Hírmorzsák 2023-05-20 (10:30)

Jimmy Butler és Grant Williams is elismerően szólt kettejük versengéséről. Caleb Martin tudta, hogy az eset a Miaminak fog kedvezni. A Heat egyetlen mantra szerint él egész szezonban. Mazzulla szerint a széria a fegyelemről és hozzáállásról szól, ezekben kell javulniuk. Egyre valószínűbb, hogy James Harden visszatér Houstonba. A szezon közbeni tornától 1 milliárd dollárt vár a liga. Jövőre visszatérhetnek a hagyományos Kelet-Nyugat formátumhoz az AS-on. Nurse-t akarja a Philly, Suns és Bucks is. A Spurs és a Magic olcsón juthat kiváló játékoshoz az új CBA miatt? A Blazers klasszis winget akar az 1/3-ért és Simonsért? Bob Myers évi 10+ milliót kaphat, ha marad a GSW-nél? Morant új cipője nem kapható a Nike-nál. Nézettségi adatok: nyugat kiemelkedő, kelet nem annyira.

Parádés második meccset hozott a Celtics és a Heat keleti döntőjének második meccse, ami többek között arról marad emlékezetes, hogy Jimmy Butler és Grant Williams egymásra talált a negyedik negyedben (is), páros technikait kaptak, miután Butler faulttal együtt dobott kosarat Williams-ről, a felek pedig “összedugták a fejüket”. Az esetet követően a Miami 24-9-et futott és közel 10 pontos hátrányból fordított, a meccs után pedig Butler annyit mondott, hogy ez a legjobb, teljesen egészséges versengés. Ellenfele beszórt egy nagy hármast, majd elkezdett beszélni hozzá, ezeket a helyzeteket pedig nagyon élvezi, az ilyenek hajták előre és növelik az étvágyát, hogy még többet nyerjen, ezért is mosolygott közben. Ugyanakkor hozzátette, hogy ez csak kosárlabda, tiszteli Williams-t, mert remekül játszott, kiválóan váltott védekezésben és jól is dobott. Caleb Martin annyit mondott, hogy nem tudja, Williams miért állt le Butlerrel, de ők tudták, hogy ez jót jelent a Miami számára, látták a szemében, hogy előjött belőle az őrült Jimmy. 

Butler és Erik Spoelstra arról is beszélt, hogy a csapat az egész szezonban egy mantra szerint él: mindegy, mit hoz az élet, mindig megpróbálják megtalálni a megoldást a problémára. Nem csak az edzéseken dolgoznak, hanem a pihenőnapokon is azon gondolkodnak, hogyan javulhatnának, mindenki rongyosra nézi a videókat, egyszerűen mindenki nyerni akar. 

Grant Williams szerint Butler mondott neki valamit, ő csak válaszolt, mert versengő típus és beleáll a csatákba. A szülei azt tanították neki, hogy csak akkor menjen haza, ha teljesen szétrúgták a fenekét vagy ha újra odaállt és megnyerte a következő csatát. Ő nem szándékozik kifeküdni a konferenciadöntőben, a harmadik meccsen még jobb mentalitással fog odaállni és tudja, hogy az egész Boston így fog tenni. Ez a mai vereség most nagyon fájt, de nincs mit tenni, el kell engedni és a lehető legjobban felkészülni a következőre. Szerinte nem azon múlt, hogy ő felcukkolta Butlert, enélkül is kihozta volna magából ezt a teljesítményt, persze lehet mondani, hogy “megpiszkálta a medvét”, de szerinte ez egy nagy csata, ahol Butler bedob néhány nehéz kosarat, de ő is keményen küzd. Az is előfordulhat, hogy a széria további részében Butler ugyanígy be fogja dobálni a nehéz kosarakat - nem fog mást mondani, mert annál jobban tiszteli ellenfelét, mint játékost. 

Williams szerint most haza kell menniük és el kell dönteniük, hogy a szezon hátralévő részében ők akarják diktálni a tempót és a következő meccsen ezt meg akarják-e üzenni, vagy egyszerűen kifekszenek - szerinte a Celtics-re nem az utóbbi a jellemző. Joe Mazzulla vezetőedző szerint ez a széria a hozzáállásról és a fegyelemről szól, és a meccs egy jelentős részében nem ők voltak a fegyelmezettebbek. Jayson Tatum arról beszélt, hogy az általa győztes szituációknak nevezett helyzetekben egyszerűen jobb munkát kell végezniük. 

Az ismert philadelphiai szakíró, Keith Pompey (Philly Inquirer) forrásai szerint a Houston Rockets nyáron várhatóan leigazolja James Hardent, miután a felek között kölcsönös az érdeklődés, és az egész nem arról szól, hogy Harden felsrófolja az árát a 76ers-szel folytatandó tárgyalásokon. A Philly-vel négy évre 210, a Rockets-szal 201 millió dollár körül írhatna alá, és a Houston úgy is leigazolhatja, hogy a texasiaknak nem kell sign and trade-ben gondolkodniuk, mivel 60 milló dollárnyi hellyel fognak rendelkezni a sapka alatt. Harden számára fontos szempont, hogy édesanyja továbbra is Houstonban él, illetve egy forrás szerint az is lényeges, hogy a városban nagyjából Istenként kezelték. A csapat tulajdonosa, Tillman Fertitta nagyon kedveli Hardent, és az edzőkeresés során kardinális kérdés volt, hogy az edzőjelöltek hogyan dolgoznának együtt vele. 

Az NBA úgy számol, hogy a 2023-24-es évadban bevezetendő szezon közbeni torna körülbelül 1 milliárd dollárnyi plusz bevételt generálhat. Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint ezt az összeget maga Adam Silver komisszár mondta be a draft combine-on egy, a GM-eknek tartott zárt értekezleten. A szakíró nem tudja, hogyan számolták ki ezt az összeget, de ha reális, akkor ez önmagában izgatottá teszi a liga vezetését - a torna célja egyértelműen az, hogy nagyobb érdeklődést generáljon az alapszakasz-meccsek iránt. 

Shams Charania és Mike Vorkunov (The Atheltic) információi szerint az NBA és az NBPA tárgyalásokat folytat arról, hogy a következő évadtól az All-Star Gála főmeccsén visszatérnének a hagyományos Kelet-Nyugat formátumhoz, és további, meg nem nevezett változtatásokban is gondolkodnak, hogy növeljék a versengés mértékét. 

Nick Nurse iránt komoly verseny alakulhat ki. A Toronto Raptors-tól távozó, 2019-ben bajnoki címet nyert vezetőedző a héten már biztosan találkozik a Philadelphia 76ers-szel, azonban Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Milwaukee Bucks és a Phoenix Suns is élénk érdeklődést mutat a szakvezető iránt, gyakorlatilag csak rajta múlik, hogy hol szeretné folytatni. Charania arra is emlékeztetett, hogy a Philly-vonal azért lehet erős, mert Daryl Morey anno 2011-ben a Rockets-nál adott lehetőséget Nurse-nek, amikor rábízta a G-Ligás Rio Grande Valley Vipers irányítását - a szakember onnan került a Torontóhoz. 

Zach Lowe (ESPN) saját podcastjében beszélt az új CBA lehetséges hatásairól. Szerinte mindenki tudja, miről szól az új CBA, sok csapatnak nagyon nehéz lesz együtt tartani a mostani keretét, vagy megfelelő új játékosokat igazolnia a második luxusadós szint miatt, ezért néhány fontos játékosától pénzügyi okok miatt egyszerűen meg kell válnia. Úgy látja, hogy a fizetési sapka alatti hellyel rendelkező gárdák számára most hatalmas esély nyílik, hogy viszonylag olcsón kiváló játékosokat szerezzenek. Lowe szerint a San Antonio és az Orlando lehet a legnagyobb azonnali nyertese az új CBA-nek, mert nem kell értékes pickek/játékosok tömegét felajánlaniuk 1-1 kiemelkedő játékosért - Lowe szerint a Warriors (Jordan Poole) és a Clippers lehet a legnagyobb eladó, mert nagy a veszélye, hogy a szabályváltozás miatt teljesen elveszthetik a lehetőségeiket az átigazolási és kivásárlási piacon. 

A Portland által birtokolt 1/3-as pickről sok találgatás látott napvilágot, most John Hollinger (The Athletic) azt mondta, hogy ligaszerte arra számítanak, hogy a Blazers el fogja cserélni a draftjogot, szeretné összecsomagolni Anfernee Simons szerződésével és egy ligaelit winget/kiscsatárt akar megszerezni velük. Ez növelheti annak az esélyét, hogy a Chicago Bulls-szal kössenek üzletet, ahol korábbi hírek szerint nem feltétlenül ragaszkodnának DeMar DeRozanhez, ráadásul birtokolják a Blazers elsőkörös pickjét (ha lotteryn kívülre kerül, átmegy a Bullshoz, legkésőbb 2028-ig), ami megköti a portlandi vezetőség kezét egyes cseréknél, akik ezért szeretnék feloldani ezt a kötöttséget. 

Korábban hosszabban is írtunk arról, hogy Bob Myers vajon marad-e a Warriors-nál - Jake Fischer (Yahoo! Sports) forrásai szerint ha marad, akkor a fizetése meg fogja haladni a 10 millió dollárt évente. 

Ja Morant “Hunger Ja 1” cipője várhatóan május 25-én jelenik meg, de a Nike és a Finish Line applikációiból eltűnt a termék - máshol még előrendelhető, de könnyen elképzelhető, hogy a Nike minimum átgondolja az együttműködést a balhés Grizzlies-sztárral. 

Végül nézettségi adatok. A nyugati döntő 2. meccsét átlagosan 7.66 millió néző követte az ESPN-en, a csúcson pedig 9.45 millión látták, ami 2019 óta a legmagasabb adat a szezon ezen szakaszában. Eközben a keleti döntő 1. meccsét csak 5.95 millióan nézték, ami kicsivel kevesebb, mint a 2022-es konferenciadöntő első összecsapásának nézőszáma. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus