Hírmorzsák 2022-09-07 (9:45)

Montrezl Harrell a 76ersben folytatja. Patrick Beverley nagyon izgatott amiatt, hogy Russell Westbrookkal egy csapatban szerepelhet. Több veterán játékost is megnéz a Warriors, Andre Iguodala még mindig nem döntött a jövőjéről. Jalen Duren a G Ligában töltheti a következő szezon jelentős részét. Toure’ Murry visszavonult. Továbbjutott a Team USA az Amerika Kupán. Kevin Durantnek nem tetszik, hogy milyen értékelést kapott az NBA 2K23 játékban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Montrezl Harrell 2 évre 5,2 millió dollárért aláírt a 76ershez – a veterán magasember szerződésének második éve játékosopciós. Harrell ismerős arcok közé érkezik, korábban a Clippersnél is Doc Rivers és Sam Cassell kezei alatt játszott, míg a pályafutását a Rocketsnél kezdte, ahol James Harden is a csapattársa volt, és a hátvéd komoly szerepet is játszott abban, hogy leigazolják őt. Mint ismert, Harrell az elmúlt időszakban összeütközésbe keveredett a törvénnyel, amikor jelentős mennyiségű marihuánát találtak nála egy közúti ellenőrzés alkalmával, de nemrégiben elrendeződött az ügye, és így már könnyebben is talált magának csapatot.

Patrick Beverley-t először kérdezhették újságírók a Lakers játékosaként, és természetesen arról is faggatták, hogy milyenek lesznek ők egy csapatban Russell Westbrookkal. A Jazztől megszerzett irányító az elmondása alapján nagyon izgatott amiatt, hogy csapattársak lesznek, már csak azért is, mert korábban még nem játszhatott olyan játékossal, akiben ekkora a versenyszellem és a küzdeni tudás, mint benne. Nagyon izgatott amiatt is, hogy hová fog ez kifutni, és ahogyan minden kapcsolatban, úgy ebben is lesznek kemény beszélgetések, de a győzelem ezzel jár. Várja már az edzéseket is, hogy olyasvalakivel versenyezhessen, mint Westbrook. Úgy érzi, hogy jól fognak egymás mellé illeszkedni a pályán, általában különböző helyekről szoktak dobásokat vállalni, szerinte működni fognak.

Darvin Ham elmondta, hogyha az segíteni fogja a Lakerst és védekezni fognak, akkor nem fél egyszerre kezdetni a két hátvédet, ez is egy opció lehet a számukra. Noha az számít igazán, hogy kik fejezik be a mérkőzést, a kezdők feladata az, hogy megadják az alaphangot, amire aztán az egész meccs során építhetnek.

Shams Charania és Anthony Slater (mindketten The Athletic) számoltak be arról, hogy a Warriors több veterán játékost is privát edzésre hív a héten. Ben McLemore, Elfrid Payton, Rondae Hollis-Jefferson, Kenneth Faried, Miye Oni, Ty-Shon Alexander, Wesley Saunders és Jon Axel Gudmundsson is bizonyíthat a címvédőnél, és akit megfelelőnek találnak, meghívást kaphat a szezon előtti edzőtáborba is. Mintegy két héttel ezelőtt hasonló formában már megmutathatta magát többek között Shabazz Muhammad, Solomon Hill, Tyler Cook és Kelan Martin is. Az még mindig kérdéses, hogy az edzőtáborban hány szabad helyért küzdhetnek a résztvevők, ugyanis Andre Iguodala továbbra sem döntött még arról, hogy visszatér-e a következő szezonra is, vagy befejezi a pályafutását. Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy a csapatnál abban bíznak, hogy a fáradásos lábtörésből felépülőben lévő Ryan Rollins készen fog állni az edzőtábor kezdetére.

Keith Langlois (Pistons.com) szerint az idei draft 13. választottja, Jalen Duren valószínűleg a G Ligában fogja tölteni az előttünk álló idény jelentős részét, ott próbálják majd meg fejleszteni őt. A Pistons keretében jelenleg több veterán magasember is van, és a csapatól nem is idegen, hogy egyes újoncaikat a fejlesztőligán keresztül kezdjék el felépíteni.

Toure’ Murry 32 évesen bejelentette a visszavonulását. Az egykori hátvéd nem kelt el a drafton, és a pályafutása jelentős részét a fejlesztőligában töltötte, de a 2013/14-es idényben 51 meccsen pályára lépett a Knicks színeiben, majd az ezt követő idényben összesen ötször jutott szóhoz a Jazznél, illetve a Wizardsnál. Murry a hírek szerint edző szeretne lenne, nem tervez elszakadni a kosárlabdától.

A Team USA bejutott a negyeddöntőbe az Amerika Kupán, miután 101-49-re legyőzték Venezuela válogatottját. A mérkőzés első félidejét két nappal korábban játszották, de a csarnok beázása miatt 48-21-es állásnál félbe kellett szakítani a találkozót. Az amerikai válogatott ezen a tornán legutóbb 2007-ben aratott ennél nagyobb győzelmet, akkor 123-59-re nyertek a Virgin-szigetek ellen, és azon a találkozón pályára lépett többek között Kobe Bryant, LeBron James, Carmelo Anthony és Jason Kidd is, mivel akkor az olimpiai felkészülés részeként tekintettek az Amerika Kupára.

A végére egy kis bulvár maradt, Kevin Durant azt nehezményezte ezúttal Twitteren, hogy az NBA 2K23 játékban 96-os értékelést kapott, miközben a véleménye szerint 99-et érdemelt volna. Durant ezzel többedmagával a második legjobb értékelést kapta, LeBron James, Stephen Curry, Nikola Jokics és Joel Embiid is 96-os a 2K szerint, őket egyedül Giannis Antetokounmpo (97) előzi meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus