Hírmorzsák 2022-02-01 (10:45)

Joel Embiid és Chris Paul az elmúlt hét legjobbja keleten, illetve nyugaton. Befejeződött Joe Ingles és Nassir Little szezonja is. Trae Young vállsérülés miatt nem játszott. Bradley Beal legalább két meccset kihagy. Kérdéses James Harden játéka a Suns ellen. Jerami Grant visszatérhet, hamarosan Brandon Ingram is játékra jelentkezhet. A Cavaliersnél úgy számolnak, hogy Collin Sexton nem játszik már a szezonban. Domantas Sabonis a protokoll alatt. Kevin Porter Jr. feltüzelte Stephen Curryt. Irányítót szerezne a Clippers.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Joel Embiid, nyugaton Chris Paul nyert. Embiid és a 76ers 3-0-s héten van túl, a center 34,7 ponttal, 11,7 lepattanóval és 5,7 gólpasszal vette ki a részét a sikerekből. A Suns is hibátlan hetet zárt, 4-0-t hoztak, amihez átlagosan 22,3 ponttal, 7,5 lepattanóval és 12,8 gólpasszal járult hozzá Paul. Keleten Jimmy Butler, Darius Garland, Jayson Tatum, Franz Wagner és Trae Young kapott még jelölést, míg nyugaton Devin Booker, Jaren Jackson Jr., Ja Morant, Nikola Jokics és Karl-Anthony Towns neve merült még fel az elismerés kapcsán.

Beigazolódtak az előzetes feltételezések Joe Ingles esetében, valóban súlyos sérülést szenvedett a Jazz játékosa, ACL-szakadást mutattak ki a vizsgálatok a bal térdében. Ingles számára ezzel nemcsak ez a szezon ért véget, hanem Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a következő idény elejéről is lemaradhat. A játékost meg kell majd műteni, viszont a beavatkozásra feltételezhetően heteket kell várni, mert csak azt követően kerülhet arra sor, hogy leapadt a duzzanat a térdében.

A Blazers egy sajtóközleményben bejelentette, hogy Nassir Little vállát a mai nap során megműtik, és emiatt a teljes hátralévő szezont kénytelen lesz kihagyni a fiatal kosaras.

Trae Young az utolsó pillanatban került ki a Hawks ma hajnali kezdőjéből, mivel az irányító vállsérüléssel küzd, és végül az a döntés született, hogy ne lépjen pályára. A Wizardsnál Bradley Beal hagy ki jelen állás szerint legalább két meccset egy csuklóficam miatt, amit a hétvégén szedett össze, így a Bucks és a 76ers elleni back-to-backről le fog maradni. A Netsnél továbbra is kérdéses, hogy James Harden játszhat-e a kézsérülésével a Suns elleni ma esti meccsen, viszont jó hír vele kapcsolatban, hogy hétfőn teljes edzésmunkát végzett. A bokasérüléssel küzdő LaMarcus Aldridge biztosan lemarad a Suns-Nets derbiről. Jerami Grant a hírek szerint visszatérhet ma este a Pistonsnál. Jim Eichenhofer információi szerint egyre közelebb van Brandon Ingram visszatérése.

Chris Fedor (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a Cavaliersnél mindenki úgy számol, hogy Collin Sexton már nem fog pályára lépni a szezon során, és akikkel csak beszélt az újságíró, mindenki azt mondta neki, hogy az sosem volt opció, hogy a rájátszásra visszatérjen a hátvéd. Sexton felépülése jól halad, és ő bizakodó is azt illetően, hogy ebben a szezonban még játszhat.

Domantas Sabonis nem léphetett pályára ma hajnalban, mivel a Clippers elleni meccs előtt bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Grizzliesnél Tyus Jones, a Spursnél Keita Bates-Diop, a Pelicansnál Trey Murphy III került ki a protokoll alól.

Chris Silva újabb 10 napos megállapodást írt alá a Heatnél. Mamadi Diakite további 10 napra marad a Thundernél.

Stephen Curry az elmúlt időszakban mutatott gyengébb dobóformája után ma hajnalban 13/23-as mezőnymutatóval 40 pontig jutott, és csak a negyedik negyedben 21 egységet tett be a közösbe a Rockets ellen. Az ESPN beszámolója alapján a záró játékrészre az tüzelte fel az irányítót, hogy Kevin Porter Jr. elkezdte mondani neki a magáét, Curry viszont nem szólt vissza neki, hanem a játékával felelt. A Warriors hátvédje a meccs után elmondta, hogy ez egy jó kis játék a meccsen belül, nem ez az első alkalom, hogy ez megtörténik, és nem is az utolsó. Mindig küzdeni szokott, de amikor ilyen szórakoztató dologban van része, még jobban eluralkodik rajta a versenyszellem, és néha szüksége is van egy ilyen löketre. Porter Jr. a meccset követően oda is ment ellenfeléhez, hogy tanácsokat kérjen tőle, amiról annyit mondott, hogy egy MVP-től mindig lehet tanulni, Curry ráadásul nagyon hosszú ideje van ezen a szinten, és sok ember elkényelmesedik és természetesnek is veszi ezt tőle.

Kevin O’Connor (The Ringer) információ szerint a Clippers irányítóra vadászik a piacon, és ennek érdekében Eric Bledsoe, Serge Ibaka és Marcus Morris is elérhető tőlük. Amennyiben megfelelő üzlet lesz a láthatáron, hajlandóak lennének lemondani Luke Kennard, Terance Mann, Ivica Zubac, Jason Preston, Brandon Boston Jr. vagy Keon Johnson játékjogáról is. Az eddigi pletykák Jalen Brunson, Dennis Schröder, Kemba Walker, Goran Dragic, Spencer Dinwiddie és John Wall nevét említették a Clippersszel kapcsolatban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus