Hírmorzsák 2023-06-18 (8:15)

A Heat és a Suns is komoly tárgyalásokat folytat Bradley Beal megszerzéséről. Beal csak akkor menne a Sunsba, ha Chris Pault cserélnék el érte. A Wizards hamar lezárná az üzletet, mert attól tartanak, hogy Damian Lillard cserét kér. James Harden most inkább a 76ers felé húz. A Pelicans tavaly nyáron felmérte Zion Williamson piacát. A Mavericks továbbra is szerződtetné Jeff Van Gundy-t. A Suns Malcolm Brogdon és John Collins iránt is érdeklődik, Pascal Siakam a Hawks radarjára került fel. Bővül Frank Vogel edzői stábja.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Heat és a Suns is komoly egyeztetéseket folytat a Wizards illetékeseivel Bradley Beal megszerzéséről. A Heat érdeklődéséről korábban is lehetett már hallani, ők ráadásul olyan csomagot is össze tudnak állítani, amibe a 2023/24-es szezon után lejáró szerződésű játékosok kerülnek bele, ezzel a Wizards gyorsan sapka alatti helyet tudna teremteni, de az is járható út lehet, hogy Tyler Herro köré épüljön fel a Heat ajánlata. A Suns újonnan bedobott csapat az érdeklődőknél, és nekik a fizetések kiegyenlítése miatt Chris Paul vagy Deandre Ayton játékjogáról kellene lemondani, és mindkét esetben Landry Shamet kerülhetne még bele a cserébe. Chris Haynes (B/R) értesülései szerint Beal csak akkor mondana le a vétójogáról, ha a Suns Pault cserélné el érte, mert ő azt preferálná, ha Ayton maradna Phoenixben.

Anthony Chiang és Barry Jackson (mindketten The Miami Herald) azt hangsúlyozták ki, hogy Beal nem kért cserét, ugyanakkor készen áll arra, hogy egy olyan csapathoz kerüljön, amelyikben a bajnoki címért küzdhetne, és a kívánságlistáján ötnél több csapat szerepel. A Heat elsődlegesen egy olyan csomagban gondolkodik, amibe Kyle Lowry 29,7 millió dolláros lejáró szerződése kerülne be, és mellé Duncan Robinson vagy Victor Oladipo játékjogát adnák még, illetve legalább egy első körös draftjogot is – preferáltan Robinsont küldenék Lowry mellett, hogy csökkentsék a 2025-ös, valamint a 2026-os adóterheiket. Oladipo esetében pedig azt kell megjegyezni, hogy le kell hívnia a játékosopcióját a következő szezonra ahhoz, hogy cserélhető legyen, viszont ez valószínűleg csak formalitás.

Marc Stein (Substack) információi alapján a Wizards abban motivált, hogy nagyon hamar lezárják Beal cseréjét, és nem csupán azért, mert közel a draft, illetve hamarosan nyit a szabadügynökpiac is. Washingtonban azzal az eshetőséggel is számolnak, hogy mi történik akkor, ha Damian Lillard mégis cserét kér a Trail Blazerstől, mert Beal egyik legfőbb kérője, a Heat is akkor inkább érte próbálna meg cserélni. A Trail Blazers jelenleg azon dolgozik, hogy Lillard mellé azonnali segítséget szerezzen Anfernee Simons és az 1/3-as draftjog feladásával, de ha ez nem jön össze, akkor nem kizárt, hogy Lillard cserét kér. Beal elcserélése jelen helyzetben is kihívás a nagy szerződése és a vétójoga miatt, de ha Lillard is elérhetővé válna, akkor még bonyolultabbá válna a helyzetük.

Marc Stein további érdekes témákat is érintett a hírlevelében, az alábbiakban ezek közül szemezgettünk egy-egy mondat erejéig. James Harden továbbra is a 76ers és a Rockets között vacillál, és most azt fontolgatja, hogy maradjon Philadelphiában. A Pelicans már tavaly nyáron felmérte Zion Williamson piacát. Ahogyan arról már korábban is lehetett hallani, a Mavericks eltökélt célja, hogy Jeff Van Gundy csatlakozzon Jason Kidd stábjához.

A Suns akkor is szeretné felfrissíteni a keretét a Booker-Durant kettős körül, ha nem jön össze Beal megszerzése, és Jake Fischer (Yahoo! Sports) információi alapján a kiszemeltjeik között szerepel Malcolm Brogdon és John Collins is. Mindkét esetben valószínűleg Chris Paul részben garantált szerződése lenne az ellenérték alapja, és az irányító akár egy harmadik csapathoz is kerülhetne. A Celtics szeretné kiegyensúlyozottabbá tenni a hátvédorientált rotációját, emiatt válhatnak meg Brogdontól, aki a következő két szezonban összesen 45 millió dollárt fog keresni. Collins sem új szereplő a cserepletykákban, ő a következő három szezonban 78,5 millió dollárt keres majd, és a Suns érdeklődése sem új, azelőtt is egyeztettek róla, hogy összejött Kevin Durant megszerzése.

Azt már tegnap is megírtuk, hogy Fischer értesülései szerint a Hawks nem tervezi Trae Young és Dejounte Murray cseréjét sem, emellett Onyeka Okongwu kapcsán kaptak még nagyon sok megkeresést, de őt sem akarják feladni. Collinsról is több csapattal tárgyalnak, miközben kiszemelt lehet Pascal Siakam, a Hawks közelről figyeli, hogy milyen irányba indul el a Raptors – a ligában egyre több csapatvezető gondolja úgy, hogy az erőcsatár elérhető lehet, mert Torontóban Scottie Barnes köré kezdenek el építkezni.

Chris Haynes információi szerint két szakemberrel bővül a Suns edzői stábja, Miles Simon és John Lucas III is náluk folytatja. Mindkét szakember dolgozott már Frank Vogel mellett a Lakersnél, korábban Simon volt a G Ligás South Bay Lakers vezetőedzője.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus