Hírmorzsák 2022-12-18 (10:15)

Ja Morantot kiállították, mert beszélgetett a szurkolókkal. Devin Booker 58 pontot dobott. Joe Ingles hétfőn este visszatérhet. Anthony Davis, Jayson Tatum és Andrew Wiggins sem játszik ma este. Durantről, Lillardról és Bealről álmodnak a Lakersnél? James Harden szerint nem volt struktúrája a Netsnek, amikor ott játszott. Elhunyt Louis Orr.

A Grizzlies ma hajnalban 115-109-re kikapott a Thunder otthonában, ráadásul a második negyed hajrájában meglehetősen szokatlan körülmények között két technikaival kiállították Ja Morantot. Az első technikait azért kapta, mert profán nyelvezetet használva reklamált egy elmaradt fújást, majd 11 másodperccel később azért büntették, mert néhány szurkolóval váltott pár szót, és az egyik játékvezető azt hitte, hogy hozzá beszélt – a hivatalos jelentés alapján azért kapott technikait Morant, mert megkérdőjelezte azt, hogy becsületesen vezeti a meccset Ray Acosta, és nem azért, mert beszélt a nézőkkel. A történet itt nem ért véget, Morant az apjával vitetett egy telefont azoknak a szurkolóknak, akikkel szót váltott, az öltözőből tovább folytatták a csevejt, és megköszönte nekik a támogatásukat.

Morant a meccs után elmondta, hogy az első esetnél sem a játékvezetőre mondott csúnyát, hanem csak azt reklamálta, hogy arcon verték, míg a másodiknál csak beszélgetett a szurkolókkal. Úgy érzi, hogy amikor a rajongók jegyet váltanak, azt nem azért teszik, hogy Acostát nézzék, hanem azért, hogy őket támogassák a pályán, és nem érdekli, ha ezért megbüntetik őt. Morantet a közelmúltban, december 1-én is kiállították már, és azt követően 35,000 dollárra büntette őt a liga, amiért szidta a játékvezetést.

Ha már pénzbüntetések: lassan minden napra jut egy, ezúttal Mike Brownt büntette 25,000 dollárra a liga, amiért a Kings és a Raptors hétközi összecsapása alatt agresszívan az egyik játékvezető nyomába eredt és trágár nyelvezetet használt vele szemben.

Devin Booker vezetésével 24 pontos hátrányból nyert a Suns a Pelicans ellen, aminek köszönhetően 2-2-vel zárult a két csapat párharca az alapszakaszban. Booker 58 pontot dobott, a harmadik negyedben ő dobta a Suns utolsó 12 pontját, a negyedikben pedig az első 13 pontját a csapatnak, és amikor elkezdték agresszívan beduplázni őt, akkor is jó döntéseket hozott. A hátvéd annyit mondott a meccs után, hogy egyszerűen csak dobásokat süllyesztett el, és annak ellenére is folytatta a próbálkozást, hogy az elmúlt időszakban hullámvölgybe került, mert ennek él. Rendre olyan helyzetbe hozták őt ezen az estén, amikből a megfelelő döntéseket tudta meghozni. Általánosságban véve mindig a jó döntést akarja meghozni, de ha beindul, akkor az emberről vállalás is az. Booker az 58 pontjával az NBA történetének a tizedik játékosa lett, aki legalább háromszor eljutott 55 pontig pályafutása során, illetve ez volt az ötödik olyan meccse, amikor eljutott legalább 50 pontig, legutóbb Kobe Bryant ért el nála fiatalabban öt alkalommal 50 pontig.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései alapján Joe Ingles hétfőn este bemutatkozhat a Bucksban, 10 hónap kihagyás után ismét pályára léphet az NBA-ben, miután felépült az ACL-szakadásából. Ingles tünetmentesen végigcsinálta a Bucks szombati edzését, ami az utolsó lépcsőfok volt a visszatérése előtt.

Anthony Davis lábfejsérüléséről nem érkezett újabb információ, ugyanakkor a Lakers bejelentette, hogy ma este a Wizards ellen nem fog játszani a magasember. Az ESPN egyik forrása szerint Davis úgy érzi, hogy nincs minden rendben a jobb lábával, de abban reménykednek a csapatnál, hogy nem szenvedett komolyabb sérülést. A Celticsnél Jayson Tatum hagyja ki a ma esti, Magic elleni visszavágót személyes okok miatt, míg a Warriorsnál Andrew Wiggins visszatérése csúszik, jelen állás szerint a Raptors ellen sem lesz ott a pályán.

Jovan Buha (The Athletic) írt egy cikket a Lakers erősítési teveiről, amiben kifejtette, hogy a csapatnál arra bazíroznak, hogy Kevin Durant, Damian Lillard vagy Bradley Beal cserét kér a jelenlegi csapatától, méghozzá kimondottan a Lakershez cserélésüket kérik, de amíg ez nem történik meg, addig a kisebb és reálisabb mozgásokra koncentrálnak. Mint ismert, Durant a nyáron egyszer már kért cserét, Lillard számtalanszor kijelentette már, hogy preferáltan a Trail Blazersnél töltené az egész pályafutását, míg Beal éppen a nyáron hosszabbított Washingtonban öt évre.

James Harden arról az időszakról beszélt, amit a Netsnél töltött. Nem akar személy szerint senkire sem rosszat mondani, de akkor nem volt a csapatnak struktúrája, noha arra még a szupersztároknak is szükségük van, mert az teszi lehetővé, hogy a lehető legjobbjukat nyújtsák. Amikor a Netshez akart kerülni, még nem látta ezt a problémát, nem azt kapta, amire számított. Amikor próbálta kieszközölni, hogy cseréjék el, akkor tudta, hogy az emberek azzal fogják vádolni, hogy egyszerűen feladta, de amikor a következő nyáron Durant is cserét kért, akkor az szerinte más megvilágításba helyezte az ő döntését is.

Történt egy kisebb változtatás a Bulls keretében, felbontották Kostas Antetokounmpo two-way megállapodását, hogy Carlik Jones írhasson alá egy ugyanilyen szerződést.

A végére egy szomorú hír maradt, 64 éves korában rákos megbetegedés következtében elhunyt Louis Orr. Az egykori kiscsatár az 1980-as draft 29. kiválasztottjaként került az NBA-be, az első két szezonját a Pacersben töltötte, majd hat idényt lehúzott a Knicksnél is. Játékospályafutása során 569 meccsen lépett pályára az NBA-ben, 9,7 pontot és 3,7 lepattanót átlagokkal vonult vissza, majd egyetemi csapatoknál dolgozott edzőként, utoljára a Georgetown Hoyas segédedzői posztját töltötte be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus