Hírmorzsák 2022-02-22 (9:00)

Goran Dragic a Netsben folytatja, Jevon Carternek mennie kellett. Dennis Smith Jr. szabadlistára került, Trendon Watford szerződést kapott a Trail Blazersnél. Több csapat is arra készül, hogy Damian Lillard, Donovan Mitchell és Zion Williamson közül fog valaki legközelebb cserét kérni. LeBron James arra használta az All-Star hétvégét, hogy üzenjen a Lakersnek. Draymond Green 3-4 hét múlva térne vissza. Tristan Thompsont a bi-annual kivétellel szerződtette a Bulls. Juwan Howard az alapszakasz végéig szóló eltiltást kapott az NCAA-ben, miután verekedést szított.

Goran Dragic ügynöke, Bill Duffy elmondta, hogy ügyfele Brooklynban folytatja a pályafutását, a Netshez írt alá a szezon végéig. Mint ismert, korábban a Lakers, a Warriors, a Clippers, a Bucks és a Bulls érdeklődéséről is lehetett hallani, de Dragic végül amellett döntött, hogy korábbi mentora, Steve Nash kezei alatt szeretne játszani. Ahhoz, hogy a Nets le tudja őt igazolni, egy játékost szabadlistára kellett tenniük, végül Jevon Carter jutott erre a sorsra. Carternek még a következő szezonra is 3,9 millió dolláros garantált fizetése volt. A Nets így papíron még mélyebb lesz irányító poszton, Dragic Patty Mills, Kyrie Irving és Ben Simmons mellé érkezik, ugyanakkor Irving továbbra is csak az idegenbeli mérkőzéseken léphet pályára, míg Simmons esetében nem tudni, hogy mikortól lesz bevethető.

A Trail Blazersnél Dennis Smith Jr. került szabadlistára, hogy rendes szerződést tudjanak adni az eddig two-way megállapodással rendelkező Trendon Watfordnak. Smith Jr. szolgálataira egyébként sem számíthattak volna még legalább 3-4 hétig egy könyöksérülés miatt, Watford pedig 4 évre 5,8 millió dollárért írt alá, de az utolsó két éve egyáltalán nem garantált. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a felszabaduló two-way hely is rögtön elkelt, Brandon Williamson írhatott alá ilyen megállapodást a következő idény végéig. A Trail Blazers továbbá a sok sérültje miatt igényelhette a ligától a hardship kivételt, aminek a felhasználásával Drew Eubanks kapott tőlük 10 napos szerződést.

Howard Beck (Sports Illustrated) információi szerint a ligában több vezető is arra számít, hogy Ben Simmons és James Harden után Damian Lillard, Donovan Mitchell és Zion Williamson fogja alkotni azon játékosok következő hullámát, akik cserét kérhetnek majd a jelenlegi csapataiknál, így több csapat is arra készül, hogy elegendő ellenértéket gyűjtsön valamelyikükért.

Brian Windhorst (ESPN) szerint LeBron James arra használta az All-Star hétvégét, hogy figyelmeztesse a Lakerst arra, hogy a nyáron komoly változtatásokra lesz szükség a csapatnál. James azt szeretné majd elérni, hogy átalakítsák körülötte a keretet a nyáron, és csak azt követően fogja aláírni az idő előtti hosszabbítását – James augusztus 4-én válik jogosulttá annak aláírására, ezt követően 2 évvel és 97,1 millió dollárral toldhatja meg a szerződését a Lakers.

Draymond Greent a hétvégén arról kérdezte Charles Barkley, hogy mikor térhet vissza a pályára, és a Warriors mindenese elmondta, hogy reményei szerint 3-4 héten belül ismét játékra jelentkezhet.

Olivier Sarr two-way megállapodást írhatott alá a Thundernél. Sarr korábban hardship játékosként már kitöltött két 10 napos szerződést Oklahomában, akkor két mérkőzésen jutott szóhoz összesen 14 perc erejéig.

Eric Pincus (B/R) hívta fel arra a figyelmet, hogy a Bulls a bi-annual kivétel felhasználásával szerződtette Tristan Thompsont és 1 millió dollárt fizetnek neki a szezon hátralévő részében, azaz az időarányos minimumnál többet, az 774 ezer dollár lett volna a magasember esetében. Ez azt is jelenti, hogy a Bulls jövőre nem használhatja a kétévenkénti kivételét, és jelen állás szerint rajtuk kívül csak a Mavericksre mondható el ugyanez.

A végére egy kis NCAA maradt, a minap a Wisconsin Badgers és a Michigan Wolverines összecsapásának a végén verekedés tört ki a kispadok között, amiben főszerepet játszott Juwan Howard. A vendégek vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, hogy azt nehezményezte, hogy az ellenfél edzője 15 másodperccel a vége előtt a 15 pontos különbség ellenére is időt kért, és úgy gondolta, hogy ez helytelen volt. Howard megpróbálta felkérdezni Greg Gard vezetőedzőt, viszont Joe Krabbenhoft segédedző a védelmére kelt, és ezt követően alakult ki a tumultus. Az esetet követően többen is arról spekuláltak, hogy Howard akár az állását is elveszítheti amiatt, hogy verekedést szított, de Dan Wetzel (Yahoo! Sports) beszámolója alapján végül „csak” az alapszakasz hátralévő részére mentették fel a munkavégzés alól – a gyakorlatban ez ötmeccses eltiltást és pénzbüntetést jelent. Ugyancsak a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a nagyszünetben vonultatta vissza Michael Finley 24-es mezszámát a Badgers.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus