Hírmorzsák 2023-04-27 (11:30)

Anthony Edwards rendőrségi ügybe keveredett. Elszakadt Kawhi Leonard meniszkusza. Tyronn Lue úgy számol, hogy marad a Clippers edzője. CJ McCollum műtéten esett át. Ratifikálták az új CBA-t. Kiesett a Bucks és a Cavaliers is. Erik Spoelstra először nem Jimmy Butlerre akarta hívni a Heat egyenlítési kísérletét. Julius Randle-re vizsgálatok várnak. Josh Hart szerint Jalen Brunson egy sztár. Desmond Bane szerint hétmeccses lesz a Grizzlies-Lakers párharc. LeBron James jobb teljesítményt ígér legközelebbre. Steve Kerr szerint a tapasztalat segítette a Warriorst. Russell Westbrook jobban érzi magát azóta, hogy elkerült a Lakerstől. Saját G Ligás csapata lesz a Trail Blazersnek is.

Anthony Edwards kimondottan rosszul kezelte a Timberwolves kiesését, a Nuggets elleni ötödik meccs lefújása után az öltözőbe menet elhajított egy széket, amivel eltalálta a Nuggets két alkalmazottját, akik ettől meg is sérültek. Egyik nő sem szenvedett súlyos sérüléseket, de az esetből rendőrségi ügy lett, Edwards ellen harmadfokú testisértés vádja miatt indítottak eljárást. A Timberwolves egy rövid közleményt adott ki, amiben megjegyezték, hogy tudnak az esetről, ugyanakkor azt nem kívánják kommentálni, jelenleg még információkat gyűjtenek a történésekről. A coloradói törvények értelmében Edwards akár börtönbüntetésre és 1000 dolláros pénzbírságra is számíthat, amennyiben elítélik.

Shams Charania (The Athletic) értesülései alapján Kawhi Leonardnél meniszkusz-szakadást diagnosztizáltak a jobb térdében, emiatt kellett kiszállnia a Suns elleni párharcból. A Clippers Leonarddal karöltve a következő két hétben fog arról dönteni, hogy miként kezeljék a sérülést, és szükség van-e műtétre.

Tyronn Lue-t a Clippers kiesése után megkérdezték, hogy mit hozhat számára a jövő, de egy tömör válaszban megerősítette, hogy ő úgy számol, hogy marad a csapat élén.

A Pelicans bejelentette, hogy megműtötték CJ McCollum jobb hüvelykujját, a beavatkozás sikeresen ment. A csapat azt is megerősítette, hogy a játékos jobb vállában elszakadt a labrum, ugyanakkor egyeztettek egy specialistával, és az a döntés született, hogy emiatt nem kell kés alá feküdnie.

Tim Bontemps (ESPN) számolt be róla, hogy az NBA és az NBPA ratifikálta az új kollektív szerződést, a megállapodás életbe fog lépni július 1-én, és minimum 2029-ig ez a CBA lesz érvényben, leghamarabb akkor léphet ki bármelyik fél is a megállapodásból.

A Bucks és a Cavaliers is 4-1-es összesítéssel esett ki a rájátszás első körében, ezzel eldőlt, hogy Knicks-Heat párosítással folytatódik a küzdelem ezen az ágon keleten. A Heat meglehetősen érdekes körülmények között harcolta ki a hosszabbítást, Jimmy Butler 0,6 másodperccel a vége előtt egyenlített, a Bucks viszont nem kért időt, így nem maradt érdemi esélyük válaszolni. A találkozó után Erik Spoelstra elmondta, hogy először nem Butlerre akarta felrajzolni ezt a figurát, de ő halálos komolyággal a szemébe nézett, és arra kérte, hogy engedje őt dönteni. Butler a továbbjutásról annyit mondott, hogy egyszerűen csak keményen játszottak, mert tisztában vannak azzal, hogy mire lehetnek képesek. Nem figyelnek oda a küldő hangokra, senki másra nem hallgatnak, mert ők úgyis azt csinálják, amit szoktak. Jrue Holiday az egész párharc során rá volt tapadva, edzője ezért akarta másra felrajzolni a figurát, de ő tudta, hogy le fog róla maradni, ezt garantálta az edzőjének, aki ugyanúgy megbízott benne, mint más korábbi alkalmakkal.

Julius Randle ismét rásérült a bokájára, emiatt a Knicks nélküle volt kénytelen befejezni a Cavaliers elleni ötödik meccset. Tom Thibodeau elmondta, hogy az erőcsatárra ma vizsgálatok várnak, ezért nem is tud még konkrétumokat mondani, de bíznak abban, hogy nem vészes a helyzet. Thibodeau arra is kitért, hogy még nem végzett a Knicks, sokat kell még dolgozniuk, több területen is fejlődniük kell, de néznek elébe a következő kihívásnak. Sokszor elmondta már, hogy a Knicks-kultúra mennyit jelent az egész ligának, elvégre övék a legjobb szurkolótábor, a legjobb város a világon és a legjobb aréna is, és ahogyan játszanak, az képviseli a szurkolóikat is. Keményen, okosan és csapatként kosaraznak a játékosai, és ezt mindig nagyra értékelik New Yorkban.

Josh Hart Jalen Brunsont méltatta. Szerinte csapattársa egy igazi sztárjátékos, ezt megmutatta már tavaly is a rájátszásban, megmutatta idén az egész szezonban, és ezt folytatja ebben a rájátszásban is, folyamatosan bizonyít. A Knicks öltözőjében, vezetőségében és edzői stábjában sem lep meg az senkit sem, hogy mennyire jól játszik.

A Grizzlies elkerülte a kiesést, visszajöttek 3-2-re a Lakers ellen, és Desmond Bane szerint most arra van szükség, hogy a megfelelő mentalitással menjenek el Los Angelesbe, mert akkor vissza fognak térni a hetedik meccsre Memphisbe, ahol a világ legjobb szurkolói előtt játszhatnak majd ismét. Taylor Jenkins szerint Bane és Ja Morant is lenyűgöző teljesítményt tett le az asztalra, ugyanakkor a következő meccsen ennél is többre lesz szükség tőlük. Az ötödik meccsen Luke Kennard vállsérülést szenvedett, de a találkozó után elmondta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy pályán lehessen legközelebb.

A Lakers vereségében közrejátszott, hogy LeBron James mindössze 5/17 dobását értékesítette, és emiatt éles önkritikát is gyakorolt a meccs után, és fogadkozott, hogy jobb lesz majd a hatodik összecsapáson. Anthony Davis kiemelte, hogy a második meccs után ő volt maga alatt, és akkor James biztatta, most viszont neki kell kiállnia James mellett, és biztos benne, hogy csapattársa rendben lesz legközelebb, elvégre ő szerezte a legtöbb pontot az NBA történetében, és ő a legjobb játékos, aki valaha labdát fogott a kezében.

A Warriors nyerni tudott a Kings otthonában, ezzel már ők vezetnek 3-2-re, és Steve Kerr szerint ebben a sikerben nagy szerepet játszott az is, hogy csapata milyen tapasztalatokat gyűjtött az elmúlt egy évtizedben. Úgy gondolja, hogy játékosai nagyszerű munkát végeztek, a végén is kiegyensúlyozottak maradtak, és amikor a Kings elkezdett nyomást helyezni rájuk az utolsó 5 percben, akkor is meg tudtak csinálni több nagy játékot. Most másmilyen csapatuk van, mint amilyen novemberben, decemberben és januárban volt, az akkori idegenbeli formájuknak semmi köze ahhoz, amit jelenleg csinálnak. A jelenlegi csapat az, amelyik rengeteg meccset nyert idegenben a rájátszásban is, és amelyik tavaly is bajnoki címet ért el, a játékosai tudják, hogy mi kell a győzelemhez, és ezen az estén pontosan ezt csinálták.

Russell Westbrook arról beszélt, hogy mentálisan jobban érzi magát azóta, hogy elkerült a Lakerstől, azóta egy jobb helyen van. A nyáron szabadügynök lesz, és ezzel kapcsolatban elmondta, hogy talán ez lesz az első alkalom, amikor ténylegesen maga dönthet a jövőjéről. Annyit mondhat, hogy a Clippersnél nagyon jól érezte magát, szereti az ottani embereket és a szurkolókat, és azt is, hogy őt, a családját és a közeli barátait is elfogadták itt. Tudja, hogy sok dolog történt ebben a szezonban, de szeret ott lenni, ahol jelenleg van.

A Trail Blazers bejelentette, hogy a következő szezontól kezdve ők is saját G Ligás csapatot fognak üzemelni, vagyis már csak a Sunsnak nem lesz saját partnere. Az új csapat a Portland Egyetem csarnokában fogja játszani a hazai meccseit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus