Hírmorzsák 2022-01-25 (11:00)

Trae Young és Nikola Jokics az elmúlt hét legjobbja keleten, illetve nyugaton. Zach LaVine visszatért. Sokan hiányoztak a Suns-Jazz rangadóról. Anthony Davis a Nets ellen visszatérhet. Lance Stephenson további 10 napra marad a Pacersnél. Vádat emeltek Jaxson Hayes ellen. A 76ers valószínűleg kivár nyárig Ben Simmons cseréjével, James Harden a fő kiszemeltjük. A Warriors nem fog centert igazolni. Eric Gordon, John Wall és Christian Wood iránt is több csapat érdeklődik. Robert Covington a Jazz kiszemeltje. A Pistons nem fogja mindenáron elcserélni Jerami Grantet.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Trae Young, nyugaton Nikola Jokics kapta a díjat. Young és a Hawks 4-0-s hetet futott, miközben az irányító 31,3 pontot, 4 lepattanót és 9 gólpasszt átlagolt, míg Jokics 36,3 ponttal, 11,3 lepattanóval és 10 gólpasszal járult hozzá a Nuggets 2-1-es hetéhez. Keleten Miles Bridges, Jimmy Butler, Joel Embiid, Darius Garland és Khris Middleton merült még fel a díjjal kapcsolatban, míg nyugaton Devin Booker, Chris Paul, Luka Doncic, Dejounte Murray, és Jusuf Nurkic kapott még jelölést.

Zach LaVine 23 ponttal tért vissza a térdsérüléséből a Bullsnál, és győzelemhez is segítette a csapatát. A hátvéd még a Thunder elleni meccs előtt mondta el, hogy megunta már az otthonülést, és annyira egészséges, amennyire az lehetséges. Belefáradt abba, hogy otthon nézze a csapata meccseit, az orvosi vizsgálatok is azt mutatták ki, hogy nincs szerkezeti elváltozás a térdében, és jól is érzi magát. DeMar DeRozan ugyanakkor nem lépett pályára ma hajnalban a Bullsánál, de nem sérülés, hanem pihentetés miatt. Billy Donovan pedig arról számolt be, hogy megműtötték Alex Caruso törött csuklóját, a beavatkozás során minden rendben volt.

A Jazz erősen tartalékos összeállításban kapott ki hajnalban a Suns ellen. Donovan Mitchell továbbra sem került ki az agyrázkódási protokoll alól, míg Rudy Gobert az előző meccsük hajrájában szenvedett vádlisérülést, ami miatt nem tudta vállalni a játékot. Bojan Bogdanovic bal kezén eltört a gyűrűsujja, az ő játékát emiatt nem erőltették, és ugyan ezzel együtt is tud majd játszani, nem kizárt, hogy a 4-6 hetesre prognosztizált gyógyulási időszak alatt csak a back-to-back mérkőzések egyik felén fog játszani. Joe Ingles kisebb bokasérülés miatt nem lépett pályára, míg Royce O’Neale a térdével bajlódik, így a sok hiányzó miatt Mike Conley játékát sem erőltette a Jazz. A Suns sem a legerősebb összeállításában lépett pályára, tőlük Deandre Ayton bokapróblémák, míg Jae Crowder és Cameron Payne csuklósérülés miatt hiányzott – előbbi két játékos státusza day-to-day, míg Payne állapotát két hét múlva fogják felülvizsgálni.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy Anthony Davis várhatóan ma este visszatér a Nets ellen – mint ismert, már a Lakers előző meccsén is reális esély mutatkozott a magasember bevetésére, de végül a csapatnál úgy döntöttek, hogy adnak még neki pár napot arra, hogy tényleg a lehető legjobb állapotban léphessen ismét pályára.

A Pacersnél kitelt Lance Stephenson újabb 10 napos szerződése, ugyanakkor a csapatnak lehetősége volt még egy ugyanilyen megállapodást kötni a hátvéddel, és ezt meg is tették.

Jaxson Hayes ellen hivatalosan is vádat emeltek, miután tavaly nyáron az akkori barátnője rendőrt hívott rá, amiért erőszakosan viselkedett, majd ezt követően ellenállt a rendőri intézkedésnek. Hayesnek 12 vádponttal kell szembenéznie, amelyek közül a legsúlyosabbak a családon belüli erőszak, a letartóztatásnál történő ellenállás és az erőszakos viselkedés a rendőrtisztekkel szemben, de többrendbeli vandalizmussal is vádolják a Pelicans centerét.

A cserehatáridő közeledtével egyre több cserepletyka merül fel, az alábbiakban ezekből szemezgettünk. A már említett Shams Charania információi szerint a 76ers a nyár óta folyamatosan kap megkereséseket Ben Simmonsszal kapcsolatban, ugyanakkor egyre több, a ligában dolgozó szakember véli úgy, hogy a nyár előtt nem fog lépni Daryl Morey, mivel rá akarnak menni James Hardenre. A szakíró információi alapján Morey a tulajdonosi kör teljes támogatását élvezi abban, hogy elhúzza nyárig is a Simmons-sagát, és amennyiben nem jön össze Harden megszerzése, Damian Lillard, Bradley Beal vagy Jaylen Brown megszerzésével próbálkozhat majd a 76ers. Ebbe jelenleg leginkább – a korábban is emlegetett Kings és Hawks mellett – a Hornets szólna bele, ők állítólag szívesen megszereznék Simmonst még a cserehatáridő lejárta előtt, bár eddig nem keresték meg a 76erst konkrét ajánlattal.

A 76ers állítólag tárgyalt már De’Aaron Fox, Domantas Sabonis és Pascal Siakam köré épülő cserékről is, ugyanakkor egyik esetben sem érezték azt, hogy egy ügylettel azonnal bajnokesélyessé lépnének elő. A Harden-szálhoz kapcsolódik, hogy anno a Rocketsnek Simmons mellett Metisse Thybulle játékjogát és két jövőbeli első körös draftjogot is odaadtak volna érte, és állítólag Tilman Fertitta megkérdezte Hardentől, hogy hová szeretne inkább kerülni, és akkor a Nets mellett tette le a voksát – arról nincs információ, hogy valóban a 76ershez cserélte volna őt a Rockets, ha őket mondja akkor a játékos.

Anthony Slater (The Athletic) információi szerint a Warriors annak ellenére sem tervez centert szerezni, hogy James Wiseman továbbra is maródi, valamint Draymond Green is sérüléssel küzd. A csapattal szóba hozták Marc Gasolt és Paul Millsapet is, ugyanakkor a Warriorsnak nincs jelenleg szabad helye a keretében, és senkit sem akarnak szabadlistára tenni azért, hogy igazolni tudjanak.

Kelly Iko (The Athletic) forrásai alapján a Rockets több megkeresést is kapott Eric Gordon kapcsán, ugyanakkor eddig egyik sem állt közel az elképzeléseikhez, úgyhogy egyre nagyobb arra az esély, hogy a veterán hátvéd a cserehatáridő lejárta után is marad a csapatnál. John Wall iránt is több csapat érdeklődött már a csapatnál, például a Clippers, de ez még a szezon korábbi szakaszában történt, és kérdéses, hogy jelenleg mennyire motiváltak, hogy megszerezzék az irányítót. A szakíró szerint a Lakers is hajlana egy Wall és Russell Westbrook köré épülő cserére, ugyanakkor a Rockets csak akkor menne ebbe bele, ha megkapnák az aranysárga-lilák 2027-es első körösét. Christian Woodra is több csapat vadászik, a hírek szerint a Heat az egyik legkomolyabb érdeklődő, de jelenleg az tűnik a valószínűbbnek, hogy ő a cserehatáridő lejárta után is a jelenlegi csapatát fogja erősíteni. Arra viszont nagyobb esély mutatkozik, hogy Daniel Theis, David Nwaba vagy D.J. Augustin távozzon a Rocketstől, főleg az előbbi kettő iránt érdeklődnek csapatok.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Jazz Robert Covington megszerzésével erősítene. Nem Covington lenne az elsődleges kiszemeltjük, hanem Jerami Grant, ugyanakkor a Pistonst nem érdekli az a lehetőség, hogy átvegyék Joe Ingles szerződését egy első körössel megtűzdelve. Ugyancsak Stein számolt be arról is, hogy a Magic Terrence Ross és Gary Harris kettőséből legalább az egyiket el akarja cserélni február 10-e előtt, vagy akár mindkettőt. Egyelőre úgy tűnik, hogy Ross iránt lehet a nagyobb érdeklődés, sokan arra számítanak, hogy a Lakers rá fog menni, de az sem elképzelhetetlen, hogy a Jazz nála fog kikötni, amikor erősíteni akar.

Eric Pincus (B/R) információi alapján a Wizards nem zárkózik el Spencer Dinwiddie mozdításától, mivel úgy érzik, hogy az irányító nem illeszkedik annyira jól Bradley Beal mellé, mint ahogyan az remélték. Pincus szerint a Mavericks is rámehet Jerami Grant megszerzésére, valószínűleg Dorian Finney-Smith és Dwight Powell szerződései köré próbálnának meg felépíteni érte egy csomagot. James L. Edwards III (The Athletic) információi szerint ha a Pistons nem kap megfelelő ajánlatot, akkor kivárhat nyárig is Grant elcserélésével, ezen viszont változtatna, ha a Hawks bepróbálkozna John Collinsszal, vagy a Bulls Patrick Williamsszel. A Pistons ettől függetlenül szeretne egy magasembert szerezni, miután nem jött össze Bol Bol cseréje, és a kiszemeltjeik között lehet Marvin Bagley III és Jalen Smith is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus