Hírmorzsák 2022-03-28 (11:15)

LeBron James bokasérülést szenvedett, fontos meccset bukott a Lakers. James újabb kategóriában Karl Malone előtt. Kyrie Irving hálás azért, hogy ismét hazai pályán játszhat. Robert Williams III térdsérülést szenvedett. Draymond Greent bosszantja a gyenge teljesítménye. Jae Crowder szerint a Suns az előző idényből nyeri a motivációját. Jose Alvarado 4 éves szerződést kapott a Pelicanstól. Greg Monroe 10 napra a Jazznél. Trendon Watford legalább egy hetet kihagy. Oscar-díjas lett a The Queen of Basketball, LeBron James és az új Space Jam három Arany Málnát vihetett haza.

A play-in helyek szempontjából kiemelten fontos meccset játszott a Lakers a Pelicans ellen, a Los Angeles-i csapat annak ellenére is 116-108-as vereséget szenvedett, hogy 23 ponttal is vezettek a mérkőzés során, ráadásul LeBron James bokája is megsérült. James a mérkőzést követően elmondta, hogy a felvételek láttán, ahogy elszenvedte a sérülést, maga sem érti, hogy miként tudta a pályán befejezni a meccset, és reméli, hogy nem kell emiatt meccset kihagynia, mert utálja, amikor nem játszhat. James még a második negyed elején sérült meg, amikor rálépett Jaxson Hayes lábára egy leérkezésnél, ennek ellenére is 42 percet játszott, ami alatt 39 pontot, 9 lepattanót és 5 gólpasszt ért el, de jelen állás szerint erősen kérdéses, hogy pályán lehet-e a következő, Mavericks elleni találkozójukon. Jelenleg szörnyű állapotban van a bokája, és szerencsétlenségére repülőre is kell szállnia ezzel, úgyhogy majd meglátják, hogy miként alakul ez a következő napokban, de most kimondottan fáj neki. Miután kiment a bokája, éles fájdalmat érzett, és ugyan van már tapasztalata a bokasérülésekkel, de nem akart kiszállni a meccsből, mert tisztában volt annak a fontosságával, hogy mennyire jelentős találkozót vívtak, és csak arra gondolt, hogy meg akarja nyerni azt.

Az ESPN adatai szerint a 23 pontos leadott előny a legnagyobb James érkezése óta a Lakersnél azokon a meccseken, amiken ő is játszik, és a sztár szerint ez az egy meccs kicsiben megmutatja azt, hogy milyen gondjaik vannak az egész szezonban. Nem képesek tartósan jól teljesíteni, és ezúttal is ugyanez történt, és ez pocsék érzés. Azzal a mentalitással érkezett meg a meccsre, hogy hasonló lesz az atmoszféra, mint a rájátszásban, de ez a meccs is egy elszalasztott lehetőségként marad meg, nem tudták elvégezni azt, amit el kellett volna. A Pelicans edzője, Willie Green elmondta, hogy a nagyszünetben végrehajtottak néhány módosítást, ami által fegyelmezettebbé vált a játékuk. Az első félidőben ez egyáltalán nem volt rájuk jellemző, és az ellenfelük érdeme, hogy a Lakers úgy jött ki ki a meccs kezdetén a pályára, hogy rögtön bevittek egy ütést. A győzelmükhöz az volt a kulcs, hogy nem akarták azonnal ledolgozni a teljes hátrányukat, hanem pontonként akarták azt eltüntetni, mindig csak egy kosárral csökkenteni azt. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Brandon Ingram 10 kihagyott meccs után visszatérhetett.

James két mérföldkövet is elért a meccs során, átlépte a 37,000 pontos határt az alapszakaszban, illetve megelőzte a pályafutása során 13,528 mezőnykosarat elérő Karl Malone-t a vonatkozó örökranglistán, és ezzel fellépett a második helyre. A pontok és a mezőnykosarak kategóriájában is Kareem Abdul-Jabbar a csúcstartó, előbbiben 38,387 ponttal, utóbbiban 15,837 kosárral.

Kyrie Irving a szezon során először léphetett pályára a Nets hazai közönsége előtt, csapata ugyanakkor 119-110-es vereséget szenvedett a Hornetstől, amivel ellenfelük beérte őket a tabellán. Irving elmondta, hogy igyekezett ismét megvetni a lábát ezen a meccsen, és próbált felkészülni arra a meleg fogadtatásra, amit a szurkolóktól kapott. Nem veszi készpénznek mindazt, ami ezen az estén történhetett, de történelmi volt. Hálás azért, hogy ismét kifuthatott a testvéreivel a pályára az otthonukban, és végre maguk mögött hagyhatják ezt az egészet. A mai jelenléte a pályán a kosárlabdánál nagyobb dolog, mivel azokat képviselhette, akik hozzá hasonló cipőben járnak, és most, hogy ismét játszhat, itt az ideje, hogy mindenki más előtt is megnyíljanak a kapuk. Sokszor hangsúlyozta, hogy ez sosem csak őróla szólt, és amikor az örökségére gondol, akkor azt akarja elérni, hogy az messze túlmutasson a kosárpályákon, de azért megéri itt lennie, mert olyanokkal játszhat, olyanokkal lehet egy öltözőben, akik annyira önzetlenek és áldozatkészek, mint ő.

A Celtics magabiztos győzelmet aratott ma hajnalban a Timberwolves ellen és élre állt keleten, ugyanakkor rossz hír a csapat háza tájáról, hogy Robert Williams III térdficam miatt kidőlt. Ime Udoka a meccs után elmondta, hogy a centerre vizsgálatok várnak, és játékosa azt mondta neki, hogy pontosan nem is tudja, hogy miként sérült meg, de a meccs végén úgy jött le a pályáról, hogy fáj a bal térde, többet viszont csak a vizsgálatok után lehet majd tudni.

Draymond Green visszatért ugyan a Warriorsnál, de azóta hat meccsen -41-ben van vele a pályán a csapata, és ezzel kapcsolatban elmondta, hogy soha korábban nem tapasztalt olyat, hogy vele a pályán rosszabbá váljon a csapata, most viszont ez a helyzet. Egészségesnek érzi magát, de borzasztóan érez a teljesítménye miatt. Tisztában van azzal, hogy egy komoly sérülésből tért vissza 11 hét kihagyást követően, amiből ráadásul 7-8 héten át labdát sem vehetett a kezébe, de ennek ellenére is önkritikus, mert hajtja őt a versenyszellem. Ugyanúgy beleteszi a munkát abba, hogy ismét nagyszerű legyen, és a körülményektől függetlenül úgy gondolja, hogy továbbra is képes remek teljesítményekre, de ezt eddig nem mutatta meg, noha ezt várja el magától.

A Suns újabb skalpot jegyzett, miután a 76erst győzték le ma hajnalban, és ezzel kapcsolatban Jae Crowder azt emelte ki, hogy a ligaelső motivációja az előző szezonból fakad – eljutottak egészen a nagydöntőig, de mégsem tudták elérni a fő céljukat, és ez hatalmas motivációt ad nekik. Többre nincs is szükségük, vissza akarnak jutni a fináléba, de másmilyen befejezést akarnak. A vesztes féltől Joel Embiid mondta el, hogy okkal a Suns a legjobb csapat a ligában, rengeteg nagyszerű kosarasuk van, akik képesek jól játszani együtt, és ugyanúgy megvan közöttük a kapcsolat támadásban és védekezésben is.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy az eddig two-way szerződésen játszó Jose Alvarado 4 éves, 6,5 millió dolláros szerződést kapott a Pelicanstól. A megállapodás a jelenlegi, illetve a következő szezonra teljesen garantált, idén még további 1,5 millió dollárt kap az eddigi 800,000 dolláros fizetésén felül, míg jövőre 1,9 milliót kereshet majd. Az irányító a nyáron nem kelt el a drafton, viszont ennek ellenére beverekedte magát a Pelicans rotációjába, és komoly szerepe van abban is, hogy csapata elkezdett jobban teljesíteni.

Ugyancsak Charania számolt be arról is, hogy Greg Monroe 10 napos szerződést kap a Jazztől, miután Rudy Gobert és Hassan Whiteside is sérüléssel küzd, míg Udoka Azubuike a teljes szezonra kidőlt. Monroe a szezon során korábban megfordult már a Timberwolvesnál, a Wizardsnál és a Bucksnál is, és állítólag a Timberwolves is fontolgatta, hogy ismét szerződtesse őt, miután náluk Naz Reid küzd jelenleg lábsérüléssel.

A Trail Blazers legalább egy héten keresztül nem számíthat Trendon Watford szolgálataira, miután térdsérülés és csontzúzódás is hátráltatja őt. Watford a Rockets ellen sérült meg, amikor rálépet Dennis Schröder lábára. A two-way szerződésű újonc kosaras az elmúlt hetekben kezdett komolyabb lehetőséget kapni, amivel élni is tudott, a legutóbbi 13 meccsén 15,4 pontot, 6,7 lepattanót és 3,4 gólpasszt átlagolt 31,5 perc alatt.

A végére pedig egy kis popkulturális kitérő maradt, ma hajnalban ugyanis 94. alkalommal is kiosztották az Oscar-díjakat, a Legjobb rövid dokumentumfilm kategóriájában pedig a The Queen of Basketball című 22 perces alkotás nyert, ami annak a Lusia Harrisnek az életéről szól, aki a női kosárlabdázás egyik úttörője volt, és akit 1977-ben az NBA-be is ledraftoltak. A dokumentumfilm kiemelt producerei között megtalálható Shaquille O’Neal és Stephen Curry is. Hagyományosan az Oscar-gála előtti napon átadták az Arany Málnát is, ahol LeBron James és a Space Jam: Új kezdet volt érdekelt több kategóriában is, és végül három díjat is kapott a produkció. Jamest az alakításért megkapta a Legrosszabb férfi főszereplőnek járó díjat, a Legrosszabb párosítás díjban szintén James nyert bármelyik Warner-rajzfilmfigurával összepárosítva, és a Legrosszabb remake, koppintás vagy folytatás kategóriát is ez a film nyerte el. James neve egy alkalommal az Oscar-gálán is előkerült, Regina Hall jegyezte meg, hogy az új Space Jam megérdemelt volna egy jelölést a Legjobb vizuális effektusoknál, amiért olyan nagyszerű munkát végeztek a kosaras hajával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus