Hírmorzsák 2021-07-19 (10:00)

Jerami Grant visszatért, Keldon Johnson jól mutatkozott be, Popovich szerint jól haladnak. az NCAA Final Four legjobb játékosa ott lehet a drafton. Kerr szerint Ayton idei játéka segíthet James Wiseman fejlesztésében – Davion Mitchellt és Jonathan Kumingát is nézegetik a Warriorsnál. A Lakers NBA-ready triplavetőt keres a drafton. Connaughton már évekkel ezelőtt „kiszúrta” Holiday képességeit. Giannis majdnem kiszáradt az ötödik meccs után, kezelést kapott. Devin Booker keserédes statisztikája. Jamahl Mosley Nate Tibbetset, Jason Kidd a régi harcostársakat szeretné a stábjába. Felújítják a 76ers csarnokát. Euroligás amerikai játékosok a Celticsnél. Kevesebb, mint 80 nap múlva indul az előszezon. 

A Team USA 83-76-ra győzött utolsó felkészülési meccsén Spanyolország ellen (erről itt írtunk korábban). Jó hír, hogy Jerami Grant kikerült a karantén alól és 11 percet játszhatott is, illetve hogy a Bradley Beal helyére behívott Keldon Johnson elsőre 15 pontot szórt 7/9-es mezőnymutatóval – a Kevin Love helyett érkező JaVale McGee nem került pályára. 

Gregg Popovich szerint minden egyes nappal jobbak lesznek – mindössze négy meccset és hat edzést tudnak maguk mögött, de a kevesebb néha több. Ezzel a társasággal úgy tenné a legrosszabbat, ha megpróbálná feltalálni a kereket ebben a rövid felkészülési időszakban. A Spursnél is a keze alatt játszó Keldon Johnsonnal elégedett volt, mert amikor kellett dobott, amikor kellett betört, és mindegyiket jól csinálta, ezt várta el tőle. Kicsit előre tekintve azt mondta, hogy két éve a franciák elleni meccsre készülnek, ő minden nap gondol rá. 

A Baylor hátvédje, Jared Butler ott lehet a drafton, miután átment az NBA orvosi vizsgálatán. Butler áprilisban NCAA-t nyert és a Final Four legjobb játékosának választották, és az első kör közepére várták az előrejelzések, azonban júniusban szívproblémát találtak nála, és három hétig pálya közelébe sem mehetett, de interjúkon és orvosi vizsgálatokon részt vehetett a csapatoknál – legutóbb a Kingsnél járt. Most Twitterén azt írta, hogy teljesen rendben van, és megköszönte az NBA-nek, hogy mennyire figyelnek a leendő játékosaik egészségére is. 

Butler egyébként a 19. és 21. pickkel rendelkező Knicks radarján is fent van, ahogyan Chris Duarte, az Oregon Egyetem dominikai hátvédje, a Kentucky centere, Isaiah Jackson, illetve a Real Madrid szupertehetséges magasembere, Usman Garuba is. 

Drew Shillerrel (NBC Sports) beszélgetve Steve Kerr elmondta, hogy elképesztően inspiráló, hogy Deandre Ayton milyen fejlődést mutatott be az elmúlt időszakban, és úgy véli, hogy játékosa, James Wiseman is megteheti ugyanezt az utat. A Suns megtalálta, hogy hol lehet igazán hatékony – évekkel ezelőtt arról beszélt mindenki, hogy Ayton milyen tehetséges, de nem tudták használni. A Suns meccseit nézve azon gondolkodott, hogy Wiseman játékát is le kellene egyszerűsíteni, és akkor hasonlóan hasznos lehetne a következő szezonban. Kerr szerint mindenki azonnal sikeresnek akarja látni Wisemant, de ez nem így működik – folyamatosan fejleszteni kell, és hamarosan eljut arra a szintre, ahol aztán évekig megbízható kezdőcentere lehet a GSW-nek. 

Connor Letourneau (SF Chronicle) írt arról, hogy a 7. és 14. pickkel rendelkező Warriorsnál privát edzésen járt a Baylor másik hátvédje, a 23 éves Davion Mitchell, akivel kapcsolatban nem nagyon tudnak dönteni – néhány munkatárs azt mondja, hogy azonnali segítséget nyújthat, néhány szerint túl idős ahhoz, hogy Top10-ben vigyék el. A dilemmát feloldhatja, hogy úgy tűnik, Jonathan Kuminga le fog csúszni a hetedik helyig, amivel megvalósulna egy álom a Warriors számára: a még csak 18 éves, kissé nyers csatár ugyanis egyrészt pótolhatja Kelly Oubre Jr.-t, másrészt akkora potenciál van benne, hogy érdekes lehet más csapatoknak, akikkel így könnyebben lehet üzletelni, ha kész játékost akarnak szerezni a keretbe. 

A Lakers a 22. pickkel rendelkezik, és elsősorban spacinget és kész játékost keres az idei börzén, ezért az Illinois hátvédjét, Ayo Dosunmut, illetve a Tennessee hátvédjét, Jaden Springert hívták meg egyéni edzésre, írta meg Broderick Turner (LA Times). 

Pat Connaughton is megszólalt Jrue Holiday-jel kapcsolatban: ő nem lepődött meg csapattársa kulcsfontosságú labdaszerzésén, mert jó pár éve, amikor még Portlandben játszott, összekerültek Holiday New Orleans-ával, akik simán kisöpörték őket és az irányító már akkor elképesztően védekezett. Szerinte Holiday a fizikalitás, gyorsaság és az erő különleges kombinációja, akinek ráadásul borzasztó gyors kezei is vannak, ebből jött ki a labdaszerzés, amilyeneket szerinte Év Védőötösébe választott játékosok, vagy Év Védői szoktak bemutatni. 

A Suns-Bucks ötödik meccséhez tartozik, hogy Giannis Antetokounmpo majdnem kiszáradt az összecsapás végére, begörcsöltek a lábai, és egy gyors kezelést kellett kapnia még a sajtótájékoztató előtt. Giannis arról beszélt, hogy nagyon nehéz volt neki és a csapatnak is, hogy nem lehetett velük a testvére, Thanasis, mert nagy energiát ad nekik még a kispadon is, de meccs után Facetime-on tudtak beszélni. Marc Berman (NY Post) egyébként azt írta, hogy a negyedik meccs előtt 15 másodpercig ölelték meg egymást a testvérek, de Giannis tesztjei negatívak, úgy tűnik, megúszta a fertőzést. 

Devin Booker egyébként back-to-back ért el 40 pontot a nagydöntőben, de ő az első játékos, akinek csapata mindkét meccset elvesztette. 

Az Orlando Magic új vezetőedzője, Jamahl Mosley elkezdi összerakni a stábját, várhatóan Nate Tibbets érkezhet majd Floridába – a két szakember 2011 és 2013 között a Cavsnél már dolgozott együtt, legutóbb a Portlandnél Terry Stotts mellett volt társult vezetőedző. 

A Dallas hivatalos oldala számolt be róla, hogy Jason Kidd folyamatosan tárgyal több volt csapattársával a 2011-es bajnokcsapatból – Jason Terry, Tyson Chandler és JJ Barea kaphat lehetőséget az edzői stábban. 

Idén nyáron folytatják a Philadelphia hazai pályája, a Wells Fargo Center közel 300 millió dollár értékű felújítását, ami a pandémia, majd az új szezon miatt leállt – a 2021-22-es szezont követő nyáron fogják majd befejezni a munkálatokat. A 76ers csak bérlő a csarnokban, és korábban felröppentek pletykák, hogy a franchise saját arénába költözne – a csarnok vezetősége bízik abban, hogy ezekkel a beruházásokkal meggyőzik a gárdát, hogy a 2031-ben lejáró szerződését követően is maradjon a WFC-ben. 

Brian Robb (MassLive) arról írt, hogy mivel Will Barton nem hívta le az opcióját és szabadügynökké vált, tovább sűrűsödött a swingmanek piaca, ami segíthet abban, hogy a Celtics újraigazolja Evan Fourniert. Az újságíró szerint a szabadügynök-piac idejére 5-10 csapat alakíthatja úgy a sapka alatti helyét, hogy a 9.7 millió dolláros MLE-nél nagyobb szerződést adhasson, és most eggyel kevesebb ilyen csapat lesz. Ennél kicsit konkrétabb hír, hogy az elmúlt években Euroligában pallérozódó kiscsatár-erőcsatár, Nigel Hayes és az erőcsatár-center Zach Auguste a héten próbajátékra érkezik – az utóbbi években több játékos is bejárta ezt az utat a Bostonnál. 

Végül pedig tekintsünk kicsit előre: a Miami Heat közzétette hivatalos előszezon-menetrendjét, az első meccsük október 4-én lesz a Hawks ellen, vagyis kevesebb, mint 80 nap múlva – idén is jóval rövidebb lesz a csapatok pihenőideje, mint a megszokott. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus