Hírmorzsák 2022-04-22 (11:30)

Khris Middleton már nem játszik a Bulls ellen. Devin Booker sérüléséből általában 2-3 hét a felépülési idő, de Willie Green arra számít, hogy előbb vissza fog térni. Úgy néz ki, Ben Simmons kedd hajnalban játszani fog. Jalen Brunson a Mavericks nyugodtságát emelte ki, Donovan Mitchell Brunsont dicsérte. Taylor Jenkins a Grizzlies védekezését méltatta. Steve Kerr szerint értékes tapasztalatot szereztek. Chet Holmgren bejelentkezett a draftra. Terrence Ross távozna a Magictől. Ha kivásárolják, a Clippers és a Heat is bejelentkezhet John Wallnál. Hamarosan eladósorba kerülhet a Trail Blazers. Az új tévés szerződés aláírása után bővíthetik a ligát? Jay Wright visszavonul az edzősködéstől.

Kezdjük a sérülésekkel, azon belül is a két tavalyi döntőssel. A Bucksnál Khris Middleton térdsérülés miatt nem játszhat már a Bulls elleni első körös párharcban, Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint 2 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. A Suns egyelőre Devin Booker nélkül lesz kénytelen folytatni a Pelicans elleni párharcot, ő olyan combhajlítóizom-sérülést szenvedett, amiből általában 2-3 hét kihagyás után tudnak visszatérni a játékosok. Az ESPN forrásai szerint a harmadik és a negyedik meccset minden bizonnyal kihagyja a játékos, de Willie Green arra figyelmeztette a csapatát, hogy ne lepődjenek meg, ha Booker a vártnál hamarabb visszatér, mert tavaly a nagydöntő során is hasonló gondokkal küzdött, és mégis ott volt a pályán – Greennek elég pontos képe lehet arról, hogy akkor milyen állapotban volt a hátvéd, mivel az előző szezonban segédedzőként ő is a Suns alkalmazásában állt. Monty Williams azért némileg lehűtötte a kedélyeket, elmondása alapján Booker semmilyen munkában nem tudott részt venni a Suns tegnapi edzése során, és türelmesnek kell lenniük, mert az ilyen jellegű sérülések nagyon trükkösek tudnak lenni.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint kedd hajnalban a Celtics-Nets párharc negyedik meccsén Ben Simmons pályára tervez lépni. Nate McMillan arról számolt be, hogy Clint Capela nem fog játszani a Heat elleni harmadik meccsen a Hawksban. Luka Doncic azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a Mavericks-Jazz negyedik meccsén pályára lépjen.

Jalen Brunson újabb kiváló teljesítményével a Mavericks visszavette a pályaelőnyt a Jazz ellen, ezúttal 31 ponttal húzta az övéit, és a mérkőzés után elmondta, hogy egyáltalán nem az foglalkoztatja, hogy ez lehetőség számára, hogy felhívja magára a figyelmet, hanem csak arra koncentrál, hogy próbálja győzelemhez segíteni a csapatát. Jelenleg olya szinten játszanak csapatként, hogy képesek ellenállni ellenfelük futásainak is, és ez a mai győzelem igazán különleges, mert a Jazz otthonában mindig nehéz játszani. Továbbra is a saját stílusukban kell játszaniuk, és változatlanul csapatként kell ezt tenniük – ma ezt megtették, és akkor is nyugodtak és koncentráltak maradtak, amikor a Jazz visszajött -1-ig a 17 pontos hátrányából. Donovan Mitchell is méltatta Brunsont, aki szerinte tehetséges játékos, és emellett győztes típus, csak ezt eddig sokan nem látták, most viszont ez megváltozott, a pályafutása során először látják az emberek is, hogy mi mindenre képes.

A Grizzlies 26 pontos hátrányból felállva tudott nyerni a Timberwolves otthonában, amivel visszaszerezték a pályaelőnyüket, és fordítás kapcsán Ja Morant elmondta, hogy mindannyian azzal a mentalitással játszanak, hogy egészen addig nincs vége a meccsnek, amíg az óra nem mutat csupa nullákat. A csapattársai nagyon komoly elismerést érdemelnek azért, hogy mit értek el a pályán, és úgy hiszik, hogy övék a legmélyebb keret a ligában. Taylor Jenkins csapata védekezését emelte ki, mert úgy tartották 95 ponton ellenfelüket, hogy a Timberwolvesnak a mérkőzés korai szakaszában is nagy kosarakra volt szüksége – szerencsére a játékosai tisztában vannak a párharc fontosabb szegmenseivel, és ennek ellenére is kiegyensúlyozottak maradtak. Nem gondolja, hogy a továbbiakban is ilyen kevés ponton tudják őket tartani, de ezért a meccsért elismerés jár a játékosainak, hogy védekezésben annak ellenére is aktívak maradtak, hogy közben sokszor csak szenvedtek támadásban.

A mérkőzés után rengeteg kritikát kapott a mindössze 4 mezőnykísérlettel próbálkozó Karl-Anthony Towns, és amikor arról kérdezték, hogy mit kell tenniük a meccs után, annyit felelt, hogy haza kell menniük, inni egy kis bort és az előttük álló napra koncentrálni. Saját maga számára az a legfontosabb, hogy ne feledje el, hogy miként jutott el ő, illetve a csapata is idáig: ez nem más, mint az, ahogyan támogatják egymást, az elvégzett munkájuk, és az, hogy ott vannak egymásnak, és erre kell most támaszkodniuk.

A Warriors 3-0-s előnybe került a Nuggets ellen, ami után Steve Kerr azt emelte ki, hogy minden csapatnak meg kell tapasztalnia azokat a viszontagságos körülményeket, és azt a nyomást idegenben, amit ma megtapasztaltak, jót tesz nekik, hogy ezzel a tapasztalattal gazdagabbak lettek, mert ezt ismét át fogják érezni, különösen az idegenbeli meccseiken. Draymond Green ezzel kapcsolatban hozzáfűzte, ha egy csapat 2-0-s hátrányban van, akkor az mindent ki fog adni magából a harmadik meccsen, de ha a vezető csapat fel tudja venni ezeket az ütéseket és ismét nyerni tud, akkor a negyedik meccsen már nekik kell felkészülniük arra, hogy bevigyenek egy-két ütést.

A 2022-es draft egyik legjobban várt játékosa, Chet Holmgren hivatalosan is megerősítette Adrian Wojnarowskinak, hogy részt vesz a játékosbörzén. A tehetséges magasember úgy gondolja, hogy ebben a szezonban egyénileg és csapatként is sikerült sok mindent elérniük, és olyan helyzetben van, hogy valóra válthatja élete álmát, hogy az NBA-ben játsszon.

Terrence Ross szeretne távozni a Magictől. A veterán wing Khobi Price-nak (Orlando Sentinel) nyilatkozott a minap, és kifejtette, hogy úgy érzi, ő még a régi rezsimhez tartozik a Magicnél, miközben a csapat már más irányba megy. Nem tudja, hogy milyen szerepet szánnak még neki, általánosságban véve sem mondanak neki túl sok mindent arról, hogy mit csinálnak, úgyhogy csak sodródik az árral. Nincs értelme annak, hogy cserét kérjen, a csapat tisztában van azzal, hogy a szerződése utolsó évébe lép, ráadásul a fizetése is olyan, amit nem nehéz elcserélni, de azért sem lenne értelme cserét kérnie, mert a Magic úgyis azt csinál, amit akar.

Jake Fischer (B/R) információi szerint a Clippers és a Heat lehet John Wall két fő kérője, amennyiben az irányító megegyezik a kivásárlásról Houstonban. Mint ismert, a Rockets és a Lakers a cserehatáridő lejárta előtt tárgyalt egy Wall és Russell Westbrook köré épülő cseréről, de az meghiúsult. Korábban arról is lehetett hallani, hogy Wall esetleg visszatérne a Wizardshoz.

Arról is Fischer számolt be, hogy nem lenne meglepő, ha a Trail Blazers a következő 18 hónapban eladósorba kerülne. Korábban arról lehetett hallani, hogy Jody Allen és a tulajdonosi kör meg akarják várni, hogy életbe lépjen a következő tévés szerződés, de Fischer egy forrása szerint komolyan megnőhet a csapatok piaca ezen a nyáron, és ez befolyásolhatja a Trail Blazers terveit is. Ebben az esetben az sem olyan biztos, hogy mindent megtesznek azért a nyáron, hogy Damian Lillard körül megerősítsék a keretet, aki állítólag amellett kardoskodik egy ideje, hogy hozzanak mellé egy olyan winget, aki a pálya mindkét oldalán tud játszani, és valaki olyasfajta játékost szeretne maga mellé, mint amilyen Jerami Grant, Ben Simmons, Aaron Gordon vagy Jaylen Brown.

Henry Abbot (TrueHoop) az NBA jövőbeli pénzügyi helyzetéről, illetve a liga esetleges bővítéséről írt egy cikket. A liga jelenleg tárgyalásokat folytat az ESPN-nel és Turnerrel kötött médiamegállapodások meghosszabbításáról, és a jelenlegi 3 milliárd dolláros megállapodás helyett 8-10 milliárdost köthetnek a következő közvetítési időszakra – Abbot szerint az új megállapodás önmagában is ahhoz vezetne, hogy megduplázódna az egyes csapatok jelenlegi piaci értéke. Abbot szerint nem elképzelhetetlen, hogy a következő tévés szerződés aláírásával egy időpontban tervezi bejelenteni a liga a létszámemelést is, és az expanziós csapatok által behozott pénz szintén segíthetné elfedni az elmúlt évek kieséseit, amit a pandémia és a kieső kínai pénzek okoztak. Az újságíró egyik forrása szerint már potenciális befektetők is vannak két új csapathoz, amiknek az otthonai Las Vegasban és Seattle-ben kaphatnának helyet.

A végére egy kis NCAA maradt, a Villanova Hírességek Csarnokába is beválasztott edzője, Jay Wright 21 év után leköszön a csapat kispadjáról és visszavonul. Wright két bajnoki címet nyert a csapattal, emellett Gregg Popovich segítőjeként a Team USA mellett is dolgozott, és annak ellenére döntött az edzői pályafutása befejezése mellett, hogy az elmúlt években többször is csábították az NBA-ből is. Wright utódja egykori segítője, Kyle Neptune lesz, aki az elmúlt idényben a Fordham vezetőedzőjeként dolgozott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus