Hírmorzsák 2022-05-15 (9:30)

Devin Booker az első hetedik meccsére készül. A tegnapi lövöldözés miatt nem lesz közös meccsnézés a Bucks szurkolóinak. Stephen Curry mulatságosnak tartja Dillon Brooks szavait. Mike D’Antoni komoly esélyes a Hornets padjára. A 76ersnél lehetnek egyeztetések a csapat jövőjéről, de jelenleg elkötelezettnek tűnnek Doc Rivers mellett. A Lakers kivárhat, hogy mi lesz Rivers sorsa. Jó a kapcsolat LeBron James és Jeanie Buss között. Kevin Love úgy érzi, néhányan a busz alá lökték őt a Team USA-nél.

Devin Booker pályafutása során először léphet pályára hetedik meccsen a rájátszásban, és a Suns tegnapi edzése után elmondta, hogy élvezi ezt a helyzetet, mivel a vezetőségtől kezdve mindenki csakis erre a meccsre koncentrál, mindenkinek a viselkedésén látszódik, hogy csak ez foglalkoztatja. Éppen ezért sportolnak, mert azt gondolták, hogy van rajtuk valamilyen nyomás az alapszakasz során, hogy megdöntsék a franchiserekordot győzelmek számában, de ez a mostani egy egészen más kávéház. Ha végigtekint a liga történetén, akkor a hazai pálya valóban előny, idegenben mindig nehéz nyerni, és biztos benne, hogy nagy lármát csapnak majd a szurkolóik, és nagyon izgatott amiatt a sok energia miatt, ami össze fog gyűlni erre a meccsre.

A Bucks is hetedik meccset játszik Bostonban, ugyanakkor Milwaukee-ban elhalasztják a szervezett meccsnézést az előző meccs idején történt lövöldözés miatt. Mint ismert, a hatodik meccs idején hárman is megsebesültek, és az előzetes várakozások alapján jóval több mint 10,000 ember látogatott volna ki a Deer Districtbe, hogy közösen kövessék a meccset – az előző, hatodik meccs idején mintegy 11,000 szurkoló követte itt az eseményeket, de tavaly a nagydöntő idején előfordult, amikor 19,000 fölé is kúszott a jelenlévők száma.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Grizzlies kiesése után Dillon Brooks üzent a Warriorsnak, hogy ők minden egyes évvel egyre jobbak lesznek, ők még fiatalok, míg ellenfelük egyre öregebb lesz, és erről Stephen Curryt is megkérdezték. Az irányító mulatságosnak találta Brooks szavait, szerinte sok őrültséget összehordott, elég csak arra gondolni, hogy máris dinasztiának nevezte a csapatukat. Draymond Green dicsérte ellenfelüket, tele vannak fiatal és éhes játékosokkal, tehetségesek, atletikusak, és lehet látni, hogy a következő években meddig viheti el őket a további fejlődésük, igazán különleges csapattá is válhatnak – ugyan a dolgok üzleti oldalát is figyelembe kell venni, de szerinte együtt kell tartani ezt a keretet.

Marc Stein (Substack) információi szerint Mike D’Antoni nagyon jó eséllyel indul azért, hogy ő legyen a Hornets következő vezetőedzője, legalábbis edzői körökben erről lehet hallani. D’Antoni legutóbb a 2019/20-as idényben edzősködött, aminek a végén távozott a Rockets éléről, azóta egy-egy idényt volt a Nets segédedzője, illetve a Pelicans tanácsadója. A Hornets olyan veterán edzőt akar a padjára, aki jól együtt tud működni LaMelo Ball-lal, és további jelöltként felmerült eddig Kenny Atkinson, Darvin Ham, Charles LeeSean Sweeney, Frank Vogel és David Vanterpool neve is.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Doc Rivers, Daryl Morey és Elton Brand a közeljövőben össze fog ülni, hogy átbeszéljék a 76ers jövőjét, illetve az sem elképzelhetetlen, hogy a tulajdonosi körből is lesznek résztvevők ezen a megbeszélésen. Át fogják beszélni, hogy milyen változtatásokat kell eszközölniük, hogy ezek inkább személyi jellegűek vagy stílusbeliek legyenek, és meg akarnak bizonyosodni arról, hogy mindannyian közös nevezőn vannak. Rivers számára különösen fontosak lesznek ezek az egyeztetések, ugyanakkor azok a híresztelések, hogy veszélyben lenne a jövője, eddig elég gyenge lábon álltak, úgyhogy nincs mást tenni, csak figyelni, hogy mi történik ezt követően – tegnap Morey is elmondta, hogy Riversszel terveznek, de akkor az edző is ott ült mellette. Chris Haynes (Yahoo! Sports) arról számolt be, hogy a 76ers nem tervez amiatt találkozni Riversszel, hogy az ő jövőjéről egyeztessenek, elkötelezettek amellett, hogy ő maradjon a vezetőedzőjük.

Wojnarowski azt is hozzátette ugyanehhez a témához, hogy a Lakersnél nem véletlenül megy lassan az edzőkeresés, ki akarnak várni, hogy elérhetővé válik-e egy bizonyított veterán, akinek akár bajnoki tapasztalata is van már, úgyhogy valószínűleg addig nem lesz meg az új vezetőedzőjük, amíg el nem dől Rivers sorsa.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint nagyon jó a kapcsolat LeBron James és Jeanie Buss között, és a Lakers csalódást keltő szezonja ellenére sem tervezi egyik fél sem azt, hogy megszakítsák az együttműködésüket. Lehetett ennek az ellenkezőjéről pletykákat hallani, de azok nem az érintett két fél valamelyikétől jöttek, és James azt gondolja, hogy akár már a következő szezonban is újfent bajnoki címre esélyes csapatuk lehet.

Kevin Love arról beszélt Taylor Rooksnak (B/R), hogy érzése szerint a busz alá lökték őt néhányan, amikor visszalépett az olimpiai szerepléstől tavaly nyáron. Amikor bekerült az előzetes keretbe, azzal győzték meg, hogy megmutathatja, hogy már egészséges és még mindig képes magas szinten játszani, de néhány edzés után ráébredt arra, hogy nem illik bele a képbe. A vádlija még nem volt teljesen rendben, a futás is gondot okozott neki, így csak a dobásaival tudta volna segíteni a válogatottat, de az már nem ment volna neki, hogy egytől ötig bárkire rá tudjon váltani. Úgy gondolta, hogy a megfelelő döntést hozta, amikor egyet hátralépett, és igazságtalan lett volna a szereplése ebben a formában a többiekkel szemben, de néhányan a Team USA-től mégis áldozati bárányt csináltak belőle. Mint ismert, annak idején Jerry Colangelo úgy nyilatkozott, hogy egy pillanatig sem gondolta, hogy Love játszani fog, és azt is hozzátette az egykori vezető, hogy Love kereste meg őket, és ő bizonygatta, hogy milyen jó formában van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus