Hírmorzsák 2021-07-29 (10:45)

Jalen Green 1/1 akar lenni. A 76ers hasonló csomagot vár Ben Simmonsért, mint amit a Rockets kapott James Hardenért. A Grizzlies valószínűleg marad a 10. helyen a drafton. Bradley Beal nem kért cserét. A Nuggets jó eséllyel indul Will Barton megtartásáért. DeAndre Jordant is árulja a Nets. Michael Finley nagyobb szerepet kap a Mavericks vezetőségében. Kyrie Irving kifakadt a Nike új cipője miatt. Új neve lesz a Thunder csarnokának. Devin Booker előre tekint. Raja Bell szerint a labda miatt dobott rosszul a Team USA Franciaország ellen.

Adrian Wojnarowski az ESPN The Jump című műsorában arról beszélt, hogy a Detroit Pistonsál nem az a kérdés, hogy ők mennyire tartják tehetséges játékosnak Cade Cunninghamet, hanem az, hogy mennyit látnak Jalen Green és Evan Mobley kettősében. Sokszor hangsúlyozta már Wojnarowski, hogy a Pistons egyszerűen csak fel akar mérni minden lehetőséget, ezt most megint elismételte, és azt is hozzátette, hogy három olyan tehetség közül válogatnak, akik mindannyian 1/1-ek lehetnének más években, például a 2020-as drafton is bármelyikük az első helyen ment volna el. Azt Rachel Nichols mondta el ugyanebben a műsorban, hogy Green megmondta a Pistonsnak, hogy neki kellene lennie az 1/1-nek.

Wojnarowski arra is kitért, hogy a következő időszak leginkább Ben Simmons elcseréléséről szólhat, ugyanakkor a Philadelphia 76ers hasonló csomagot vár érte, mint amit a Houston Rockets kapott James Hardenért – első körös draftjogokat, draftjogok kicserélésének a lehetőségét, illetve egy fiatal sztárt is szeretnének érte kapni. A 76ers motivált, hogy cserepartnert találjon, ugyanakkor még nem találtak olyat, aki közel olyan értéket adna nekik, amit várnának Simmonsért.

A Pelicans-Grizzlies csere kapcsán elmondta Wojnarowski, hogy nem tartja valószínűnek, hogy a Memphis feljebb tud majd cserélni a 10. helyről, ugyanakkor itt is elérhető lehet olyan játékos, akit nagyon szeretnének, illetve előfordulhat, hogy olyan játékost választanak ki, akin sokan meg fognak lepődni, hogy itt kel el.

A Washington Wizards általános igazgatója, Tommy Sheppard egy draft előtti interjúban elmondta, hogy Bradley Beal nem kért cserét a csapattól. A GM azt is hozzátette, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak a játékossal.

Mike Singer (The Denver Post) egy forrása szerint a Denver Nuggetsnél egyre optimistábbak azzal kapcsolatban, hogy vissza fogják tudni igazolni Will Bartont. A játékos a közelmúltban lemondott a 14,7 millió dolláros opciójáról és szabadügynök lett.

Két hír a Brooklyn Nets háza tájáról: egyrészt megadták a minősített ajánlatot Bruce Brownnak, aki így korlátozott szabadügynök lesz. Másrészt a Nets Landry Shamet mellett DeAndre Jordant is árulja, és Ian Begley (SNY) beszámolója alapján több csapattal is tárgyaltak már a centerről, és a neve felmerült egy háromcsapatos cserében is.

Bobby Marks (ESPN) szerint szinte kizárt az, hogy a New York Knicks a 19. és a 21. helyen is válasszon a drafton, legalább az egyik cetlijükkel cserélni fognak a jelenlegi pozíciójukból.

Marc Stein (Substack) számolt be arról, hogy Michael Finley új szerződést köt Dallasban, aminek értelmében a jövőben a jelenleginél nagyobb szerepet tölthet be a Mavericks vezetőségében. Innentől kezdve egyedül Nico Harrison GM lesz fölötte a csapat vezetőségén belül, és Finley lesz az új általános igazgató legfőbb segédje.

Azt követően, hogy a Nike az elmúlt napok folyamán bejelentette Cade Cunningham és Jonathan Kuminga szerződtetését is, az Adidas sem akar elmaradni a cipőharcban. Nick DePaula (ESPN) számolt be arról, hogy a draft legelejére várt Evan Mobley, Jalen Green és Jalen Suggs is több évre szóló együttműködési szerződést írt alá az Adidasnál, de ugyanígy tett Sharife Cooper is.

A Nike a közeljövőben tervezi piacra dobni Kyrie Irving legújabb cipőjét, a Kyrie 8-at, a játékos ugyanakkor nagyon éles kritikát fogalmazott meg Instagramon. Leírta, hogy egyáltalán nem vonták őt be a cipő megtervezésébe és reklámozásába, és úgy gondolja, hogy a végeredmény egyszerűen pocsék, és ez ellen nem tud mit tenni. A Nike az ő jóváhagyása nélkül tervezi piacra dobni az új cipőt, úgyhogy előre is elnézést kér azért, hogy milyen lett a végeredmény.

Irving a jótékonykodásával is a hírekbe került, ugyanis az alapítványán keresztül segített megépíteni egy napenergiával működő vízközpontot Pakisztánban, ami 1000 ember számára tesz elérhetővé tiszta ivóvizet.

Új neve lesz az Oklahoma City Thunder csarnokának, miután 15 évre szóló megállapodást kötöttek a helyi Paycom vállalattal, ami online bérszámfejtési- és humánerőforrás-szolgáltatásokat nyújt. Az aréna új neve Paycom Center, így a Thunder lesz az NBA-ben a 16. csapat, amelynek otthonának a nevében szerepel a „center” szó.

Devin Bookert sokadszorra kérdezték arról az elmúlt napokban, hogy milyen érzés azokkal a játékosokkal egy csapatban lenni, akik legyőzték őt az NBA nagydöntőjében. Elmondta, hogy természetesen emlékszik a történtekre, de nincs semmilyen személyes konfliktusa Jrue Holiday és Khris Middleton kettősével. Képes továbblépni a vereségtől, és különben is, ő inkább olyan, aki előrefelé tekint, és nem a múltba.

A végére pedig Raja Bell maradt, aki még a Team USA Franciaország elleni veresége után beszélt arról, hogy a labdának is komoly szerepe lehet abban, hogy az amerikaiak nem dobtak jól. Amíg Evan Fourniernek vagy Luka Doncicnak már komoly tapasztalata van azzal, hogy miképp kell játszani a FIBA-labdával, addig a Team USA legtöbb tagjának elenyésző. Az olimpián is használt labda könnyebb, kisebbnek érződik és más az anyaga, és ez nagyon sok változó azoknak a játékosoknak, akik izommemóriából dobnak. Bell szerint nem csoda, ha gyengébben dobnak, mert a gyűrű magassán és szélességén kívül minden fontos tényező változik az általuk megszokotthoz képest. Ő személy szerint mindig is azt mondta, hogy rossz hatással volt a FIBA-labda a dobására és más NBA-játékosok dobására is, ezért utált azzal játszani. Azt már csak mi jegyezzük meg mellékesen, hogy az amerikai válogatott a következő meccsén ugyanilyen labdával tudott elsüllyeszteni 19/39 triplát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus