Hírmorzsák 2022-12-23 (9:00)

Több csapatvezető is arra számít, hogy Trae Young lesz a következő sztár, aki cserét kér. DeMar DeRozan a nyáron cserét kérhet. A Jazz hosszabbítana Jordan Clarksonnal. A Wizards változatlanul meg akarja tartani Bradley Bealt, ajánlatot tettek Jae Crowderért. A Lakers egy kisebb cserét húzhat meg. Steve Kerr reméli, hogy Kevin Durant bevállalja a 2024-es olimpiát is. Ja Morant egyetlen nyugati csapattól sem tart, Desmond Bane közel a visszatéréshez. Gary Payton II a jövő héten visszatérhet, Justise Winslow megsérült a Trail Blazersnél. Michael Porter Jr. ma este játszani tervez.

A többnyire megbízható forrásokkal rendelkező Chris Haynes (B/R) információi szerint több csapatvezető is azt gondolja, hogy Trae Young lehet a következő olyan sztár, aki az elcserélését kérheti. Ez akkor történhet meg, ha a Hawks nem tud jobban szerepelni a rájátszásban, az előző idényben egyetlen meccset nyertek csak meg, noha 2021-ben még egészen a keleti döntőig meneteltek. Youngnak 2026-ig van szerződése, a Hawks pedig Dejounte Murray megszerzésével reagált is az előző rájátszásbeli leégésre – azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a Heat elleni ötmeccses párharc során Young 15,4 pontot átlagolt 31,9 százalékos mezőnymutatóval.

Szintén Haynes  írta meg, hogy több csapatvezető is arra számít, hogy DeMar DeRozan a nyáron cserét kérhet. A Bulls jelenleg nem szerepel jól, a play-inbe jutásért küzdenek, a közelmúltban pedig egyre nagyobb hangsúlyt kezdett kapni az is, hogy a pályán nem illenek egymás mellé Zach LaVine-nel.

Arról is B/R szakírója számolt be, hogy Jordan Clarkson és a Jazz elkezdett tárgyalni a játékos szerződésének a meghosszabbításáról. Clarkson a nyáron szabadügynök lehet, amennyiben lemond a 14,3 millió dolláros játékosopciójáról, és ennek nagy a valószínűsége, mert remek szezont fut a kezdőbe bekerülő hátvéd.

Josh Robbins (The Athletic) értesülései szerint a Wizards továbbra sem tervezi Bradley Beal elcserélését, változatlanul köré akarnak minél jobb keretet felhúzni. Beal a nyáron hosszabbított öt évre 251 millió dollárért, de azóta is visszatérő szereplője a cserepletykáknak, mivel a Wizards gyengén szerepel, a közelmúltban volt egy 10 meccsből álló vereségsorozatuk is. Bealnek vétójoga van, vagyis csak akkor cserélhetik el, ha beleegyezik abba, hogy az érdeklődő csapathoz küldjék, de nem terveznek megválni tőle, a játékos ráadásul kimondottan jó viszonyt ápol Tommy Sheppard általános igazgatóval és Ted Leonsis tulajdonossal is.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint a Wizards a közelmúltban ajánlatott tett Jae Crowderért. Valószínűleg a fővárosiak csomagja Rui Hachimura köré épült, ugyanakkor a Suns olyan játékost akar visszakapni Crowderért, aki már kezdőként is bizonyított.

Jovan Buha (The Athletic) információi szerint a Lakers Anthony Davis sérülése miatt hamarosan meghúzhat egy kisebb cserét, amibe bekerülhet Patrick Beverley, Kendrick Nunn és valamelyik első körösük is, de a draftjogaiktól csak védettséggel válnának meg. A Lakers egy olyan védekezésben és triplázásban is jó winget szeretne, aki illeszkedik a Davis-James duó mellé, ugyanakkor a csapatnál tisztában vannak azzal, hogy nincs olyan elérhető játékos, akinek a megszerzésével automatikusan a bajnoki cím esélyeseivé lépnének elő. Buha forrásai szerint Jae Crowder, Eric Gordon, Alec Burks, PJ Washington és Kelly Oubre Jr. is kiszemelt lehet.

Tegnap hajnalban Nets-Warriors meccset rendeztek, és ebből az apropóból felmerült az is, hogy Steve Kerr irányítja majd az amerikai válogatottat a következő időszakban. Kerr elmondta, hogy szeretné meggyőzni Kevin Durantet arról, hogy legyen a Team USA tagja a 2024-es olimpián is, a játékos ugyanakkor úgy gondolja, hogy erről még túlságosan korai dönteni. Durant az előző három olimpián egyaránt tagja volt az aranyérmet nyerő csapatnak, és ő szerezte a legtöbb pontot a Team USA történetében.

Malika Andrews (ESPN) arról kérdezte Ja Morantot, hogy melyik az a csapat, amelyiktől tart, amelyik ellen külön készül, és erre hezitálás nélkül azt mondta, hogy a Celtics. Andrews visszakérdezett, hogy mi a helyzet a nyugati csapatokkal, és erre Morant elmondta, hogy miattuk nem aggódik jelenleg, nekik a Bostont kell felülmúlniuk ahhoz, hogy oda jussanak, ahová szeretnének.

Ugyancsak a Grizzlieshez kapcsolódó hír, hogy a Suns elleni rangadó előtt a „kérdéses” megjelölést kapta Desmond Bane a csapat sérültlistáján, reális esély mutatkozik az ő játékára. Bane még november közepén szenvedett lábujjsérülést, és a visszatérésével a szezon során először állhat össze a Grizzlies kezdője.

Jó hírt kapott a Trail Blazers, Gary Payton II várhatóan a jövő héten megkezdheti a szezont és bemutatkozhat az új csapatában. Portlandben korábban arra számítottak, hogy erre egy hónappal korábban is sor kerülhet, de a hátvéd próbált a lehető legtöbb időt arra fordítani, hogy fizikálisan és mentálisan is készen álljon a játékra a nyári műtétje után. Rossz hír viszont, hogy Justise Winslow bokasérülést szenvedett tegnap hajnalban, emiatt MRI-re kell mennie.

A Trail Blazers ma este a Nuggets ellen játszik, ami előtt Michael Porter Jr. kijelentette, hogy ő is pályára fog lépni. Michael Malone szerint ez még nem dőlt el, és ha játszani fog a wing, akkor is perclimiten lesz, MPJ viszont azzal kontrázott rá erre a kijelentésre, hogy ő nem gondolja, hogy megkötések lesznek. Porter Jr. egy hónapot hagyott ki saroksérülés miatt, ami kapcsán elmondta, hogy amíg nem a hátával vannak gondok, ő egyetlen sérülés miatt sem aggódik különösebben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus