Hírmorzsák 2023-02-18 (8:30)

Dwyane Wade, Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Tony Parker, Gregg Popovich és Becky Hammon is esélyes arra, hogy bekerüljön idén a Hírességek Csarnokába. Jose Alvarado lett a Rising Stars torna MVP-je. DK Metcalf a hírességek meccsének az MVP-je. Először a cseréket draftolják az All-Star gála főmérkőzése előtt. A Lakers is érdeklődhet Kevin Love iránt. Alex Caruso ára két első körös volt a deadline előtt. Moses Brownt szabadlistára tette a Clippers. Ish Wainright nem játszhat többet a Sunsban two-way szerződéssel.

Az All-Star hétvége első napján bejelentették, hogy kik közül kerülhetnek ki azok, akik idén bekerülhetnek a Hírességek Csarnokába. Az idei döntősök között kapott helyet többek között Dwyane Wade, Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Tony Parker, Gregg Popovich és Becky Hammon is, de esélyes a bekerülésre Jennifer Azzi, Gene Bess, Gary Blair, David Hixon, Gene Keady és Marian Washington is – az idei bekerülőket az NCAA négyesdöntője idején fogják bejelenteni.

Az előző évhez hasonlóan ismét négycsapatos tornát rendeztek a hagyományos újonc-másodéves összecsapás helyett az All-Star hétvégén. Az első elődöntőben Pau Gasol csapata 40-27-ra múlta felül Deron Williams együttesét, ebből a győzelemből Jose Alvarado 13 ponttal vette ki a részét. A második elődöntő kicsit szorosabban alakult, de a 13 pontos Quentin Grimes vezérletével Joakim Noah csapata 40-32-re felülmúlta Jason Terry G Ligás játékosokból álló együttesét. A döntőben sokáig inkább Grimes villogott, csapata 20 pontjából 14-et ő jegyzett, de a végén Alvarado lépett elő főszereplővé, volt olyan támadás, amelyiknél szó szerint lefogta Grimest, majd ő süllyesztette el a meccset lezáró triplát is, amivel kialakult a 25-20-as végeredmény. A torna MVP-je végül a győztes csapatból került ki, és azzal együtt is Alvarado kapta a díjat, hogy a döntőben csak öt pontot ért el.

Idén is megrendezték a hírességek meccsét, ezúttal Dwyane Wade és Ryan Smith irányította a csapatokat, és végül előbbi együttese nyert 81-78-ra – a legvégén a pankrátor The Miz beszórt félpályáról egy négypontos dobást, amivel a Team Smith nyerhetett volna, de a visszajátszás után kiderült, hogy későn engedte el a dobást, ezért nem kerülhetett fel az eredményjelzőre. A mérkőzés MVP-je a Seattle Seahawks elkapója, DK Metcalf lett, aki 20 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázott, és több zsákoással is jelentkezett. A vesztes fél legjobbja a színész Everett Osborne volt, aki 23 ponttal, 12 lepattanóval és 3 gólpasszal jelentkezett, és az esetében illik megjegyezni, hogy egy időben Ausztráliában profiként is kosárlabdázott. A mérkőzés második félidejében Carlos Boozer és Richard Jefferson is beszállt a játékba, noha utóbbi még játékvezetőként szerepelt az első félidőben.

Az All-Star gála főmérkőzéséhez tartozik, hogy idén a kapitányok előbb a cseréket draftolják le, és utána osztják fel a kezdőket, így az is kezdő lehet, akit legutolsónak hagynak meg. Mint ismert, már az is újítás az előző évekhez képest, hogy csak közvetlenül a feldobás előtt osztják fel a csapatokat, és nem napokkal előre.

Brian Windhorst (ESPN) információi alapján a Heat és a Suns mellett a Lakers is érdeklődhet Kevin Love iránt, miután lezajlik a kivásárlása a Cavaliersnél. Az is elképzelhető egyébként, hogy a Cavaliers arról egyeztet a játékossal, hogy ne a Heathez írjon alá, miután erre lehetősége lesz, nem szeretnék a csapatnál, ha egy konferencián belüli riválist erősítene. Azt Michael Scotto (HoopsHype) írta meg, hogy a Heat a közelmúltban tesztelte Cody Zellert.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint a Bulls minden érdeklődőnek azt a választ adta Alex Caruso kapcsán a cserehatáridő lejárta előtt, hogy két első körös draftjogért vihető a hátvéd.

Law Murray (The Athletic) írta meg először, hogy Moses Brown szabadlistára került a Clipperstől, mivel a two-way szerződésű játékos elérte az 50 meccses limitet, vagyis ahányszor a tagja lehet a meccskeretnek ezzel a megállapodással. A 34 meccsen pályára lépő centerre egyébként is kisebb szüksége lenne a csapatnak Mason Plumlee megszerzése után, a two-way helyét pedig már meg is kapta az eddig G Ligában játszó Nate Darling. A Clippers egy hagyományos szerződést is kioszthat még, de egyelőre nem merült fel az, hogy Brown kapja meg ezt a helyet.

A Sunsnál Ish Wainright érte el az 50 meccses limitet, így többet nem lehet keretben addig, amíg two-way szerződése van, az ő jövője ugyanakkor még nem dőlt el. A csapatnak van még egy helye a keretében, viszont elképzelhető, hogy egy szerződéséből kivásárolt veteránt fognak inkább a csapathoz csábítani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus