Hírmorzsák 2021-12-03 (10:45)

Kiosztották az október-november hónap legjobbjainak járó elismeréseket, Kevin Durant, Stephen Curry, Evan Mobley, Josh Giddey, Billy Donovan és Monty Williams is örülhet. Meg kellett műteni Brook Lopez hátát. T.J. McConnell határozatlan időre kidőlt. Christian Wood bokasérülése nem súlyos, Kevin Porter Jr. pár meccset kihagyhat. Visszaesés történt Zion Williamson rehabilitációjában. LeBron James visszatérhet a pályára. Bol Bol is a protokoll alatt, D.J. Augustin viszont kikerült onnan. A Suns franchiserekordot, a Grizzlies NBA-rekordot döntött. Chauncey Billups szerint nem küzdenek eléggé. Keldon Johnson szívesen hosszabbítana a Spursnél. Doc Rivers nem hajlandó Ben Simmonsról beszélni. Javultak az NBA nézettségi adatai.

Kiosztották az október-november hónap legjobbjainak járó elismeréseket. A Hónap Játékosa keleten Kevin Durant, nyugaton Stephen Curry lett. Durant vezetésével 15-6-os mérleggel indította a szezont a Brooklyn Nets, ebből a sztár meccsenként 28,6 ponttal, 7,5 lepattanóval és 5,6 gólpasszal vette ki a részét. Curry 18-3-as mérleghez segítette hozzá a Golden State Warriorst, miközben 27,8 pontot, 5,7 lepattanót és 6,6 gólpasszt átlagolt. Keleten jelölt volt még Jarrett Allen, Darius Garland, Giannis Antetokounmpo, LaMelo Ball, DeMar DeRozan, Zach LaVine, Tyrese Maxey és Trae Young is, míg nyugatról Devin Booker, Luka Doncic, Kristaps Porzingis, Paul George, Nikola Jokics, Ja Morant és Karl-Anthony Towns neve merült még fel az elismeréssel kapcsolatban.

Az idei első Hónap Újonca elismerések is gazdára leltek, keleten Evan Mobley, nyugaton Josh Giddey nyert. Mobley 14,4 pontot, 8 lepattanót és 1,8 blokkolt dobást átlagolt a Cleveland Cavaliersben, miközben a csapat úgy hozott 11-10-et, hogy mind a 4 olyan meccsét elvesztette, amin a center nem lépett pályára. Giddey 10,4 ponttal, 7,2 lepattanóval és 5,8 gólpasszal segítette 6-14-es mérleghez az Oklahoma City Thundert. Keleten Scottie Barnes, Cade Cunningham, Chris Duarte és Franz Wagner volt még jelölt, míg nyugaton Jalen Green, Alperen Sengün, Davion Mitchell és Jeremiah Robinson-Earl neve merült még fel.

A Hónap Edzője díjakat is odaítélték: keleten a Chicago Bullsszal 14-8-cal kezdő Billy Donovan, nyugaton a Phoenix Sunsszal 18-3-at futó Monty Williams nyert. Keleten jelölt volt még J.B. Bickerstaff, Mike Budenholzer, Steve Nash és Wes Unseld Jr., míg nyugaton Steve Kerr és Tyronn Lue kapott még jelölést.

Folytassuk a sérülésekkel. A Milwaukee Bucks bejelentette, hogy Brook Lopez hátát tegnap Los Angelesben megműtötték, ami miatt határozatlan ideig nem számíthatnak a centerre. A játékos egyedül a szezonnyitón tudott pályára lépni, azóta nem segíthette a csapatát, és emiatt a közelmúltban DeMarcus Cousinst is szerződtették. Mike Budenholzer elmondta, hogy nagyon-nagyon lassan gyógyult Lopez, és remélték, hogy műtét nélkül is megoldódik a helyzet, de nem így történt. Egyelőre nem jelölnek ki időpontot arra, hogy mikorra várják a visszatérését, most csak annyit tudott mondani az edző, hogy nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a szezon során még pályára kerül.

Az Indiana Pacers T.J. McConnell szolgálataira nem számíthat határozatlan ideig, ő csuklósérüléssel dőlt ki, és Rick Carlisle csak annyit mondott róla, hogy egy ideig nem fog játszani az irányító.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, a Houston Rocketsnél két kezdő is sérülést szenvedett, Christian Wood és Kevin Porter Jr. is idő előtt fejezte be a csapat meccsét. Tim MacMahon (ESPN) információi szerint Wood bokasérülése nem súlyos, arra is van esély, hogy az Orlando Magic elleni ma esti mérkőzésen pályára lépjen, Porter viszont valószínűleg kihagy néhány találkozót a combsérülése miatt. Jó hír viszont a Rockets háza tájáról, hogy D.J. Augustin neve már nem szerepel a sérültlistájukon, ez alapján kikerült az egészségügyi és biztonsági protokoll alól, erre Jonathan Feigen (Houston Chronicle) hívta fel a figyelmet.

Zion Williamson állapotában kisebb visszaesés történt, tegnap reggel fájdalmat érzett a műtött lábában, emiatt kihagyta a New Orleans Pelicans edzését is – előzetesen úgy tervezték, hogy ez lett volna az első közös edzése a csapattal a sérülése óta. Az elmúlt időszakban a négy a négy elleni játékban vehetett részt, a Pelicans viszont most kicsit visszább fogja venni azt, hogy mit csinálhat, és a következő napokban olyan munkát fog végezni, ami kevésbé van kihatással a gyógyuló lábára.

Ugyancsak a New Orleans Pelicanshoz tartozik, hogy nem garantált szerződéssel leigazolták Gary Clarkot, és ezt azért tehették meg, mert Didi Louzada eltiltott, így amíg vissza nem tér, használhatják az ő helyét a keretben, addig tarthatják őt az eltiltottak listáján. A nem garantált szerződéseket január 7-ig kell garantálni, ezt viszont csak úgy teheti meg a Pelicans, ha helyet csinál neki, különben el kell engedniük ekkor.

Jó hírt kapott a Los Angeles Lakers, LeBron James visszatérhet a pályára, mivel 24 óra eltéréssel két egymást követő negatív tesztet produkált koronavírusra. James kedden került be a protokoll alá Sacramentóban, így a Kings elleni meccs előtt egy külön géppel visszarepült Los Angelesbe, ahol azóta nyolc tesztet végzett el, és mindegyik negatív lett, így pályára léphet a Clippers elleni városi derbin.

A Lakershez kapcsolódó további hírek: Trevor Ariza elkezdhette a kontakt nélküli edzéseket, ezzel egy lépéssel közelebb került a visszatéréshez, ugyanakkor Frank Vogel elmondta, hogy előbb fel kell építenie magát a játékosnak, csak azt követően játszhat. Arról Bill Oram (The Athletic) számolt be, hogy Avery Bradley kificamodott jobb hüvelykujját nem kell megműteni, sőt, akár a Clippers ellen is játszhat már, csak be kell pólyálni a sérült testrészt. Vogel ettől függetlenül nem biztos, hogy beveti őt, elképzelhető, hogy ad még neki némi időt arra, hogy gyógyuljon. Kyle Goon (Orange County Register) szerint a jövőben Dwight Howard és DeAndre Jordan közül mindig csak az egyik fog lehetőséget kapni, és ezt mindig az adott meccs előtt döntik el. Az újságíró hozzáteszi, hogy Howard várhatóan kezdeni fog a Clippers ellen, így Jordan nagy valószínűséggel nem fog szóhoz jutni.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Denver Nuggets a hardship kivétel segítségével szerződést adott Davon Reednek. Reed a szezont eddigi részét a Nuggets G Ligás partnercsapatánál töltötte, és korábban 31 meccsen lépett pályára az NBA-ben a Suns és a Pacers játékosaként. Az ő leigazolására azért is volt nagy szükségük, mert Austin Rivers és Bones Hyland után Bol Bol is bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá.

A Phoenix Suns egymást követő 18. győzelmét aratta a Detroit Pistons elleni mérkőzésén, ezzel a csapat történetének a leghosszabb győzelmi sorozatát futják már, megdöntötték a 2006/07-es Suns 17 győzelmes sorozatát. Monty Williams az elmúlt hetekben többször is visszafogottan nyilatkozott a sorozatukról, most viszont annyit elmondott erről, hogy nagyszerű érzés, hogy ennek a részese lehet, és főleg amiatt, hogy közben hiányoztak játékosok a rotációjukból, mégis könyörtelenek maradtak és összefogtak a játékosok. Nehéz nyerni ebben a ligában, de nem elégedtek meg ennyivel, szeretnék elnyújtani a sorozatot, és ehhez a megfelelő dolgokat kell csinálniuk, ezért mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálnak.

Cameron Payne is hasonlóan látja, számára is jó érzés ez, ugyanakkor holnap is játszaniuk kell, és úgy könyveli el ezt a győzelmet, hogy ezen az estén 1-0-t értek el. Chris Paul is azt emelte ki, hogy az a legfontosabb, hogy megfelelően játsszanak. Minden este magas elvárásokat támasztanak magukkal szemben, és jó dolog a győzelem, de úgy érzik, hogy játszhattak volna jobban is.

A Portland Trail Blazersnél már nem ilyen rózsás a helyzet, Chauncey Billups a San Antonio Spurs elleni 31 pontos vereség után amiatt fakadt ki, hogy nem küzdenek, nem fektetnek kellő energiát a játékba. Azt akarja, hogy minden meccsen harcoljanak, és nem érzi úgy, hogy ez eddig megvalósult volna, és aggasztja, hogy nem küzdenek minden meccsen, és nemcsak a vesztes meccsek után érezte így, hanem többször a győzelmeket követően is.

A Memphis Grizzlies NBA-rekordot jelentő 73 ponttal múlta felül az Oklahoma City Thundert, a korábbi rekord 1991. december 17-én született, amikor a Cleveland Cavaliers 148-80-ra verte a Miami Heat csapatát. A ma hajnali, 152-79-es végeredménnyel záruló találkozó után Mark Daigneault elmondta, hogy a Thunder nem feltétlenül azt az oldalát mutatta, akik ők valójában, korábban megmutatták már, hogy fel tudják venni a versenyt az ellenfeleikkel. Mike Muscala szerint nem működöt a védekezésük, és ez azzal párosult, hogy ellenfelük elkapta a ritmust, így hamar kicsúszott a lábuk alól a talaj, és nem küzdöttek ezt követően. A Grizzliestől De'Anthony Melton elmondta, hogy jó érzés számukra ez a győzelem, jó érzés bekerülni a történelemkönyvekbe, különösen a szurkolóik előtt. Mindenki kivette a részét a győzelemből, a keret elejétől végéig mindenki keményen játszott, tudták, hogy Ja Morant hiányában mindenkinek feljebb kell lépnie, és pontosan ezt is tették.

Keldon Johnson Shams Charaniának mondta el, hogy szeret San Antonióban lenni, szereti a Spurst, és szívesen maradna a csapatnál hosszabb távon is. Johnson a nyáron jogosult lesz arra, hogy idő előtti hosszabbítást írjon alá, ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy majd akkor kel át az úton, amikor odaért, utalva ezzel arra, hogy ennek nincs ebben a pillanatban aktualitása, majd a nyáron lesz.

Doc Riverst még a Philadelphia 76ers tegnap hajnali, Boston Celtics elleni mérkőzését megelőzően kérdezték arról, hogy mi a helyzet Ben Simmonsszal. Az edző elmondta, hogy nem fog erről beszélni, ő azt a csapatot, azokat a játékosokat edzi, akiket minden nap lát, minden mást ráhagy Daryl Morey és Elton Brand kettősére, hogy ők foglalkozzanak az egyéb dolgokkal, úgyhogy őket kell erről megkérdezni.

A végére az új nézettségi adatok maradtak, a TNT és az ESPN közvetítéseit átlagosan 1,55 millió tévénéző követi az Egyesült Államokban, ami 29%-os javulást jelent ez előző szezonhoz képest. A javulásban szerepet játszhat az is, hogy TNT hagyományos csütörtök esti dupla közvetítéseit áttették keddre, és a most keddi Nets-Knicks és Suns-Warriors duplaközvetítés a legnézettebb páros közvetítés volt a TNT-n 2019. december 19-e óta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus