Hírmorzsák 2023-03-23 (10:00)

Paul George a playoffra meggyógyulhat, Zion elkezdhet edzeni. Towns jó játékkal tért vissza, Morantet megéljenezték a Memphis-drukkerek, Luka Doncic remek meccsét elhomályosította egy fura játékvezetői döntés - a Dallas tiltakozást nyújtott be a ligához. A Suns szerint nevetséges, hogy mennyire egyoldalúan fújnak ellenük. Embiid és Harden sem egészséges, de nincs komolyabb bajuk. SGA Játszhat a bakc-to-backek mindkét felén. LeVertet megtartaná a Cavs. A Lakers-t nem érdekli Irving. A Knicks két sztárt is igazolhat a következő szűk egy évben. Draymond Green szerint Embiid már csak elvesztheti az idei MVP-t. KG Kobe halála miatt békült ki Ray Allennel. Spoelstra: 700.

Paul George megúszta a súlyos térdsérülést, nagyjából 2-3 hetet kell kihagynia - az alapszakaszban már nem játszik, de a playoff első körére visszatérhet. Zion Williamson megkapta az engedélyt a rendes kosáredzések végzésére, ugyanakkor még legalább két hét szükséges, hogy meccsen is szerepelhessen. Leghamarabb április 5-e körül térhet vissza, de az alapszakasz április 9-én este zárul, így nagy rá a az esély, hogy ha a Pelicans-nek már nincs esélye a play-inre, akkor ebben a szezonban nem erőltetik a játékát. 

51 meccs kihagyás után Karl-Anthony Towns visszatérhetett súlyos vádlisérüléséből, ráadásul a Wolves-Hawks mérkőzés végjátékban az ő két büntetője döntött a Minnesota javára. Towns szerint Chris Finch vezetőedző bizalma rengeteget jelent neki, és a csontjaiban érezte, hogy be tudja dobni a büntetőket - olyan volt, mint egy film, és szerencsére nála happy enddel végződött. A meccs krónikájához tartozik, hogy az Atlantának még volt egy lehetősége nyerni, Saddiq Bey dobása viszont azért maradt ki, mert Taurean Prince faultolta, amit a játékvezetők nem vettek észre. A vezetőbíró, Ben Taylor a meccs után visszanézte az esetet és elismerte, hogy Prince nem hagyott elég helyet Bey-nek és ezt le kellett volna fújniuk. 

Ja Morant álló ovációt kapott a Grizzlies szurkolóitól, amikor a Rockets elleni meccs első negyedében játékra jelentkezett, és a jelenet megismétlődött az első kosaránál is. A meccs után Morant mindenkinek köszönetet mondott a fogadtatásért és az elmúlt két hétben nyújtott támogatásáért, mert rengeteget jelentett számára. Jó érzés volt újra játszani, nagyon izgatott és annak örül a legjobban, hogy nyerni tudtak. Saját ötlete volt, hogy csak a kispadról szálljon be, mert nem akarta felborítani az utóbbi időszak rotációját - folyamatosan figyelte, hogyan játszik a csapat, és úgy érezte, hogy ez a jó megoldás arra, hogy lépésről lépésre visszaépüljön a játékukba. 

A combsérülést szenvedett Luka Doncic két hét után jelentkezett játékra, 41 perc alatt 30 pontot és 17 gólpasszt jegyzett, de visszatérését elhomályosította egy fura eset. Mark Cuban Twitter-csatornáján jelezte, hogy hivatalos tiltakozást nyújtott be az NBA felé a ma hajnali Dallas-Golden State meccsen történtek miatt. Véleményük szerint a harmadik negyedben a Dallas jöhetett volna bedobással, amikor időkérés történt, ami közben a játékvezetők megváltoztatták a döntést és a Warriors-nak adták a labdát, amiből Curryék könnyű kosarat szereztek - mivel a Warriors végül két ponttal nyert, számított ez az egy kosár is. Cuban szerint azzal nincs probléma, hogy visszanézték és megváltoztatták a döntést, azzal viszont igen, hogy erről elfelejtettek szólni a dallasi kispadnak, akik nem erre készítették fel a csapatot. 

A Phoenix Suns sem volt kibékülve a Lakers elleni meccs játékvezetésével. Monty Williams vezetőedző szerint Devin Bookerrel a csapatukban egyszerűen nevetséges a 46-20-as büntetőarány és kezd már belefáradni, hogy nekik nem fújják meg azt, amit a többi csapatnak igen. Chris Paul szerint látott már némi kosárlabdát életében, de egész őrült dolgok történnek velük mostanában, hihetetlen, hogy Devin Bookernek nem fújják meg azt, amit az ellenfeleknek igen. Ráadásul egyes játékvezetőkhöz egyszerűen nem lehet szólni, nem lehet kérdezni tőlük, egészen borzalmas a kommunikációjuk. 

Ma hajnalban a Philadelphia úgy nyert simán a Bulls ellen, hogy James Harden Achilles-fájdalmak miatt át sem öltözött, Joel Embiid pedig vádlifájdalmak miatt kiülte a második félidőt. Doc Rivers vezetőedző megnyugtatott mindenkit, hogy egyik sztárnál sincs szó komoly problémáról, péntek este játszani fognak a Warriors ellen. Rivers emlékeztetett, hogy az előző két évben sérülések nehezítették a dolgukat a playoffban, most mindent elkövetnek, hogy az egész csapat egészségesen érkezzen meg a rájátszásra. 

Történt pár igazolás, hosszabbítás. A Rockets a szezon végéig lekötötte DJ Augustint - a veterán hátvéd az előző szezonban játszott a Lakers színeiben. A lejáró szerződésű Nick Richards három évre, 15 millió dollárért hosszabbított a Charlotte Hornets-nél - a harmadik év csapatopciós. 

A Thunder tegnap a Clippers ellen győzött és fellépett a nyugati 7. helyre, és Mark Daigneault vezetőedző szerint az alapszakasz hátralévő részében Shai Gilgeous-Alexander pályára léphet a back-to-backek mindkét felén. A Thunder ezen a héten a Clippers és a Lakers ellen játszik egymás után, jövő héten pedig a liga alján található Pistons-Hornets páros ellen. Daigneault szerint vizsgálják SGA helyzetét, és az adott mérkőzés(ek) előtt dönthetnek a játékáról. 

Ma hajnalban Erik Spoelstra 700. alapszakasz-győzelmét szerezte meg a Miami Heat vezetőedzőjeként. Spoelstra mindössze a negyedik tréner az NBA történetében, aki egy csapat kispadján ért el ennyi győzelmet, csatlakozott Gregg Popovich-hoz, Jerry Sloanhoz és Red Auerbach-hoz. 

Chris Fedor (Cleveland.com) szerint a Cavaliers nyáron meg akarja tartani Caris LeVertet. A februári cserehatáridőnél több ajánlatot is kaptak a swingmanre, de nem engedték el, mert ugyan LeVert újoncéve óta a legkevesebb pontot átlagolja, de majdnem 38%-kal triplázik és a csapat fontos részének tekintik. LeVert a nyáron korlátozás nélküli szabadügynök lesz.

Brian Windhorst (ESPN) podcastjében beszélt arról, hogy a New York Knicks hamarosan akár két sztárjátékost is szerezhet Julius Randle és Jalen Brunson mellé, és talán RJ Barrettet is megtarthatják. Evan Fournier lejáró szerződése lehet a fizetéskiegyenlítő ballaszt, több fiatal játékosuk iránt nagy az érdeklődés, és közel 10 elsőkörös pickjük van, amit bedobhatnak a cserékbe. Windhorst szerint nem valószínű, hogy nyáron fognak lépni, inkább a következő szezon közben vagy a 2024-es cserehatáridőnél, de Leon Rose egyértelműen remek helyzetbe hozta őket. Szerinte nagyon hasonlít a helyzetük a 2014-es Cavaliers-re, akiknél volt hely a sapka alatt leigazolni James-t, és volt értékük, amit odaadhattak Kevin Love-ért. 

Jovan Buva (The Athletic) forrásai szerint a Lakers nem érdeklődik Kyrie Irving iránt a nyári szabadügynök-piacon, inkább a februárban megszerzett játékosok (D’Angelo Russell, Jarred Vanderbilt, Rui Hachimura, Mo Bamba és Malik Beasley) nagyrészének megtartására törekszik. Irving megszerzése érdekében gyakorlatilag mind az öt játékostól meg kellene szabadulniuk, ezt pedig nem szeretnék. 

Draymond Green a podcastjében beszélt az idei MVP-versenyről. Szerinte Joel Embiid és Giannis Antetokounmpo a két legnagyobb esélyes, és Embiid már csak akkor vesztheti el a díjat, ha a Philly valami nagy vereségsorozatba kerül az alapszakasz végén. Embiidnek idén nincs gyenge meccse, folyamatosan hozza magát, így az ő formáján nem fog múlni a díj megszerzése. 

Végül pedig Kevin Garnett maradt, aki a színész Josh Hart Cold as Balls műsorában beszélt arról, hogy Kobe Bryant halála ráébresztette, hogy ki kell békülnie Ray Allennel. Elborzasztotta a gondolat, hogy ha Allennel történne valami, akkor nem tudná már vele tisztázni a nézeteltéréseket, és örül, hogy rendeződött a viszonyuk. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus