Hírmorzsák 2023-05-25 (9:15)

Malcolm Bogdonnak könyöksérülése van, Gabe Vincent bokaficammal küzd. Michael Winger veszi át a Wizards irányítását. A rendőrség jóléti ellenőrzést végzett Ja Morantnál néhány közösségi oldalon tett bejegyzés miatt. Monty Williams nemet mondott a Pistons padjára. Devin Booker támogatná Kevin Young kinevezését a Sunsnál, Giannis Antetokounmpo örülne, ha Adrian Griffin érkezne a Buckshoz. Austin Reaves 4 évre 100 millió dollár felett is kaphat a piacon, de a Lakers így is tarthatja őt. Jalen Green szerint egyszerre lenne hasznos és hátrányos James Harden mellett játszani. Yao Ming leköszönt a Kínai Kosárlabda Szövetség éléről.

Szünnap volt az NBA rájátszásában, ugyanakkor a még zajló Celtics-Heat párharc kapcsán két játékos egészségi állapotáról is hírek érkeztek. Jared Weiss (The athletic) írta meg, hogy Malcolm Brogdon részleges szalagszakadást szenvedett a jobb könyökében még a keleti döntő legelső összecsapásán, azóta ezzel együtt játszik – már a Sixers ellen is voltak gondjai ezzel a testrésszel, de a Heat elleni első összecsapáson súlyosbodott a probléma, amikor megpróbálta kizárni Kevin Love-ot. Brogdon jobb karja és csuklója meg is van duzzadva emiatt, komoly fájdalmakkal együtt vállalja a játékot, ez kihatással van a dobóformájára is, de továbbra is játszani tervez, és majd azt követően dönt arról, hogy meg kell-e őt műteni, hogy befejeződött a szezon.

Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) jelentette, hogy kérdéses Gabe Vincent játéka az ötödik meccsen, mivel az előző találkozó negyedik negyedében kificamodott a bal bokája. Barry Jackson (The Miami Herald) írta meg, hogy Vincent mindent megtesz annak érdekében, hogy pályán lehessen, valószínűleg megpróbálkozik majd a játékkal.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Wizards megtalálta az új csapatvezetőjét, az eddig a Clippersnél dolgozó Michael Winger lesz a befutó. A szakember 2017 óta dolgozott a Clippersnél, azt megelőzően a Cavaliers és a Thunder alkalmazásában állt, és Washingtonban teljes kontrollt kap, ő felügyeli a Wizards mellett a WNBA-s Mystics, valamint a G Libában szereplő Capital City Go-Go csapatát is. Wingernek jogköre lesz arra is, hogy kinevezzen egy általános igazgatói munkát betöltő szakembert, de minden esetben az övé lehet a végső döntés a játékoskerettel és az edzői stábbal kapcsolatban is.

Ja Morant rejtélyes bejegyzésekkel árasztotta el az Instagramját, több családtagjáról is kiírta, hogy szereti őket, majd kitett egy bejegyzést, ami annyiból állt, hogy „Viszlát!”, és emiatt a rendőrség jóléti ellenőrzést tartott nála. Az ESPN értesülései szerint a búcsúzkodás annak szólt, hogy Morant szünetet tart a közösségi oldalak használatában, és a rendőrségi ellenőrzés során is rendben találták őt. A Grizzlies által felfüggesztett irányító később eltávolította ezeket az üzeneteket.

Korábban arról lehetett hallani, hogy a Pistons megpróbálkozhat Monty Williams szerződtetésével, amennyiben ők nyerik a lottery-t, ugyanakkor Marc Stein (Substack) értesülései szerint végül annak ellenére is megkeresték őt, hogy csak az ötödik helyen húzhatnak a drafton. A Pistons nem járt sikerrel, Williams nemet mondott arra a lehetőségre, hogy Detroitban folytassa edzői pályafutását.

Stein az edzőkeringő kapcsán írta meg, hogy a Sunsnál Devin Booker amellett kampányol, hogy a csapat eddigi segédedzője, Kevin Young vegye át az irányítást Williams távozása után, és a szakember komoly eséllyel is indul a kispadért. Jelenleg öt csapat keres új vezetőedzőt, és a szakíró szerint a Bucks döntheti el az első dominót, az övék lehet az első kinevezés, Nick Nurse, Kenny Atkinson és Adrian Griffin közül fognak választaniGiannis Antetokounmpo a hírek szerint izgatottan fogadná, ha a Raptors eddigi segédedzője, Griffin érkezne.

Jovan Buha (The Athletic) is írt a korlátozott szabadügynökké váló Austin Reaves helyzetéről, és ő úgy értesült, hogy a játékos más csapattól akár egy 4 éves, 100 millió dollárt is meghaladó szerződésajánlatot is kaphat. A Lakers legfeljebb 4 évre 52 milliót adhat neki önerőből, de az egy reális forgatókönyv, hogy Reaves máshol aláír egy nagy szerződést, mert erre már mondhatják Los Angelesben, hogy tartják az ajánlatot – Buha úgy tudja, hogy a Lakers minden ajánlatot tartani fog, és ugyanígy járhatnak majd el Rui Hachimura esetében is. Amennyiben valóban ekkora szerződést kap Reaves, és a Lakers tartja is ezt, akkor életbe lépne az Arenas-kivétel, ami azt jelentené, hogy az első két évében kevésbé nyomná a fizetési sapkát, míg a harmadik és a negyedik szezonjában 37,5 millió dollár környékén.

Jalen Green a minap Paul George podcastjében vendégeskedett, és ebben az adásban arról is beszélt a két játékos, hogy mi lenne akkor, ha a pletykák beigazolódnának és James Harden valóban visszatérne Houstonba. George szerint Harden sokat segíthetné a fiatal kosaras játékát, ugyanakkor a fejlődését is visszafogná, és ezzel Green is egyetértett, egyszerre segítené őt és hátráltatná is. Nem igazán beszélt Hardennel a pletykákról, de annyit mondhat, hogy egyetért George meglátásával. George később azt is megjegyezte, hogy ő nem igazolná le a Rockets helyében Hardent, mert már Green Houston királya, és a csapatnál már meghozták a döntést, hogy ki jelenti a jövőt. Ha kihúznak valakit a negyedik helyen a drafton, akkor köré kell építkezni, és teljesen el kell köteleződni amellett, hogy ki jelenti a jövőt.

A végére Yao Ming maradt, aki távozott a Kínai Kosárlabda Szövetség éléről. Az egykori kiváló center 2017 óta töltötte be a posztot, és a helyi szövetség oldala mindössze annyit írt a távozása kapcsán, hogy a szövetségnél úgy érezték, hogy eljött a váltás ideje. Yao utódja is megvan, a tapasztalt sportújságíró, Xu Jicheng veszi át a szövetség vezetését, aki fontos szerepet töltött be a 2008-as nyári, illetve a 2022-es téli olimpia megrendezésében is. A kínai bajnokságban több korrupciós ügy is napvilágot látott az elmúlt években, az idei rájátszásból két csapatot is kizártak egy meccs elcsalása miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus