Hírmorzsák 2022-08-27 (9:00)

Donovan Mitchellt nagyon hamar elcserélheti a Jazz, most már kezd sürgős lenni a klubnak, míg a New York még nem sietteti az ügyet. A Cavsnél Allen, Mobley és Garland is érinthetetlen, így kiszálltak a Mitchellről zajló beszélgetésekből. A Knicks számít Julius Randle-re, nem akarja elcserélni. Kevin Porter Jr. hosszabbíthat Houstonban. Micah Potterrel szerződött a Detroit. Becky Hammon az Év Edzője a WNBA-ben.

Brian Windhorst és Tim McMahon (ESPN) számolt be arról, hogy forrásaik szerint a Utah Jazz még az edzőtábor kezdete előtt szeretné elcserélni Donovan Mitchellt. Úgy tudják, hogy a New York Knicks lehet a befutó, de a felek továbbra is alkudoznak a feltételeken, viszont most már mindketten szeretnék nyélbe ütni az üzletet. McMahon szerint a Jazznek kezd sürgősebb lenni a dolog (a Knicks ráér a szezonrajtig, a Jazz az edzőtábor elejét tűzte ki), a Beverley-csere is egy komoly lépés volt, és szeretnék most már lezárni a bizniszt, de Danny Ainge természetesen nem nagyon enged a feltételeiből - mindenestre most már arra számítanak a bennfentesek, hogy egy-két héten belül megtörténik az üzlet.

Ian Begley (SNY.tv) közben arról írt, hogy a Cleveland Cavaliers visszalépett az érdeklődők közül: Brian Windhorst úgy tudja, hogy Darius Garland, Evan Mobley és Jarrett Allen is érinthetetlennek számít a klubnál, így pedig nincs kit adniuk Mitchellért. 

Szintén a Mitchellért harcoló New Yorkhoz kapcsolódik, hogy a gárdánál egyelőre bíznak Julius Randle-ben. Az erőcsatár az utóbbi négy szezonjában rendkívül ingadozó teljesítményt nyújtott, 2020-2021-ben például All-Star és All-NBA játékos lett, tavaly viszont minden téren visszaesett, így felmerült az is, hogy esetleg el kellene cserélni. A Knicks vezetősége viszont kijelentette, hogy Randle-nek fontos szerepet szánnak a klub közeljövőjében és sokat várnak (egyelőre) Jalen Brunson érkezésétől a magasember teljesítményével kapcsolatban is. Nem akarják draftpickre váltani, számítanak rá.

A The Athletic forrásai szerint a Houston Rockets és Kevin Porter Jr. is érdeklődést mutat egy szerződéshosszabbítás iránt még ebben az offszezonban. A 2019-ben draftolt, a Cavstől 2021-ben megszerzett Porter Jr. a most következő szezon végén korlátozott szabadügynökké válik, ha addig nem hosszabbít.

A Detroit Pistons tíznapos szerződést kötött Micah Potterrel. Potter tavaly a G-League-ben bekerült az Év Újoncötösébe és kapott már egy tíznapost a Detroittól, akkor három mérkőzésen pályára is került, egyébként pedig 33 találkozón 17,2 pontot és 9,8 lepattanót átlagolt a G-League-csapatánál. 

A végére pedig Becky Hammon maradt, akit a WNBA megválasztott az Év Edzőjének. Hammon ezzel az első olyan edző, aki korábbi játékosként a debütáló szezonjában megnyerte ezt a díjat. Első idényében 26-10-es mérleggel első kiemelésig vezette a Las Vegas Aces csapatát, így az 56 szavazatból 27-et begyűjtött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus