet. Megműtötték James Wisemant, aki ebben a szezonban már biztos, hogy nem léphet pályára. Zach LaVine az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt kénytelen mérkőzéseket kihagyni. Austin Rivers közel áll a Denverrel való megegyezéshez. Justin Robinson újabb tíznapos szerződést kapott az Oklahoma Citytől.

Tegnap bombaként robbant a hír, miszerint a Brooklyn Nets nemrégiben szerződtetett magasembere, LaMarcus Aldridge a közösségi média oldalain bejelentette visszavonulását. Mint írta, az utolsó meccse után jelentkezett nála egy komolyabb szívritmuszavar, a csapata kivizsgáltatta és végül arra a döntésre jutott, hogy nem folytathatja a pályafutását. Tizenöt éve a kosárlabdázás áll az első helyen az életemben, de most itt az ideje, hogy az egészségemet és a családomat helyezzem előtérbe. A Lakers elleni mérkőzésen már éreztem, hogy valami nem stimmel, s sajnos ezt követően csak romlott a helyzet. Másnap közöltem a csapattal a problémám, ők pedig azonnal kórházba vittek. Most már jobban érzem magam, de az az éjszaka az egyik legfélelmetesebb dolog volt, amit valaha átéltem” - nyilatkozta az esetről Aldridge, akinél már az újonc szezonjában diagnosztizálták a Wolff-Parkinson-White-szindrómát, melynek legfőbb tünete az időnként fellépő szapora szívverés. Akkor ennek kapcsán át is esett egy kisebb beavatkozáson, amivel "elméletileg" orvosolták a problémát.

Természetesen többen is a támogatásukról biztosították a centert, így Sean Marks a Nets vezérigazgatója is reagált. „Tudjuk, hogy ez nem volt egy könnyű döntés számára, de alapos megfontolás, na meg a számos orvossal való konzultálást követően választotta a lehető legjobb utat” - szólt a New York-i csapat sajtóközleménye.

A hétszeres All-Star játékos karrierje első kilenc évét a Portland Trail Blazers színeiben töltötte, akik szintén minden jót kívántak számára. Megdöbbentem, amikor meghallottam Aldridge visszavonulásának a hírét, de úgy gondolom, hogy egy ilyen szituációban a kosárlabdázás a legkevésbé fontos tényező. Biztos vagyok benne, hogy ez egy rettenetesen nehéz elhatározás volt, de önmaga és a családja érdekében megfelelően döntött” - így Damian Lillard.

Ahogyan Adrian Wojnarowski már korábban jelezte, a Los Angeles Lakers április 15-én vetette alá Anthony Davist a soron következő újabb tüzetes orvosi kivizsgálásnak, melynek eredményeképpen a magasember zöld utat kapott, így akár már az is elképzelhető, hogy április 19-én a Utah elleni bajnokin pályára léphet. „Jó hírek érkeztek. Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy nem kizárt, hogy a Jazz ellen már pályára léphet, viszont óvatosnak kell lennünk, az első két-három meccsén csak korlátozott feladatai lesznek, vélhetően perclimiten lesz” - mondta Frank Vogel vezetőedző. A center legutóbb február 14-én játszott, majd vádlisérülés miatt került oldalvonalra.

A Golden State vezetősége hivatalosan is megerősítette, hogy újonc magasembere, James Wiseman sikeres műtéten esett át, miután április 11-én a Houston ellen egy zsákolási kísérlet után elszakadt a meniscus a jobb térdében. Ezzel egyidejűleg a Warriors azt is bejelentette, hogy a sérülés súlyossága miatt Wiseman ebben a szezonban már nem léphet pályára. „Ez egy igazán nehéz szituáció James számára. Beszéltem ma vele, jó kedélyű és jó a hozzáállása a dolgokhoz, de sajnos még az is előfordulhat, hogy a nyár nagy részét is a rehabilitáció fogja kitölteni az életében. A visszatérése pontos időpontja egyelőre megjósolhatatlan, reméljük, hogy a 2021/2022-es idény rajtjára a rendelkezésünkre állhat” - vélekedett Steve Kerr mester.

Az ESPN forrásai szerint a Chicago kiválósága Zach LaVine az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt kényszerül több mérkőzést is kihagyni. A hírek szerint a Bulls emiatt április 15-én, csütörtökön félbeszakította az edzését is, bár konkrét információk nem állnak rendelkezésre. A csapat eközben egyre távolabb kerül a biztos rájátszást érő helyektől, jelenleg 22-32-es mérleggel a keleti konferencia még utolsó play-int jelentő tizedik pozíciójából várják a folytatást.

A Denver Post korábban már beszámolt róla, hogy a Nuggets Troy Daniels és Gerald Green kettőse körül legyeskedett, miután megváltak Gary Clarktól, ám Jamal Murray ACL-szakadása következtében felgyorsulhatnak ezen tárgyalások, sőt a legújabb pletykák szerint a New Yorkból Oklahoma Citybe, majd onnan szabadlistára kerülő Austin Rivers napokon belül alá is írhat. A The Athletic tudni véli, hogy a hátvédnek már csak az egészségügyi és biztonsági protokoll elvárásainak kell megfelelnie.

A végére pedig egy kontraktushosszabbítás, az Oklahoma City újabb tíznapos szerződést adott Justin Robinsonnak, aki az elmúlt időszakban hat meccsen is pályára léphetett a Thunder színeiben, melyeken 12,1 perc alatt 3,5 pontot és 1,3 gólpasszt átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus