Hírmorzsák 2022-05-19 (9:30)

Kihirdették az Év Újoncötöseit. A Mavericks megint büntetést kapott a kispadja miatt. Klay Thompson Andrew Wigginst méltatta. Luka Doncic úgy véli, az ő lelkén szárad a Mavericks veresége. Marcus Smart valószínűleg visszatérhet, Al Horford valószínűleg nem, Kyle Lowry biztosan nem. A Timberwolves elcsábítaná a Nuggets elnökét. A Rockets meghallgatja az ajánlatokat az 1/3-ért. A Pacers minden lehetőséget nyitva tart. A Pistons olyan játékost akar az 1/5-tel húzni, aki illik a kiépített kultúrájukba. Megvan Mike Brown legfőbb segédedzője a Kingsnél.

Az NBA kihirdette az Év Újoncötöseit: Scottie Barnes, Cade Cunningham és Evan Mobley mind a 100 szavazónál bekerült az első csapatba, így mindhárman a maximálisan megszerezhető 200 ponttal zárták a szavazást, míg mellettük Franz Wagner (183 pont) és Jalen Green (158 pont) került még be az első ötösbe. A második csapatot Herbert Jones, Josh Giddey, Bones Hyland, Ayo Dosunmu és Chris Duarte alkotja, utóbbi 52 ponttal zárt a 10. helyen a szavazáson, míg a kimaradók közül Jonathan Kuminga (47 pont) és Davion Mitchell (28 pont) jártak a legközelebb a csapatba kerüléshez, összesen 20 játékos gyűjtött be legalább egy szavazatot. A részletes eredmény ide kattintva megtekinthető az NBA hivatalos oldalán.

A rájátszás során már másodszor szabott ki pénzbüntetést a liga a Maverciksre, amiért a játékosaik túlságosan is eltávolodtak egy meccs során a kispadjuktól, ezúttal a Suns elleni hetedik meccs miatt büntették őket 50,000 dollárra – a párharc második meccse után ugyanezen vétségért már egyszer fizethettek 25,000 dollárt. Ahogyan akkor, úgy most is értetlenségének adott hangot Jason Kidd, próbálják kitalálni, hogy mi az, amit rosszul csináltak, és kíváncsiak, hogy legközelebb milyen vétségért veszik őket elő.

A Mavericks 25 pontos vereséggel kezdte a nyugati döntőt, ami után Klay Thompson a mérkőzés alakulásában kulcsszerepet játszó Andrew Wigginst méltatta. A vajkezű dobóhátvéd szerint csapattársa megmutatta, hogy miért volt ő egykor 1/1-es választott, egyszerűen nem lehet tanítani azokat az atletikus készségeket, fizikai adottságokat, amivel ő rendelkezik, ahogyan az időzítését sem. Boldog amiatt, hogy a külvilág is kezdi látni, hogy milyen játékos is ő valójában, azaz egy fantasztikus wing, és a következő 10 évben is ilyen lesz. A túloldalon Luka Doncic gyenge meccset játszott, és dicsérte is a Warriorst amiatt, hogy jó munkát végeztek rajta, különösen a második félidőben, de ettől függetlenül úgy gondolja, hogy jobbnak kell lennie, ez rajta múlik. Különösen vezérként, a csapatért kell jobbnak lennie, mint ezen az estén, úgyhogy ez a meccs az ő lelkén szárad.

A Celtics tájékoztatást adott a hiányzóiról, amiből kiderül, hogy Marcus Smart nagy valószínűséggel visszatérhet a Heat elleni második meccsen a lábfejsérüléséből, ugyanakkor az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá helyezett Al Horford játéka kétséges, az ő pályára lépésére kevés az esély jelen állás szerint. Brian Windhorst (ESPN) információi szerint egyáltalán nem Horford az egyetlen aktív eset a Celticsnél, az elmúlt napokban több stábtag is pozitív tesztet produkált koronavírusra. A túloldalon Kyle Lowry biztosan kihagyja a második meccset is a sérült combhajlítója miatt, és rajta kívül az első meccsen egyaránt kezdőként szereplő Gabe Vincent, valamint Max Strus is a „kérdéses” megjelölést kapta a Heat sérültlistáján, ők is a combhajlítójukkal bajlódnak.

Shams Charania és Jon Krawczynski (mindketten The Athletic) értesülései szerint a Timberwolves szeretné magához csábítani a Nuggets jelenlegi elnökét, Tim Connellyt, hogy a jövőben náluk töltsön be hasonló pozíciót. A két fél egy ideje már tárgyal egymással, de nem biztos, hogy Connelly lesz a befutó, az is elképzelhető, hogy házon belül Sachin Gupta lép majd előrébb a Timberwolvesnál.

A Rockets számára nem alakult a legszerencsésebben a tegnapi lottery, végül a harmadik helyen került elő a nevük, és a csapat általános igazgatója, Rafael Stone elmondta, hogy meghallgatnak ajánlatokat az 1/3-as választási jogért. Általánosságban véve az a felfogásuk, hogy meghallgatják a többi csapatot, ha ajánlatot akarnak tenni, és ha valami olyasmit kínálnak fel nekik, ami számukra is előnyös, akkor üzletet köthetnek. Függetlenül attól, hogy ők választanak majd ezzel a joggal, vagy valaki más, rendkívül izgatott, mert mindkét esetben nőni fog a tehetségek száma a keretükben az előző évhez képest.

A Pacers jelen állás szerint az 1/6-tal választhat a 2022-es drafton, ami a legmagasabb pozíció az elmúlt 33 évben, ahonnan húzhatnak, amennyiben megtartják a picket. Ez ugyanakkor egyáltalán nem biztos, Kevin Pritchard legalábbis elmondta, hogy szeretnének minden opciót nyitva hagyni a szabadügynökpiacra. Jobban örültek volna az 1/5-nek, de az 1/6 miatt is boldogok, nagyon sok lehetőség áll előttük, amiket mind át kell most beszélniük.

A Pistons Troy Weaver szavai alapján húzni tervez az 1/5-tel, és elmondta, hogy ők nem úgy látják, hogy csak az első három játékos lehet kiemelkedő erről a draftról, sokkal több nagyszerű kosaras közül lehet válogatni. Meglehet, hogy ez a draft is lesz olyan erős, mint az előző volt, a lotteryből sok játékost el tudnának fogadni maguknak, különösen annak az első feléből. Olyasvalakit fognak kiválasztani, aki a Pistons számára a legjobb lesz, nem csupán a fizikai adottságok fogják ezt meghatározni. Azt is figyelembe fogják venni, hogy ki illeszkedik a legjobban a jelenlegi csapatukhoz, mert megkövetelnek egy kultúrát, ami a kemény munkán és az önzetlenségen alapszik, ezt Dwane Casey és stábja építette ki náluk. Magabiztosak a húzásukkal kapcsolatban, mert az elmúlt két évben három játékosuk is bekerült az Év Újoncötöseibe, bíznak abban az irányban, ami jellemezte őket az elmúlt években.

A Kings bejelentette, hogy megtalálták Mike Brown legfőbb segítőjét, Jordi Fernandez fogja betölteni ezt a szerepet. A 39 éves szakember 2016 óta a Nuggetsnél dolgozott segédedzőként, de korábban a Cavaliersnél és a nigériai válogatottnál is dolgozott már együtt Brownnal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus